Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Avdelning Q (del 5)
Antal sidor
483
Utgivningsdatum
2013-11-13
Förlag
Bonnier Pocket
Översättare
Leif Jacobsen
Originaltitel
Marco effekten
Medarbetare
Sokcic, Miroslav (form)
Dimensioner
179 x 110 x 30 mm
Vikt
272 g
SAB
Hce
ISBN
9789174293548
Marcoeffekten (pocket)

Marcoeffekten

(158 röster)  |  Läs 14 recensioner
Pocket Svenska, 2013-11-13
59
Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 149 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
"Världens tråkigaste dag", stod det i en tidning om den 11 april 1954. Men frågar man pojken Marco så var den 11 april 1954 värre än så, den var snarare liktydig med Hitlers födelsedag. För den 11 april 1954 föddes Zola, mannen som är Marcos farbror, som med cynisk kyla bryter ner och utnyttjar människor i sin närhet, och tvingar klanens medlemmar in i kriminalitet.
Marco är snabbtänkt och lärs snabbt upp till tiggare, ficktjuv och inbrottstjuv. Men han hatar sitt liv och allt det Zola står för. Och när han förstår att familjen vill göra honom till krympling ser han ingen annan utväg än att rymma så långt bort han kan.
Några månader efter sin rymning upptäcker han något ännu värre. Han får se en affisch med ett foto av en man som är saknad, en man som han sett ligga död i närheten av sitt eget hem. Den vetskapen kan ge Marco chansen att göra upp med Zola och resten av klanen, inklusive hans egen far. Men det är också en vetskap som utgör en fara för hans eget liv.
Vad Marco inte vet är att det inte bara är familjen som vill se honom död. Men det vet å andra sidan Avdelning Q inom Köpenhamnspolisen, och långsamt dras Carl Morck, Assad och Rose in i saken, med trådar in i regeringen och långt ut i Afrikas djungler.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Marcoeffekten
 2. +
 3. Den gränslöse

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den gränslöse av Jussi Adler-Olsen (pocket).

Köp båda 2 för 118 kr

Kundrecensioner

Det finns 14 recensioner av Marcoeffekten. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Läs den!
  Kristina Elmén, 27 oktober 2017

  Det här är både en spännande och välskriven deckare och en bok med ett bultande hjärta. Oförglömlig och viktig med sin inpå-livet skildring av en tillvaro på flykt i en miljö som känns trygg för de flesta av oss.

 2. Ej att rekommendera
  Britt Stenebring, 27 november 2015

  Alldeles för mycket våld och spekulation i död.
  Dålig beskrivning av poliserna och hur de jobbar.
  Känns inte speciellt verklig.

 3. Bästa Carl Mørck hittills
  Sven H, 8 april 2015

  Adler-Olsens berättelser om Carl Mørck började bra med Kvinnan i rummet och sen har det bara blivit bättre och den senaste, Marcoeffekten, är följaktligen den bästa hittills.

 4. Jättebra bok!!
  EvaMarie, 9 augusti 2014

  Som vanligt levererar Adler Olsen!!!! Jättebra bok!!! Hoppas verkligen att han skriver flera ur serien! Spännande med så många olika karaktärer!

 5. Högklassig underhållning med djupare kvaliteer
  molkosaki, 17 april 2014

  Mycket bra! Igen! En av mina favoritdeckarförfattare som med utgångspunkt från nya aspekter i det samhälle vi lever i skapat spännande och intressant spänningslitteratur.

 6. Adler-Olsen som alltid på topp!
  Bert S, 10 mars 2014

  Adler-Olsen som alltid på topp! Har nu läst alla böckerna på kort tid, känns som att man är med i Huset. Härlig skildring av de olika karaktärerna, både humor ock eftertanke...

 7. Adler-Olsen har som vanligt skrivit en roman med humor...
  Ivar Nulu (Malmö), 17 januari 2014

  Adler-Olsen har som vanligt skrivit en roman med humor och spänning. Med ett persongalleri som innehåller många intressanta "typer". Men också med en samhällskritisk vinkling.

 8. En deckare som tar sig!
  Lars-Olov Norling, 14 januari 2014

  Boken börjar med en gäspning, från författaren, det känns nämligen som om han låter "pennan" gå utan minsta känsla bakom. Det reder dock upp sig och slutar med att totalintrycket blir ytterligare en habil deckare.

 9. Ännu en bladvändare av Jussi Adler-Olsen ...lika...
  Inga-Lill Meijer, 8 januari 2014

  Ännu en bladvändare av Jussi Adler-Olsen ...lika spännande som tidigare böcker ... även om början var lite så där så blev det snabbt riktigt spännande och otäckt mellan varven

 10. Mycket bra intrig och stundtals riktigt spännande....
  Cilla, 3 januari 2014

  Mycket bra intrig och stundtals riktigt spännande. Dock gillar jag inte den något raljanta tonen när Carl Mörck "tänker högt". Marcos alla strapatser och umbäranden känns inte heller riktigt trovärdiga.

 11. Mycket spännande när man kommit in i handlingen, som...
  Monica, 29 december 2013

  Mycket spännande när man kommit in i handlingen, som tidigare skrivits många karaktärer att hålla reda på. Kanske något för många sekvenser med jakten på Marco, men spänningen hölls ändå uppe.

 12. En otroligt bra bok som jag hade svårt att lägga...
  Ingevikt, 27 december 2013

  En otroligt bra bok som jag hade svårt att lägga undan. Marcoeffekten är den bästa av de fem böckerna i serien. Jag väntar redan på nästa.

 13. Otroligt spännande bara jag kom in i handlingen. Var...
  Ingegerd Cliffoord, 2 december 2013

  Otroligt spännande bara jag kom in i handlingen. Var lite rörigt i början med många personer. Annars är det en bok jag kan rekommendera till mina bekanta.

 14. Har inte läste den än, det blir på jullovet. Längtar...
  Spetten, 2 december 2013

  Har inte läste den än, det blir på jullovet. Längtar dit.
  De övriga i serien har varit kanon tycker jag.

Visa alla 14 recensioner

Bloggat om Marcoeffekten