Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Charlotta Lugn och Shirin Sundin (del 2)
Antal sidor
397
Utgivningsdatum
2014-06-10
Förlag
Bonnier Pocket
Medarbetare
Sokcic, Miroslav (form)
Dimensioner
180 x 110 x 25 mm
Vikt
206 g
SAB
Hc
ISBN
9789174293784
Stenhjärtat (pocket)

Stenhjärtat

(113 röster)  |  Läs 7 recensioner
Pocket Svenska, 2014-06-10
55
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Mamman har sikte på disken där framme. Det är flera meter kvar men sköterskan i luckan har redan sett hennes panik, och ställer sig upp. "Hjälp mig! Ni måste hjälpa mig. Hon andas inte. Hjälp henne!" De kommer in till Astrid Lindgrens barnsjukhus i Stockholm fredagen den 16 december, när resten av stadens barnfamiljer hänger sig åt adventsyra. Men det kommer inte att bli någon god jul för lilla Gloria, hennes syskon, mamma Pernilla och pappa Andreas. En olycka med ett spädbarn inblandat är illa nog. Men när misstanken om brott väcks kan ingen riktigt värja sig. Vem ger sig på en sex månader gammal baby? Det blir kriminalkommissarie Charlotta Lugns och målsägarbiträde Shirin Sundins sorgliga uppgift att ta reda på.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 7 recensioner av Stenhjärtat. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Gäsp...
  Lia, 24 augusti 2015

  Läst 1gång. 2gången så tråkig.
  Känslan helt försvunnen. Boken åker till Eriks. Rena sömnpillret nu. Vill ju kunna läsa om!

 2. Spänningslöst
  Läsvan , 22 december 2014

  En av de tråkigaste så kallade spänningsböckerna jag har läst, och jag har läst många. Ändå tröskade jag igenom hela den duktigt hopkomna ordmassan för att försöka förstå de lovord som författaren omges av. Men ingen av de förekommande personerna är skildrade så att de engagerar mig det minsta .Den realistiska rättegångsskildringen är ett plus, en av mina stjärnor kom för den. Det angelägna ämnet ger den en stjärna till, men de omfattande banala relationsbeskrivningarna i boken gör den till ... Läs hela recensionen

 3. Tycke av bok
  Kerstin Persson, 21 oktober 2014

  En hemsk skildring av barnmisshandel.
  Ganska sanningsenlig, säkert går det till så att de som skadar andra får advokater som försvarar.

  jag mådde inte så bra av att läsa denna bok

 4. En utmärkt och välorienterad samhällsskildring
  Marie-Louise P, 26 augusti 2014

  En lysande berättelse om kvinnors utsatthet. Katarina har en god psykologisk blick och väl medveten om mäns övertag, fysiskt såväl som oftast socialt och ekonomiskt. In i minsta detalj genomlyses berättelsen av hennes skarpa iakttagelseförmåga och skärpta intellekt. Mycket trovärdigt.
  Tack Katarina, du är ett viktigt språkrör för dagens kvinnor och det inom alla samhällsskikt!
  Fortsätt så!!

 5. Verklighetstroget
  Alina, 10 augusti 2014

  Det är en utmärkt skildring av hur det kan gå till. Fallet är i vissa stycken kusligt autentiskt. Författaren har varit noga med detaljer och uppenbarligen gjort ett nogsamt förarbete då t. ex. miljöer som Kungsholmens barncentrum in i minsta detalj är korrekt återgivna. De olika karaktärernas reaktioner och dilemman är trovärdiga. Denna bok är mer än en roman, det är ett stycke verklighetsskildring.

 6. Vad bra Katarina skriver!
  Cecilia, 1 augusti 2014

  Har du inte läst något utav henne tidigare, vill jag varmt rekommendera hennes böcker. Skriver alltid om aktuella ämnen, men dom en deckare. Längtar redan efter nästa....

 7. Berörande.
  Barbro Lundin (Solna), 4 juli 2014

  Otäck historia, spännande verklighetstrogen. Otäckt om det finns så mycket skit i verkligheten. Hoppas man får slut på detta elände och de skyldiga får mycket stränga straff.

Visa alla 7 recensioner

Fler böcker av Katarina Wennstam