Kimchi och Kombucha : den nya vetenskapen om hur tarmbakterierna stärker din hjärna (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
PDF med vattenmärke (17.4 MB)
Om vattenmärkning
PDF-böcker lämpar sig inte för läsning på små skärmar, t ex mobiler.
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2018-08-21
Förlag
Bonnier Fakta
ISBN
9789174248562
Kimchi och Kombucha : den nya vetenskapen om hur tarmbakterierna stärker din hjärna (e-bok)

Kimchi och Kombucha : den nya vetenskapen om hur tarmbakterierna stärker din hjärna (e-bok)

(8 röster)  |  Läs 4 recensioner
E-bok (PDF), Svenska, 2018-08-21
79
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Har vi lagt en massa tid, energi och pengar på mediciner, självhjälpsböcker, psykologer och andra terapier i onödan - när en enkel fekaltransplantation (bajsöverföring) egentligen var lösningen? Forskning visar nämligen att tarmbakterierna inte bara spelar en avgörande roll när det gäller vårt immunsystem. De verkar även spela en viktig roll i alzheimer, parkinson, autism, adhd, stress, ångest, depression med mera.

Upptäckten av kopplingen mellan tarmbakterierna, tarmen och hjärnan är banbrytande och det mest spännande inom medicinsk forskning just nu. I den här boken berättar Soki Choi på ett fascinerande sätt om den mikrobiotiska revolutionen och de senaste genombrotten i forskningen om den så kallade microbiota-gut-brain axeln och hur den verkar kunna påverka din hjärna och psykiska hälsa.

Soki ger också tips på hur mat kan bidra med goda bakterier och därmed stärka ditt immunförsvar och din hjärnhälsa. Och för att kickstarta din hjärna avslöjar hon sina bästa recept på kimchi och kombucha, alla fullproppade med goda bakterier.

"Kimchi och kombucha är en innehållsrik bok med avseende på textmängd och fakta, men skriven på lättillgängligt sätt och kreativt formgiven."

Motzi Eklöf, BTJ nr 20, år 2018

"Soki Chois bok "Kimchi och Kombucha" är en mycket faktaspäckad bok med en imponerande litteraturlista för varje kapitel. Sammanfattningsvis är denna bok mycket läsvärd för "nördar" gällande livsmedel, medicin, mikrobiologi, samt för veterinärmedicin."

Torkel Wadström, Professor emeritus i medicinsk mikrobiologi
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Kimchi och Kombucha : den nya vetenskapen om hur tarmbakterierna stärker din hjärna. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Ovetenskaplig
  Johan, 15 mars 2019

  Säkert trevliga recept och annat, men lyssna på podcasten Sinnessjukt's granskning av boken med flera forskare inom området som kritiserar boken. Författaren är doktor, men inte medicinsk sådan - lätt att bli förledd. Bonnier fakta borde ta större ansvar för sina faktaböcker. De menar att de inte har tid/möjlighet att vetenskapligt granska sina populärvetenskapliga böcker tillräckligt, men då får de ta konsekvenserna av det.

 2. Livsviktig information.
  Eva-Lena Maria Björk, 13 oktober 2018

  Den här kunskapen borde alla människor ta till sig. Att hålla sin bakterieflora i trim verkar vara nyckeln till ett långt och hälsosamt liv.

 3. Sambandet hjärna mage
  Gunnel , 27 september 2018

  Intressant att läsa om hennes forskning som stämmer väl med min egen erfarenhet och komma vidare med min egen kosthållning med antiinflammatorisk kost.

 4. Viktig bok för alla som är intresserade av hälsa
  Linda Johansson, 18 september 2018

  Baserat på de de senaste forskarrönen, om magbakteriers viktiga roll för vår hälsa. Lättläst och trevlig bok! Jag hoppas se effekter av denna kunskap implementeras på mat-, sjuk- och hälsoinstanser i samhället. Och i skolan.

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Soki Choi