Dödssynden (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
284
Utgivningsdatum
2015-07-14
Utmärkelser
Pulitzerpriset
Förlag
Bonnier Pocket
Översättare
Jadwiga P Westrup
Originaltitel
To Kill a Mockingbird
Dimensioner
180 x 110 x 10 mm
Vikt
163 g
SAB
Hce
ISBN
9789174294958
Dödssynden (pocket)

Dödssynden

(81 röster)  |  Läs 7 recensioner
Pocket Svenska, 2015-07-14
59
Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 149 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Scout växer upp i amerikanska Södern i en loj småstadsidyll, när ohyggliga och dramatiska händelser vänder upp och ner på livet och hennes föreställningar. En ung svart man blir anklagad för våldtäkt på en vit kvinna, och hans chans att få en rättvis rättegång är försvinnande liten. En vit advokat tar sig an försvaret, men hatet och indignationen i det lilla samhället växer som en lavin. Scout ser den lilla staden med sina invånare för vad den är och hennes berättelse blir till en anklagelse, som ingen av oss slipper undan.
Harper Lee (1926-2016) växte upp i Monroeville i Alabama. När Dödssynden (To Kill a Mockingbird) kom ut 1960 i USA var det en händelse som väckte stor uppmärksamhet och boken tilldelades Pulitzerpriset. 2015 kom Ställ ut en väktare - Harper Lees första roman på över femtio år och den andra någonsin som ges ut. Den skrevs innan Dödssynden men utspelar sig kronologiskt sett efter händelserna i debutboken.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Dödssynden
 2. +
 3. Räddaren i nöden

De som köpt den här boken har ofta också köpt Räddaren i nöden av J D Salinger (pocket).

Köp båda 2 för 118 kr

Kundrecensioner

Det finns 7 recensioner av Dödssynden. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Sydstatskänsla
  Monica Lundqvist, 27 december 2016

  Bland det bästa och sorgligaste jag läst. Hon är suverän på att förmedla stämningar och känslor. Tidsandan känns och man bara njuter.

 2. Gripande berättelse
  ME, 14 november 2016

  Fastnade direkt för denna berättelse som berättas ur en flickas syn på livet och världen. Fin, sorglig och vacker med en intressant berättelse!

 3. Tidlös
  Eva-Marie Sjöbeck, 7 juli 2016

  Har jag läst tiotusentals böcker i mitt liv, hör denna till de allra, allra starkaste, tillsammans med "Boktjuven" och "Jonathan Livingstone Seagull".

 4. Dödssynden, en bok att gilla
  Karl-Erik Johansson, 20 januari 2016

  Jag gillade boken, dels för att den skrevs ut en ung flickas perspektiv, dels för att den gav mig en bild av ett sydstatssamhälles ojämlikhet på 60-talet. Man kan ur den också se paralleller till vårt segregerade samhälle idag. Lättläst och spännande.

 5. Ett läs-måste!
  Elin Broberg, 17 december 2015

  Engagerande, mycket bra skriven och fantastiska karaktärer! Saknar dig redan, Scout! Man blir varm av boken - trots allt det avskyvärda.

 6. En underbar historia
  Carin Grönlund (Nymö), 25 september 2015

  Genom flickan Scouts ögon följer vi livet i en liten stad i amerikanska södern på trettiotalet. Skillnaderna mellan livsvillkoren för svart och vit är stora, men innan vi dömer människorna i den lilla staden för hårt får vi tänka på att det ansågs vara normalt då! En förbättring är dock på väg i form av Scouts pappa advokaten och de människor som vågar tänka som han. Mer än en ställer upp för det rätta när det verkligen gäller!

 7. Klassiker med rätta
  Birgitta K, 15 september 2015

  Klassiker med lätt prosa och allvarligt anslag. Bokens huvudperson Scout belyser med barnets förstånd orättvisor och svårigheter i den amerikanska södern, men boken lyckas samtidigt ingjuta hopp om förändring. Ett härligt, lågmält läsäventyr där man hela tiden önskade att man hade Scout och hennes pappa advokaten i sin närhet även i verkliga livet. Den svenska titelöversättningen är något av ett mysterium.

Visa alla 7 recensioner

Fler böcker av Harper Lee

Bloggat om Dödssynden