Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Albert Bonniers klassiker
Antal sidor
439
Utgivningsdatum
2010-01-04
Förlag
Bonnier Pocket
Översättare
Birgit Edlund
Originaltitel
Wuthering heights
Medarbetare
Kühlhorn, Lotta (form)
Dimensioner
178 x 109 x 29 mm
Vikt
252 g
SAB
Hce
ISBN
9789174290868
Svindlande höjder (pocket)

Svindlande höjder

(19 röster)  |  Läs 7 recensioner
Pocket Svenska, 2010-01-04
69
 • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 9 format & utgåvor
I dag hör Emily Brontës roman "Svindlande höjder" till den engelska litteraturens mest välkända klassiker. Den vildsinta kärlekshistorien från 1847 betraktas fortfarande som nyskapande och modern, men den möttes med skepsis av sin samtid.

En kväll kommer mr Earnshaw hem till sin gård med en pojke han plockat med sig från gatorna i Liverpool. Hittebarnet Heathcliff har svårt att finna sin plats i familjen och slits mellan hatet till fosterbrodern Hindley och den uppslukande kärleken till fostersystern Catherine. Men tiden ska skilja dem åt. När mr Earnshaw dör och Catherine gifter sig med en barndomsvän blir hämnden Heathcliffs enda mål i livet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Svindlande höjder
 2. +
 3. Svindlande höjder

De som köpt den här boken har ofta också köpt Svindlande höjder av Emily Brontë (inbunden).

Köp båda 2 för 278 kr

Kundrecensioner

Det finns 7 recensioner av Svindlande höjder. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Inte min typ av bok.
  Lollos bokhörna, 7 april 2019

  "Svindlande höjder" av Emily Brontë ses som en klassiker. Jag älskade boken "Jane Eyre" som är skriven av Emilys syster Charlotte och hade därför höga förväntningar på denna. Men nej, jag gillade den inte alls. Tycker att boken är rörig och mörk i sin handling. Det är jobbig att läsa och jag känner inte alls att jag gillar den.

 2. Bästa jag läat
  Linda, 6 februari 2018

  På väldigt väldigt länge. En otrolig historia och långt ifrån vad jag trodde den skulle vara. Fantastisk och beroendeframkallande. Rekommenderas starkt

 3. Smärtsam och fantastisk

  Svindlande höjder är en klassiker och ett måste för alla läsfantaster. Smärtsam, otroligt vacker och den mest episka kärlekshistorian genom tiderna.

 4. Överskattad bok.
  Irion , 9 april 2014

  Jag förstår inte grejen med denna bok. Är detta verkligen en kärlekshistoria? Jag kan inte riktigt hålla med om det, i sådana fall är det en väldigt konstig sådan.

 5. En klassiker som bara måste läsas och man läser den om...
  Vikingflicka, 3 augusti 2013

  En klassiker som bara måste läsas och man läser den om och om igen. Kärlek, sorg ja den innehåller allt. Lite seg läst i början men sen är det svårt att släppa den. Man skulle kunna tro den är skriven i nutid.

 6. Vackraste som någonsin skrivits
  Lis, 26 december 2011

  Många säger att det är en av de mest romantiska böckerna någonsin. På sätt och vis kan jag förstå det, men det är ingen klassisk romantik här inte. Boken är mycket tragisk. Men Emily Brontë har skrivit en otroligt vacker kärlekshistoria med så mycket passion och starka känslor som hon skickligt för över till läsaren och som gör att man kan hela tiden identifiera sig med karaktärerna. Den bästa bok jag läst i hela mitt liv och som jag läser om och om igen bara för att få sitta och gråta över de vackra passagerna.

 7. Svindlande höjder
  bokälskaren, 5 maj 2010

  Den här boken är underbar och djup, man dras in i en helt ny värld. Den är skriven på ett hårt men fortfarande vackert sätt, en fantastisk kärlekshistoria.
  Jag läste denna bok då vi behövde läsa en klassiker i skolan och kompisar hade rekommenderat denna. I början tyckte jag boken var rätt torr och tråkig, men efter ett tag var jag helt inne i boken. Det är en mycket intressant bok om olika människors karaktärer. Emily beskriver de olika karaktärerna väldigt målande så det känns nästan so... Läs hela recensionen

Visa alla 7 recensioner

Fler böcker av Emily Brontë