Lyckliga i alla sina dagar : om pengars och människors värde (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
191
Utgivningsdatum
2013-08-13
Förlag
Bonnier Pocket
Medarbetare
Leino, Nina (form)
Dimensioner
180 x 110 x 15 mm
Vikt
120 g
SAB
Qad,330.0
ISBN
9789174293456
Lyckliga i alla sina dagar : om pengars och människors värde (pocket)

Lyckliga i alla sina dagar : om pengars och människors värde

(50 röster)  |  Läs 10 recensioner
Pocket Svenska, 2013-08-13
54
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
"De senaste åren har jag känt det som om samhället, kulturen och ekonomin vill lära mig att ställa en och samma grundläggande fråga inför varje situation i livet: What's in it for me? Vad tjänar jag på det här? Man kan kalla det egoism. Eller ekonomism, tendensen att alltid räkna. Samtidigt ser jag andra förhållningssätt. Samtidigt lever jag med altruism, kärlek, solidaritet. Allt finns där. Samtidigt. Och jag vill gärna bringa lite reda i det. Försöka förstå vilka slags människor vi uppmanas att vara och vilka vi är och blir."

"Jag har en dröm", sa Martin Luther King i ett berömt tal. "Har du också en dröm?" frågar Myresjöhus i en samtida annons. Båda vänder sig till människan som en drömmande varelse. En varelse som vill förändring - av livet, världen, det egna jaget. Här rannsakar vi tillsammans med Nina Björk olika samtida drömmar. Vi ser på Disneyfilmer, läser föräldratidningar, analyserar annonser, besöker arbetsförmedlingen, följer riksdagsvalet 2010 och ser kronprinsessan Victoria gifta sig. Varje tid har sin dröm om vad en samhällsduglig människa är. Hur ser vår tids dröm ut och varför? Lyckliga i alla sina dagar är en diskussion kring de senaste årens politiska och ekonomiska utveckling i Sverige. Det handlar om pengar. Och det handlar om människor. Vilka är deras värden? Vilka deras värderingar? Och vad händer när själva människolivet blir en fråga om förtjänst?
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 10 recensioner av Lyckliga i alla sina dagar : om pengars och människors värde. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Intressant, ofta träffande, men ej utan missar
  Morpheus, 12 juli 2021

  Blev intresserad av att läsa Nina Björks "Lyckliga i alla sina dagar" efter att Fredrik Lindström nämnt och citerat den i ett av sina vinterprat. Och det är en intressant, och ofta även tankeväckande, bok. Även om jag inte håller med Lindström om att den är "utmärkt".

  Boken, som är mer ett långt debattinlägg än vad jag skulle kalla en ren faktabok, tar upp flera träffande poänger om vad som är fel med vårt moderna samhälle. Vår kommersiella kultur är inte hållbar, för att kontinuerl... Läs hela recensionen

 2. En mycket klok samhällsanalys.
  En uppmärksam läsare (Lund), 4 september 2015

  En sådan bok har jag väntat på länge. Den sätter ord på mina egna upplevelser. Den hjälper mig att säga nej till smarta försäljare av alla sorter. Den väcker nya tankar och en känsla av frihet att välja hur jag vill leva. Tack, underbara Nina. Du har gjort det igen och bättre än någonsin!

 3. Glasklar
  ubb, 17 februari 2015

  En underbar bok som verkligen slår huvudet på spiken. Den är en reflektion över det samhälle och den tid vi lever i.

 4. Utmärkt present till motvilliga läsare.
  Britt Anita Reinhold, 23 januari 2015

  Bra, med korta stycken på resa, innan insomning osv. Nu har jag gett bort 5 ex!
  Alla mottagare har varit storbelåtna.

 5. Bästa boken jag läst på länge!
  Cristina S, 6 november 2014

  Som humanist som börjar intressera mig för politik och ekonomi på senare tid var detta en fantastisk bok att läsa för att förstå vår ekonomiska samtid ur ett mänskligt perspektiv. Nina Björk lyfter ut ekonomin ur excelarken och ur den sifferpingpong som ofta politiker sysslar med i sina debatter och man förstår sammanhangen.

  Boken hjälper mig att genomskåda mig själv och andra/annat som styr mig och andra. När jag läst den har jag fått aha-upplevelse efter aha-upplevelse och den här... Läs hela recensionen

 6. Väldigt viktig och lärorik bok som borde vara...
  läst mycket, 25 december 2013

  Väldigt viktig och lärorik bok som borde vara obligatorisk i skolan! Läs!! Nina är mycket kunnig och delar med sig på ett lättsamt sätt om väldigt viktiga saker.

 7. En bok som ALLA borde läsa. Med kunskap och humor...
  Britta Linell, 19 december 2013

  En bok som ALLA borde läsa. Med kunskap och humor beskriver Nina Björk vårt samhälle. Läs och sprid den här boken!

 8. Hur formas människor i ett samhälle där marknadens...
  Christer Håkanson, 24 november 2013

  Hur formas människor i ett samhälle där marknadens funktionssätt dominerar? Ett samhälle som bygger på konsumtion och tillväxt och där lösningen på alla problem är ytterligare konsumtion och tillväxt, trots vetskapen om jordens ändliga resurser. Är man intresserad av sådana frågor kan man inte gå förbi Nina Björks bok.
  Hennes utgångspunkt är att ett ekonomiskt system inte bara anger förutsättningar för produktion , utan även formar relationer mellan människor. Mänskliga relationer förmedl... Läs hela recensionen

 9. Nina Björk lyfter i sin bok Lyckliga i alla sina dagar...
  Lennart, 14 november 2013

  Nina Björk lyfter i sin bok Lyckliga i alla sina dagar fram många av vår tids tokigheter och granskar och skärskådar dem, alltifrån disneyvärldens fantasieggande framtidsdrömmar, vår benägenhet att låta lura oss av reklam och marknadsföring, våra politiska partiers brist på ideologiskt grundade beslut till knivskarp analys av den kapitalistiska samhällsordningens hänsynslösa girighet och vad den gör med oss som människor. Hur i all världen kan vi moderna människor leva som om vi hade till vår... Läs hela recensionen

 10. En bok som ALLA skulle må bra av att läsa!!! Väldigt...
  Linda Johanna My Linderoth, 19 september 2013

  En bok som ALLA skulle må bra av att läsa!!!
  Väldigt bra formuleringar kring hur vi lever och de idéer som dominerar vårt samhälle och på sikt gör det svårt för andra idéer att få fäste.

Visa alla 10 recensioner