Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
174
Utgivningsdatum
2019-03-26
Förlag
Bonnier Fakta
Originaltitel
Vetenskapen bakom yoga
Medarbetare
Wittig, Malin (foto)
Dimensioner
247 x 175 x 20 mm
Vikt
670 g
SAB
Rai
ISBN
9789174249576
Yoga, vetenskap och fakta : därför fungerar det (inbunden)

Yoga, vetenskap och fakta : därför fungerar det

(14 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2019-03-26
243
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
 • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
  150
 • Skickas inom 2-4 vardagar
  159
Visa alla 2 format & utgåvor
Visst känns det skönt i både kropp och själ att yoga? Men är det "bara" en känsla eller kan yogan faktiskt påverka vårt mående och hälsa? Ny spännande forskning visar att yogan inte bara ökar välbefinnandet, utan även kan ge bland annat en ökad stresstålighet, hjälpa vid depression och oro och minska risken för hjärt-kärlsjukdom. Yoga har även bevisad effekt på smärta, framför allt när det gäller värk i nacken, den nedre delen av ryggen, och även vid spänningshuvudvärk.

Förutom att presentera fakta ger Sara praktiska tips på enkla yogaövningar och strategier du kan använda för en hållbar hälsa och att förebygga vanliga sjukdomar.

Yoga kan alltså göra dig stark i både kropp och sinne, både för att den innehåller fysisk aktivitet men också för att den inrymmer återhämtning för stressreducering och mental effektivitet. Redan från första stund skapar yogan en kaskad av positiva fysiologiska reaktioner i kroppen. Under de första långa djupa andetagen sjunker stressnivån i kroppen. Musklerna slappnar av och hjärtat börjar slå långsammare så att pulsen sänks.

När du börjar värma upp kroppen med yogans rörelser som steg för steg blir mer ansträngande kommer blodtrycket och pulsen att öka igen. I den avslutande vilan sätter dina lugn- och rosystem igång och gör gott för återhämtningen. Oavsett om du är en van motionär eller sällan är i rörelse finns effekten av ett yogapass kvar långt efter att det är slut. Det är inte bara något du känner själv, utan vetenskapen håller med dig!
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Yoga, vetenskap och fakta : därför fungerar det
 2. +
 3. Yoga, vetenskap och fakta : därför fungerar det

De som köpt den här boken har ofta också köpt Yoga, vetenskap och fakta : därför fungerar det av Sara Hoy (häftad).

Köp båda 2 för 402 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Yoga, vetenskap och fakta : därför fungerar det. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Äntligen en bok om yoga som inte är så flummig!
  Johanna, 1 april 2019

  En bok om yoga som faktiskt grundar sig på fakta har jag önskat länge! Den är lättförståelig, välformulerad och full med tips och trix.

Visa alla 1 recensioner