Under kupolen (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
1179
Utgivningsdatum
2013-08-13
Förlag
Bonnier Pocket
Översättare
Anders Bellis
Medarbetare
Bonomelli, Rex (form)
Dimensioner
180 x 110 x 53 mm
Vikt
600 g
SAB
Hce
ISBN
9789174293586
Under kupolen (pocket)

Under kupolen

(27 röster)  |  Läs 7 recensioner
Pocket Svenska, 2013-08-13

Slutsåld

Det är en vacker oktoberdag i den lilla staden Chester's Mill, Maine. Plötsligt kraschar ett litet sportflygplan in i en osynlig barriär strax utanför staden. Nästan samtidigt kör en timmertransport in i samma osynliga vägg. Något oförklarligt har hänt: ett kraftfält innesluter staden likt en gigantisk kupol. Inget kan komma förbi kraftfältet. Ingen kan ta sig in i staden och ingen kan ta sig ut. Invånarna i Chester's Mill är isolerade från omvärlden.Det dröjer inte många dagar innan det lilla samhället börjar falla sönder. stadens starke man, bilhandlaren och viceborgmästaren Big Jim Rennie, tar tillfället i akt och utser nya poliser som lyder hans minsta vink. Han har nämligen en hel del olika intressen att bevaka.Samtidigt lyckas USA:s armé nå fram till den före detta armékaptenen och Irakveteranen Dale "Barbie" Barbara som den senaste tiden jobbat som grillkock i staden. Presidenten vill att barbnie ska försöka ta reda på vad det är som orsakar det oförklarliga kraftfältet. Ganska snart visar det sig att abrbies undersökningar leder honom på kollisionskurs med Big Jim Rennie. Med hjälp av ett stort persongalleri och en klaustrofobisk miljö, skildrar Stephen King människans mörka sidor och visar hur bräckligt vårt civiliserade samhälle är.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 7 recensioner av Under kupolen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Kungen sitter säker
  Ewa Hardelin, 4 juli 2018

  Stephen King gör mig aldrig besviken. Ibland skrämmer han mig mer än vad jag förväntat mig, men det hör till den skräckblandade förtjusning som King alltid bjuder på.

 2. Flugornas herre under en ostkupa
  Kalle, 5 november 2017

  Boken har beskrivits som en blandning av flugornas herre och pestens tid. Jag tycker att det sammanfattar handlingen väl. Till det yttre handlar det om ett mystiskt kraftfält som håller en amerikansk småstad avskurna från yttervärlden men till största delen är det ett genialiskt kammarspel med mycket starka karaktärer i huvudrollerna.

  Boken tappar tempo under mittenpartiet och boken innehåller på tok för många personer men som helhet är den klart minnesvärd.

 3. Hög spänning
  Berit , 20 januari 2016

  Stephen King är fantastisk, vilken berättelse. Hur spännande som helst, som alla hans böcker. En riktig bladvändare som man inte kan lägga ifrån sig.

 4. King han kan
  Emelie, 2 augusti 2015

  Jag gillade verkligen denna bok. Jag upplevde att den var lättläst och att den var spännande. Jag är sen tidigare glad för Stephen King böcker och jag gillade även denna. Intressant att få ta del av så många olika öden. En bra bok som jag kan rekommendera trots att den är ganska tjock.

 5. lätt besviken
  Helvi Marketta Juutilainen, 3 september 2014

  har börjat se tv-serien och det stämmer inte överens med bokens story...känns konstigt + att boken fanns bara som pocket, är synskadat och det är svårt med så små text.

 6. Stephen King kan mycket bättre...
  frogart, 13 maj 2014

  ...än så här! Jag var så spänd på att läsa hans nya bok men NÄ, den är tråkig och långsam och tröttande i sitt språk (kanske översättningen som falerar) Har läst ut den nu äntligen...gäsp!

 7. Ganska typisk Stephen King
  Ewa H, 25 februari 2014

  Väldigt tjock bok, men det störde mig inte alls eftersom den var bra och lättläst. Man kommer snabbt in i handligen. Har inte läst King på många år (tröttnade väl någon gång på 90-talet), men den här var bra.

Visa alla 7 recensioner

Fler böcker av Stephen King