Skuggpojken (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Odefinierat språk
Serie
Danny Katz (del 1)
Antal sidor
384
Utgivningsdatum
2014-06-05
Upplaga
1
Förlag
Bonnier Pocket
Medarbetare
Hjertstrand Brensén, Åsa (form)
Dimensioner
180 x 110 x 25 mm
Vikt
200 g
SAB
Hc
ISBN
9789174294040
Skuggpojken (pocket)

Skuggpojken

av Lucifer
(99 röster)  |  Läs 6 recensioner
Pocket Odefinierat språk, 2014-06-05

Slutsåld

Vi på bokus.com passade på att ställa några frågor till Lucifer, aka Carl-Johan Vallgren, inför pocketsläppet av Skuggpojken:

Vem är Danny Katz?
"Den kantstötte hjälten i min nya thrillerserie. Judisk far, jämtländsk mor. Före detta ungdomsbrottsling, hemlös och drogberoende. Men också ett språk- och datageni med en bakgrund inom försvarets underrättelsetjänst. När vi kommer in i handlingen är han drogfri sen några år tillbaka och driver en liten översättarfirma i Traneberg i västra Stockholm."

Hur skiljer det sig på att skriva deckare i förhållande till romaner?
"En thriller är mer plotdriven än en vanlig roman, men eftersom jag alltid har varit en "historieberättare" så är steget egentligen inte så långt. Tempot är högre när jag skriver i deckargenren, språket rakare, mindre ornamenterat. Och så drivs ju handlingen framåt av cliffhangers och spänningsmoment på ett helt annat sätt än i en vanlig roman."

Var är den bästa platsen att skriva på?
"Mitt kontor, mellan klockan nio och tre på dagen, och i Visby; det finns ett ställe där som heter Östersjöns författar- och översättarcentrum där man kan arbeta i en helt fantastiskt inspirerande miljö. Den här boken hade inte blivit till om jag inte kunnat vara där och skriva ibland."

Vad läser du just nu?
"Kaputt av Curzio Malparte och Om natten i Chile av Roberto Bolano."

Sommaren 1970 försvinner en liten pojke från Kristinebergs tunnelbanestation i Stockholm. En främmande kvinna tar honom vid handen och går därifrån, och han är borta. Många år senare försvinner också pojkens bror, Joel Klingberg. Hans fru vänder sig till Danny Katz, makens gamla vän från försvarets tolkskola, ett språkgeni med solkig bakgrund, och ber honom om hjälp. Katz går motvilligt med på att börja leta, och upptäcker snart att det finns fler hemligheter i den mäktiga familjen Klingberg.
Skuggpojken är en resa in i människans djupaste mörker, en värld där inte ens döden betyder slutet.

Med Skuggpojken inleder Carl-Johan Vallgren, under namnet Lucifer, en serie noir-thrillers med Danny Katz i huvudrollen.

"Exemplarisk thriller - smart och svart." SvD
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 6 recensioner av Skuggpojken. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Nja...
  Lotta, 13 januari 2017

  En ny författare för mig och jag kan villigt erkänna att svenska författare gör mig lite tveksam men jag tyckte ändå att den här lät bra o köpte den. Visst hade den sina stunder då det glimtade till men som helhet är det ingen författare jag tänker köpa mer av tyvärr. En liten undran är varför författaren väljer att ha med både sitt riktiga namn och sin pseudonym på framsidan, skriver man inte under ett utav dom??

 2. Ojämn deckare
  Lars Gustavsson, 19 augusti 2016

  Författaren är ny som deckarförfattare, vilket kanske märks på ojämnheter i boken. Det finns flera spännande passager men också en del ganska långtråkiga, där författaren skall visa hur initierad han är i drogvärlden. Historien har inte den trovärdighet en bra deckare skall ha, men det finns ändå förtjänster i den som gör den till hyfsad hängmattslektyr.

 3. En nervkittlande thriller.
  MoRB., 19 januari 2016

  Första delen i C-J Vallgrens thriller serie om Danny Katz är en nervkittlande thriller helt i C-J Vallgrens anda. Vi får möta Danny Katz som knarkat bort tio år av sitt liv och hur han åter bygger upp det då han blir inblandad i fallet med bortförandet av rikemanssonen Klingbergs lille pojke. Vallgren bygger upp en spännande historia. Och helt i enlighet med Vallgrens tidigare romaner, en helt egen värld, ett drag inte helt olikt det i den underbara Havssmannen. Här rör sig Vallgren lätt mell... Läs hela recensionen

 4. Hrrmmm.... Ok, men med lite tveksamhet
  Sasha, 4 mars 2015

  Tja, rätt spännande men det känns som om Vallgren har valt att starta en ny deckarserie främst på kommersiella grunder. Går inte att jämföra med Vallgrens tidigare böcker där språket och författarens djup har varit framträdande. Här är det en snabb deckare som saknar kärleken till orden.

 5. Oj va spännande!
  Boel Persson, 31 juli 2014

  Vallgrens böcker är alltid välskrivna med överraskande vändningar. Denna deckare känns ny och orginell! En spännande och genomtänkt intrig som lockar till en stark längtan om uppföljaren!

 6. Läsvärd!
  Maylis Bäckman, 16 juli 2014

  En bra och mycket spännande bok som ibland är rätt ruskig,men ändå rekommenderar jag denna bok som
  En läsvärd och bra bok.

Visa alla 6 recensioner