Okänt offer (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Dublins mordrotel (del 2)
Antal sidor
520
Utgivningsdatum
2010-08-12
Förlag
Bonnier Pocket
Översättare
Peter Samuelsson
Originaltitel
The Likeness
Dimensioner
180 x 110 x 30 mm
Vikt
300 g
SAB
Hce
ISBN
9789174291223
Okänt offer (pocket)

Okänt offer

(14 röster)  |  Läs 2 recensioner
Pocket Svenska, 2010-08-12
49
Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 149 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
När poliskommissarie Cassie Maddox kallas till mordplatsen upptäcker hon att det knivmördade offret är kusligt lik henne själv. Märkligt nog saknar mordfallet ledtrådar, motiv och misstänkt förövare. Men mest anmärkningsvärt är offrets identitet, hon är svår att finna i olika register. Man förstår snart att hon inte är född och uppvuxen på Irland. Vid intensivare efterforskningar visar det sig att hon har bytt identitet flera gånger under sitt liv. Cassie har tidigare jobbat som infiltratör inom polisen och nu föreslår hennes chef att hon återigen ska jobba under täckmantel. Hon ska låtsas vara den döda kvinnan Lexie, ett extremt farligt uppdrag. Genom att lära känna Lexies studiekamrater och få förståelse för hennes liv så hoppas polisen finna de tips som behövs för att lösa fallet.Polisen kommer att berätta för media och Lexies studiekamrater att skadorna inte var livshotande och att offret nu befinner sig i koma. Cassie kan då förbereda sig, sedan ska hon återvända till de studiekamrater som Lexie levde tillsammans med. De har levt tillsammans under några år i ett stort ödsligt hus.När Cassie är tillräckligt förbered transporteras hon omplåstrad till huset. Hon möts av vännerna till Lexie men de är onaturligt behärskade och beter sig lätt kyliga. Kommer hon verkligen att lyckas övertyga dom om att hon är Lexie? Och hur mycket vet de egentligen om Lexies bakgrund? Fortare än hon kan ana så accepteras hon dock i gruppen.Men ju mer Cassie upptäcker om Lexies gåtfulla liv desto svårare blir det att få svar på: vem som dödade kvinnan, och vem hon verkligen var?
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Okänt offer
 2. +
 3. Otrygg hamn

De som köpt den här boken har ofta också köpt Otrygg hamn av Tana French (pocket).

Köp båda 2 för 104 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Okänt offer. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. fantastisk läsarglädje
  Ann J, 4 juli 2018

  en ny författarbekanskap för mig! Otroligt bra, boken bygger mycket på dialog mellan karaktärerna, fritt och naturligt flöde. spännande koncept med ett annorlunda upplägg än ett kapitel nutid, ett kapitel dåtid. kommer att köpa samtliga hennes böcker som finns på svenska! kan varmt rekommenderas!!!

 2. Spännande.
  MaCasa, 6 december 2016

  Trevligt skriven deckare. Lättläst och spännande. Rekommenderas till både ungdomar och vuxna. inget överdrivet "smaskigt" blodigt, underhållande läsning som inte kräver så mycket hjärnaktivitet.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Tana French

Bloggat om Okänt offer