Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
546
Utgivningsdatum
2011-09-19
Förlag
Bonnier Pocket
Översättare
Gun-Britt Sundström
Medarbetare
Eklund, Karin (form)
Dimensioner
175 x 110 x 32 mm
Vikt
300 g
SAB
Hce
ISBN
9789174292343
Jane Eyre (pocket)

Jane Eyre

(37 röster)  |  Läs 7 recensioner
Pocket Svenska, 2011-09-19
54
Skickas inom 3-6 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 149 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 8 format & utgåvor
"Läsare, om du inte ännu upptäckt den unika röst som finns hos Charlotte Brontës Jane Eyre, så har du ett alldeles särskilt nöje framför dig."  Joyce Carol Oates
Jane Eyre,  är Charlotte Brontës mest älskade och lästa roman. Skildringen av den unga flickan Janes svåra uppväxt, hennes tid på välgörenhetsskola, hennes ankomst till Thornfield Hall och mötet med den gåtfulle mr Rochester och hans dunkla hemlighet är sedan länge en klassiker. Det har skrivits spaltmeter om romanen, och utifrån vitt skilda motiv: feminism, religion, symbolism, kärlek, passion, natur, barn, sociala frågor och så vidare. Generation efter generation har levt med, gråtit med, skrattat med den unga flickan Jane Eyre och hennes långa och krokiga väg fram till ett självständigt liv.
Redan när Jane Eyre utkom 1847 blev den en storartad framgång. Genom sin passionerade och uppriktiga skildring av en älskande kvinnas strävan efter självständighet och likaberättigande utgör romanen en milstolpe i kvinnoskildringarnas historia och har under åren kommit ut i flera utgåvor, samt filmatiserats. Jane Eyre är en både skarpsinnig och romantisk berättelse om kärlek men den är också ett försvar för kvinnans rätt till lika värde. Jane Eyre kom i nyöversättning 1999 av Gun-Britt Sundström, en lysande översättning som ligger till grund för denna nyutgivning i pocket.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Jane Eyre
 2. +
 3. Svindlande höjder

De som köpt den här boken har ofta också köpt Svindlande höjder av Emily Brontë (pocket).

Köp båda 2 för 113 kr

Kundrecensioner

Det finns 7 recensioner av Jane Eyre. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Underbar
  Hedvig Waldenström , 12 juli 2017

  En helt underbar roman skriven av en fantastisk författare. Kärleken, sorgen och historien berör mig. En klassiker som jag tycker att alla borde läsa.

  Jag får gåshud av veta att för 170 år sen skrevs boken av en ung kvinna år 1847. Och här sitter jag många år senare och älskar hennes verk.

 2. Bra flyt på prosan.
  LRB, 10 juli 2017

  Ett måste för att förstå engelskt tänk.
  Läs gärna de andra systrarna!
  Man får lust att besöka miljöerna som var bakgrunden till böckerna.

 3. Äkta klasiker
  bonadea, 6 juli 2016

  Många klasiker kan vara svårlästa med gamaldags text men det kan man inte säga om Jane Eyre.
  Denna bok är lättläst, lätt att komma in i handlingen och Jane är en trovärdig karaktär. Boken ger oss en inblick i hur det var att vara kvinna på 1800, och att inte alla kvinnor ville acceptera sitt öde att vara en tystlåten kvinna som varken ska synas eller höras.

 4. Fortfarande så aktuell!
  Ann, 21 maj 2015

  Tänk att en bok som skrevs för mer än 150 år sedan fortfarande känns så aktuell! Jane Eyres styrka som kvinna och människa är fascinerande läsning. Språket är också njutbart.

 5. Fashinerande!
  Fiag, 23 juli 2014

  Så bra. Själva historien och berättelsen är helt otrolig och blir aldrig självklar utan är spännande till sista sidan. Mycket välskriven och en fantastisk bok. Njöt från första till sista sidan.

 6. Håller än idag!
  Lena, 19 september 2012

  Jag har alltid varit intresserad av de "klassiska författarnas" verk, men har av någon konstig anledning aldrig kommit till Jane Eyre. Jag har missat något - för det här är nog en de allra bästa böcker jag har läst!
  Kärleken, den historiska skildringen av en kvinnas liv, spänningen och hur väl den är skriven - faktorer som tillsammans visar en författares sanna skicklighet. Att den skrevs för över 150 år sedan gör bara det hela ännu bättre. Lyckorus! Läs den!

 7. Otroligt bra - ända till slutet!
  Evelina, 20 februari 2012

  Jane Eyre är en uppriktig, stötande, intensiv, spännande och väldigt romantisk gotisk kärlekshistoria som handlar om en komplicerad och anmärkningsvärd kvinnlig kraktär. Det är en novell som greppar tag och lämnar avtryck i hjärta och själ. Precis som första gången jag läste boken höll jag andan ända in mot slutet.

  Av alla gotiska kärleksnoveller hamnar detta mästerverk för mig på första plats. Bella och Edward från Twilight är bleka skuggor i jämförelse med Jane och Mr. Rochester. ... Läs hela recensionen

Visa alla 7 recensioner

Bloggat om Jane Eyre