Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Dublins mordrotel (del 2)
Antal sidor
520
Utgivningsdatum
2010-08-12
Förlag
Bonnier Pocket
Översättare
Peter Samuelsson
Originaltitel
The Likeness
Dimensioner
180 x 110 x 30 mm
Vikt
300 g
SAB
Hce
ISBN
9789174291223
Okänt offer (pocket)

Okänt offer

(13 röster)  |  Läs 1 recension
Pocket, Svenska, 2010-08-12
45
Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige vid 99 kr för privatpersoner.
Julklapp? Beställ boken senast tisdag 19 december med "Snabb frakt" för leverans innan julafton - Läs mer
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Smart psykologisk spänning!

När poliskommissarie Cassie Maddox kallas till mordplatsen upptäcker hon att det knivmördade offret är kusligt lik henne själv. Märkligt nog saknar mordfallet ledtrådar, motiv och misstänkt förövare. Men mest anmärkningsvärt är offrets identitet, hon är svår att finna i olika register. Man förstår snart att hon inte är född och uppvuxen på Irland. Vid intensivare efterforskningar visar det sig att hon har bytt identitet flera gånger under sitt liv.
Cassie har tidigare jobbat som infiltratör inom polisen och nu föreslår hennes chef att hon återigen ska jobba under täckmantel. Hon ska låtsas vara den döda kvinnan Lexie, ett extremt farligt uppdrag. Genom att lära känna Lexies studiekamrater och få förståelse för hennes liv så hoppas polisen finna de tips som behövs för att lösa fallet.
Polisen kommer att berätta för media och Lexies studiekamrater att skadorna inte var livshotande och att offret nu befinner sig i koma. Cassie kan då förbereda sig, sedan ska hon återvända till de studiekamrater som Lexie levde tillsammans med. De har levt tillsammans under några år i ett stort ödsligt hus.
När Cassie är tillräckligt förbered transporteras hon omplåstrad till huset. Hon möts av vännerna till Lexie men de är onaturligt behärskade och beter sig lätt kyliga. Kommer hon verkligen att lyckas övertyga dom om att hon är Lexie? Och hur mycket vet de egentligen om Lexies bakgrund? Fortare än hon kan ana så accepteras hon dock i gruppen.
Men ju mer Cassie upptäcker om Lexies gåtfulla liv desto svårare blir det att få svar på: vem som dödade kvinnan, och vem hon verkligen var?

"Det här är ingen vanlig kriminalroman. Intrigen är lite overklig, men mycket lockande och spännande på ett lågmält psykologiskt sätt. Det sätt som Cassie går in och ut från sig själv, in i rollen som Lexie men även som den okända kvinnan, gör att historien får många bottnar. Det ger en läsupplevelser som skiljer sig från de vanliga dussindeckarna. Dessutom rör sig språket mer mot den skönlitterära romanen än mot den hårdkokta oneliners-genren" Sundsvalls Tidning

"Jag är fortfarande totalt uppslukad av Tana French The Likeness. I grund och botten är intrigen ganska osannolik men det här är samtidigt en historia som det är fullständigt omöjligt att motstå. Det är helt enkelt så in i bomben bra. En slående likhet mellan mordoffer och kriminalaren Cassie har nu lett till att hon arbetar undercover i ett mycket udda kollektivboende i urlantlig irländsk miljö" Skånskan.se/Deckarbloggen
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Okänt offer
  2. +
  3. Brottsplats: Faithful Place

De som köpt den här boken har ofta också köpt Brottsplats: Faithful Place av Tana French (pocket).

Köp båda 2 för 93

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Okänt offer. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Spännande.
    MaCasa, 6 december 2016

    Trevligt skriven deckare. Lättläst och spännande. Rekommenderas till både ungdomar och vuxna. inget överdrivet "smaskigt" blodigt, underhållande läsning som inte kräver så mycket hjärnaktivitet.

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Okänt offer