Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
585
Utgivningsdatum
2014-07-14
Upplaga
1
Förlag
Bonnier Pocket
Översättare
Ragnar Strömberg
Originaltitel
Americanah
Medarbetare
Acedo, Sara R. (form)
Dimensioner
180 x 110 x 35 mm
Vikt
309 g
SAB
Hce
ISBN
9789174294064

Americanah

(156 röster)  |   Läs 15 recensioner
Pocket,  Svenska, 2014-07-14
89
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss imorgon
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Ifemelu och Obinze blir kära redan i tonåren i Nigeria. Hon får ett visum för att studera i USA, och meningen är att han ska följa efter. Men attacken mot World Trade Center kommer emellan. Män från afrikanska länder får ännu svårare att ta sig dit.Det går bra för det mesta bra för Ifemelu, hon får vänner och har förhållanden, och startar en en uppmärksammad blogg om öppen och dold rasism i USA. För aldrig har hon varit så medveten om begreppetn ras som där. Obinze reser till Storbritannien men kastas ut för att han saknat papper. Till slut går det bra för honom också. Väldigt bra. Han blir en rik man i det demokratiska Nigeria, gifter sig och får barn. När Ifemelu återvänder hem är det oundvikligt att de återupptar sin förbindelse. Där ställs de inför sitt livs svåraste beslut.Chimamanda Ngozi Adichies efterlängtade nya roman är en rik och komplex historia om kärlek, rasism och klass i Afrika och USA i vår egen tid. Precis som i sin genombrottsroman En halv gul sol lyckas hon som en modern Balzac skildra ett helt samhälle och en tidsanda genom några få, utmejslade öden.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Americanah
 2. +
 3. En halv gul sol

De som köpt den här boken har ofta också köpt En halv gul sol av Chimamanda Ngozi Adichie (pocket).

Köp båda 2 för 178 kr

Kundrecensioner

Det finns 15 recensioner av Americanah. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Bra men inte jättebra
  Sofia Rehn, 16 januari 2021

  En bok som börjar jättebra sen tappar lite i handling efter ungefär 75% av boken.
  Extremt gripande kärlekshistoria och skildring av rasism och hur det är att flytta till en annan kultur. Trots en lovande början planar spänningen ut och späds dessutom ut med Ifemelus blogginlägg som inte alltid passar in i sammanhanget. Jag vill även tillägga att den svenska översättningen var ganska dålig, han använde för gamla slang ord och det fick den att kännas äldre än den är (utspelar sig på 2000-t... Läs hela recensionen

 2. Viktig och grymt bra skriven
  Kokaeru, 23 november 2017

  Denna bok gav mig både många skratt, ett par tårar och flera värdefulla insikter. Genom att blanda fakta med stilistiskt skrivspråk nailar Chimamanda denna berättelse. Till skillnad från en tidigare recensent anser jag att rasfrågan INTE kan "bli för mycket" med tanke på hur livsavgörande den är för alla som begränsas av den. Det är allas ansvar att utbilda sig i hur denna realitet ser ut för en icke-vit. Upplevs det som tjatigt har du inte öppnat dig helt för att ta till dig verkligheten, in... Läs hela recensionen

 3. Mycket bra bok
  Fru Hugg, 27 april 2016

  Hon är en fantastisk författare, En halv gul sol är en av mina absoluta favoritböcker. Denna grep mig inte riktigt lika mycket, men den är intressant och mycket läsvärd

 4. Exceptionellt bra om rasism och kärlek
  Dr. Rick (Stockholm), 21 januari 2016

  Boken handlar om en kvinnas flytt från Nigeria till USA. I det nya landet upptäcker hon att hon har en ras. De två huvudpersonernas öden vävs in i varandra på ett mycket elegant vis. En av de bästa böcker jag har läst inom genren, mycket hög intellektuell nivå i den kvinnliga huvudpersonens betraktelser, dock utan att göra språket och läsflödet komplicerat.
  Rekommenderas starkt.

 5. Om olika behov för vita och färgade
  Ariadne, 26 augusti 2015

  En kärlekshistoria med många och långvariga förvecklingar. Nigeriansk flicka åker till USA och studerar och arbetar. Skaffar sig pojkvänner, får inblick i vita rika amerikaners liv. Är oerhört klarsynt och psykologiskt insiktsfull, utom när det gäller sig själv. I USA försörjer sig huvudpersonen som bloggare och pekar ut saker som i samhället inte är anpassat till mörk hudfärg, typ "hudfärgat plåster", sminkunderlag osv. Hon återvänder till Nigeria. Den manlige huvudpersonen har en ganska dra... Läs hela recensionen

 6. Boken som har allt
  Kärran, 8 april 2015

  Här får man allt på ett bräde. Spänning, insikt, förståelse för andra, glädje, sorg, kärlek och upplevelser av annorlunda slag. Allt skrivet på bästa prosa.

 7. Nej

  Väldigt ensidig och rent av tjatig. Hur viktig än rasfrågan är, så blir det för mycket att bara läsa om detta ämne. Läste drygt halva boken och gav sedan upp.

 8. Känslan av en biografi
  Marve, 8 februari 2015

  Berättelsens ger en inblick i världar man inte vet så mycket om, inte läser så mycket om och som man kanske egentligen aldrig reflekterar över. Det är en mycket intressant bok som väcker många känslor. Det är dock en avskräckande lång bok och det är just det som drar ner betyget.

  Vi får följa två ungdomar in i vuxenlivet. Vi får följa en del av den afrikanska samhällsutvecklingen. Vi får följa mörkhyades situation i USA. Vi får en inblick i fattigdom. Och efter att ha läst boken har... Läs hela recensionen

 9. Kulturkrock
  Henri GOSSE, 29 januari 2015

  Jag kände igen mig och skrattade hela tiden.
  Hade samma kulturkrockar när jag kom till Sverige.
  En bok för den vill lära känna Afrika med humor

 10. Fantastiskt bra bok
  mariamne (Åkarp), 26 januari 2015

  Om du inte har förstått vad det innebär att vara svart i USA, så får du en verklig inblick i hur det är att vara afrikan, utan att någonsin ha reflekterat över att man är svart och vad det innebär förrän hon kommer till Amerika.

 11. En besynnerlig kärlek
  Monika Larsson, 22 januari 2015

  Den är en spännande och sorglig samtidigt, då deras kärlek är svår. Fantastiskt mycket frågor som kommer upp. Rik på små saker som gör att du hamnar in i boken.

 12. Läsvärd!
  Gunvor Margareta Lyngstam, 5 december 2014

  Lättläst, klart intressant bok om lite olika typer av utanförskap - beroende på hudfärg, ekonomi, kontakter mm i olika delar av USA och i Nigeria samt London. Mycket av innehållet ger anledning till eftertanke!

 13. För dig som vill läsa annat än deckare!
  trati, 14 november 2014

  Lysande författare. Skriver om människor från, med anknytning till och i Nigeria. Jag är fångad från första sidan till sista!

 14. Karlekssaga med många insikter
  Kattis, 7 oktober 2014

  Det här är en kärlekssaga, men framför allt en insiktsfull bok om skillnader mellan amerikansk, nigeriansk och brittisk kultur och levnadsvillkor. Med små detaljer och stor iakttagelseförmåga lyckades författaren göra boken till en ögon-öppnare och både ge mig ny kunskap och få mig att se mina förutfattade meningar.
  Möjligen blir boken lite väl lång och detaljerad i något avsnitt, men som helhet är det en underbar bok.

 15. Annan sida av rasism.
  -, 16 augusti 2014

  Om livet i Nigeria och drömmen om det stora landet i väster, USA. Om hur rasism kan se olika ut beroende på vilket land du kommer ifrån. Intressanta skildringar om hur det är att leva i Nigera och som röd tråd en kärlekshistoria.

Visa alla 15 recensioner

Fler böcker av Chimamanda Ngozi Adichie