Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Rebecka Martinsson (del 1)
Antal sidor
355
Utgivningsdatum
2009-08-20
Utmärkelser
Bästa svenska kriminalroman
Förlag
Bonnier Pocket
Medarbetare
Scheutz, Sofia (form)
Dimensioner
175 x 110 x 20 mm
Vikt
210 g
SAB
Hc
ISBN
9789174290509
Solstorm (pocket)

Solstorm

(27 röster)  |  Läs 5 recensioner
Pocket Svenska, 2009-08-20
55
Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.

Finns som ljudbok i Bokus Play

Från 79 kr/mån · Ingen bindningstid

Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Solstorm är en osedvanligt välskriven spänningsroman med stora litterära kvaliteter vid sidan av en originell mordgåta och exotisk miljö: i centrum står en frireligiös framgångssekt i Kiruna - Kraftkällan. Församlingens grundare, Viktor Strandgård, även kallad "Paradispojken", har hittats brutalt mördad och vanställd mitt på altargången i den nyuppförda Kristallkyrkan. Rebecka Martinsson, som sedan länge lämnat Kiruna för att arbeta som jurist i Stockholm, får ett oväntat telefonsamtal. Det är mordoffrets syster Sanna, som ber henne komma hem och hjälpa till. Hon tror att polisen misstänker henne, och hon är rädd att förlora sina barn. Motvilligt beger sig Rebecka Martinsson tillbaka till barndomsstaden, där såväl hennes eget förflutna som våldsamt mörka krafter börjar jaga henne.

Solstorm är skriven på ett moget och njutbart språk, och med stor psykologisk inlevelse. Här saknar ingen av de inblandade trovärdiga bevekelsegrunder; det som gör att Rebecka Martinsson klarar av de svåra prov hon utsätts för är framför allt de uppblossande moderskänslor som Sanna Strandgårds barn väcker hos henne. Och dessa moderskänslor får extra laddning mot bakgrund av en abort som hon gjorde i tonåren, en abort som visar sig ha större betydelse för dramat än hon någonsin kunnat ana. Förutom den nya deckarhjältinnan Rebecka Martinsson möter vi också den höggravida Kirunapolisen Anna-Maria Mella, som har sitt eget, mycket norrländska sätt att lösa mordgåtor.

Solstorm är alltså inte bara en deckare om tro, fanatism och våld, utan också en roman om moderskap, vilket säkert öppnar för identifikation hos många kvinnliga läsare. Men den som vill ha spänning blir inte heller besviken: förutom en jakt på snöscooter rymmer den dramatiska upplösningen såväl gevär, knivar och yxor som hot om en allt förtärande eld
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Solstorm
 2. +
 3. Det blod som spillts

De som köpt den här boken har ofta också köpt Det blod som spillts av Åsa Larsson (pocket).

Köp båda 2 för 110 kr

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Solstorm. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Fantastisk
  Elisabeth, 7 februari 2020

  Det är den bästa "deckare" jag någonsin har läst. Man blev så berörd, så fängslad. Väldigt svårt att lägga den ifrån sig.

 2. Åsa Larsson!!
  Lia, 8 juni 2015

  Jag kom lätt in i boken. Jag läser
  & lyssnar. Jag kommer att samla på
  mig fler av denna författarinna. Har
  redan skaffat mig 3böcker till. Säjer
  bara prova att läs!

 3. Blir mer och mer förtjust i Åsa Larssons böcker....
  Ing-marie Karlsson, 20 augusti 2013

  Blir mer och mer förtjust i Åsa Larssons böcker. Kluriga, smarta, oförutsägbara med ilska hat och kärlek i en salig blandning.

 4. Man vill bara ha mer och mer tiden går fort när man...
  Fr B, 25 juli 2013

  Man vill bara ha mer och mer tiden går fort när man läser bra böcker. Läs alla i denna serien Mer Norrland.

 5. Förväntade mig lite mer..
  Malin H, 4 maj 2012

  Till att börja med tyckte jag att det tog lite väl lång tid innan det faktiskt hände något. Visst, mordet skedde precis i början av boken men utredningsarbetet gick väldigt långsamt. Dessutom kan jag inte låta bli att störa mig på vissa delar av språket, t.ex "det vart afton".

  I övrigt tycker jag att det är en helt okej bok men den är inte superspännande och jag tycker den har vissa brister. Däremot ser jag fram emot fortsättningen för jag gillade verkligen Rebecka Martinsson och des... Läs hela recensionen

Visa alla 5 recensioner

Bloggat om Solstorm