Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
540
Utgivningsdatum
2009-09-21
Förlag
Bonnier Pocket
Medarbetare
Lyth, Annika (form)
Dimensioner
178 x 110 x 30 mm
Vikt
300 g
SAB
Hc
ISBN
9789174290387
Dödergök (pocket)

Dödergök

(33 röster)  |  Läs 5 recensioner
Pocket, Svenska, 2009-09-21
51
Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige vid 99 kr för privatpersoner.
Julklapp? Beställ boken senast tisdag 19 december med "Snabb frakt" för leverans innan julafton - Läs mer
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
I ett stillsamt radhusområde strax söder om Stockholm finner Maria Allende drömhuset för sin lilla familj. Tobias och Maria har länge letat efter hus med trädgård för tvååriga Alma att leka i, och det perfekta huset till överkomligt pris har inte varit lätt att hitta.
Men den sköra tillvaron i den nya bostaden sätts i gungning när den fasansfulla sanningen om husets tidigare ägare blir känd. Maria Allende börjar gräva i historien, men är inte beredd på den verklighet som döljer sig bakom fasaderna.
Samtidigt ställs åklagare Madeleine Edwards inför nya utmaningar, både i domstolen och hemma. Tonårsdottern Alexandra saknar sin hårt arbetande mamma, men ett märkligt dödsfall med kopplingar till hedersvåld kräver Madeleine Edwards fulla uppmärksamhet.

Med Dödergök har Katarina Wennstam skapat en spänningsroman om brott som i regel går strafflösa och återigen avslöjar hon några av det svenska samhällets allra djupaste fördomar.

"Katarina Wennstam litar på sitt ämne och sitt ärende. Därför fungerar hennes roman, både som kritik och spänningsskapare ..." SvD

"... isande aktuellt ..." DN
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Dödergök
 2. +
 3. Alfahannen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Alfahannen av Katarina Wennstam (pocket).

Köp båda 2 för 99 kr

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Dödergök. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Ganska bra. För mycket skriverier och detaljer om...

  Ganska bra. För mycket skriverier och detaljer om barnet, annars ganska spännande. Wennstams förra böcker är bättre. Kommer ej att rekommendera denna bok till vänner.

 2. Intressant moraliskt dilemma
  Pia, 30 april 2010

  Jag tycker boken är riktigt bra, bättre än den tidigare boken Smuts. Jag vill inte avslöja allt för mycket om boken men det finns en moralisk konflikt som jag finner spännande och som väcker många tankar. Stundtals får boken och den moraliska konflikten mig att tänka på John Grishams bok Dödscellen.

 3. Spännande verklighet
  Linn, 30 januari 2010

  Jag hade glömt min bok på jobbet. Ville ändå läsa. Tog en oläst bok ur hyllan, helt på måfå. Började läsa. Kunde inte sluta!

  Boken jag fick tag på var Dödergök, den fristående fortsättningen på Smuts. Och den har allt! Det är kärlek, vänskap, hat. Polisvåld, hedersmord, familjeproblem. En samhällsskildring skickligt förklädd i spänningsromanens format. Jag älskar när en bok inbjuder till debatt samtidigt som den underhåller. En bok för er som förlorar er i böckernas värld lika mycket som ni faktaälskare

 4. En riktigt bra bok.
  Lena, 4 januari 2010

  En spännande bok som man inte vill lägga ifrån sig. Det händer något hela tiden. Man känner sig också lite sorgsen när man läser hur en kvinna i boken blir misshandlad och terroriserad av sin man, i detta fall är det fiction men en verklighet för många kvinnor.

 5. Toppen
  läser, 28 september 2009

  Mycket bra och spännande bok.

Visa alla 5 recensioner

Bloggat om Dödergök