Den hemliga historien (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
703
Utgivningsdatum
2009-10-20
Utmärkelser
Pulitzerpriset
Förlag
Bonnier Pocket
Översättare
Nille Lindgren
Originaltitel
The secret history
Medarbetare
Scheutz, Sofia (form)
Dimensioner
178 x 110 x 35 mm
Vikt
340 g
SAB
Hce
ISBN
9789174290578
Den hemliga historien (pocket)

Den hemliga historien

(72 röster)  |  Läs 10 recensioner
Pocket Svenska, 2009-10-20
75
 • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
När Richard Papen börjar college accepteras han snart av skolans innersta intellektuella krets. De är människorna han vill vara med, som han fascineras av, men han inser snabbt att de inte bara är kultiverade och spännande - något som han själv gärna velat vara - utan att de ägnar sig åt mycket mer än vanligt collegeliv. Dessa sex ungdomar testar målmedvetet och dekadent alkohol, droger och ritualer i sann dionysisk anda men deras lekar går snabbt för långt och någon måste ta skulden.

Den hemliga historien har sålts i över fem miljoner exemplar och översatts till 23 språk. Boken som blivit smått kultförklarad, väckte stor uppmärksamhet när den utkom 1992.

"En thriller för tänkande människor.'' Newsday

''Den hemliga historien är ingen deckare av traditionellt slag, utan mer ett intensivt relationsdrama.'' Nöjesguiden
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Den hemliga historien
 2. +
 3. Steglitsan

De som köpt den här boken har ofta också köpt Steglitsan av Donna Tartt (pocket).

Köp båda 2 för 150 kr

Kundrecensioner

Det finns 10 recensioner av Den hemliga historien. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Annorlunda driv i berättelsen
  Morran (Medvägaskogen), 19 december 2017

  Jag har precis läst min första Donna Tart bok. Vilken speciell språkmiljö jag ramlar in i . Hon beskriver personer så att man följer med in i deras tankar och funderingar, för mig ett nytt sätt att skriva. Att boken karakteriseras som en klassiker, förstår jag.
  Men invändningarna? Jag var tvungen att tänka bort den moraliska synen på alkohol och droger. Vi skriver 1970-tal och amerikanska överklassungdomars verklighetsflykt. Samtidigt som det finns gott om brats så tecknar Donna Tart men... Läs hela recensionen

 2. En av dem bästa nu levande amerikanska författare
  Janos Vasko, 19 april 2016

  Boken utspelar sig i en högintellektuell miljö som kan väcka avund i en vanlig dödlig. Samtidigt kan man uppfatta hur farligt det kan bli att känna sig förmer när lägre stående varelsers liv inte värderas.

 3. Dålig översättning
  Fredrik Blomström, 5 augusti 2015

  Jag gillar själva historien och hur man får lära känna karaktärerna i boken men betyget dras ner rejält på grund av den usla översättningen. Den är full av stavfel, rena översättningsfel och syftningsfel. Jag köpte mig en engelsk utgåva och jämförde den svenska och engelska texten och blev så besviken. Översättaren har tagit sig friheter som en översättare inte har. Det är som att varken översättaren eller förlaget har satsat på den här boken och velat få ut en bra produkt på bokmarknaden. Sk... Läs hela recensionen

 4. Toppen!

  Fängslande, man lever sig in i händelserna som huvudpersonen upplever. Mycket rikt och bra språk medverkar till att personerna och miljöerna framstår så klart för läsaren. Spännande och fascinerande.

 5. Bra semesterläsning
  LäsClara, 6 augusti 2014

  Om man har tålamod att läsa en sådan här omfångsrik bok får man som belöning att lära känna de olika karaktärerna och bära dem med sig lång tid. Klassisk miljö och intrig uppfordrar till att ta moralisk ställning inför komplicerade existentiella frågor. En verkligt stor läsupplevelse!

 6. Säg aldrig hela sanningen?
  Lars-Olov Norling, 28 februari 2014

  En bok som hade kunnat kortas ner vilket förmodligen hade höjt betyget. Mycket text som inte driver handlingen framåt eller tillför personkaraktärerna något ytterligare. Dock en bra skildring av collegeliv och behovet av att passa in till nästan vilket pris som helst.

 7. Började läsa boken med stora förväntningar. Tyvärr kom...
  Berith Ekberg Olsson, 27 november 2013

  Började läsa boken med stora förväntningar. Tyvärr kom förväntningarna på skam. Tyckte bitvis att den var tråkig och långrandig.Den hade vunnit på att kortas ner.

  Det var en bra skildring av hur det kan vara att växa upp-göra misstag, beundra personer som man nästan helgonförklarar och inget hellre önskar än att få bli accepterad och god vän med. Kompisbubblan och gängtrycket." Vi mot hela världen".Dom "andra "utanför har man inget behov av. Den biten är mycket bra skildrad ..
  ... Läs hela recensionen

 8. Fångade mig från första sida. Fast det är en tegelsten...
  bonadea, 10 november 2013

  Fångade mig från första sida. Fast det är en tegelsten så är den inte svårläst. Intressanta karaktärer, college miljö. En bok som jag rekommenderar starkt.

 9. Riktigt trist
  Kattis, 26 juli 2011

  Efter 400 sidor i väntan på att boken ska bli spännande så lägger jag nu ifrån mig den. Jag tycker inte boken är intressant eller spännande för fem öre och skulle gärna sett att den rundades av för cirka 100 sidor sedan... Efter 150 sidor hade jag fortfarande inte känslan av att ha kommit in i en spännande historia. Har jag tid över ska jag läsa klart den, för vem vet, kanske blir den spännande snart...

  Riktigt besviken eftersom boken verkar ha blivit hyllad fler gånger om och fått klassikerstatus...

 10. Favorit!
  Henrik Lundin, 16 juli 2010

  Det här är en av mina, och många andras, favoritböcker. Tänk dig Döda poeters sällskap i thrillerversion. Spännande, mystisk och helt uppslukande läsning!

Visa alla 10 recensioner

Fler böcker av Donna Tartt