Pesten (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
364
Utgivningsdatum
2015-11-24
Utmärkelser
Nobelpriset
Förlag
Bonnier Pocket
Översättare
Elsa Thulin
Originaltitel
La Peste
Medarbetare
Hanson, Kerstin (form)
Dimensioner
177 x 109 x 21 mm
Vikt
199 g
SAB
Hce
ISBN
9789174295146
Pesten (pocket)

Pesten

(6 röster)  |  Läs 1 recension
Pocket Svenska, 2015-11-24
43
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Med råttorna kommer pesten och Oran i Nord-afrika blir en stad i belägringtillstånd. Isolerade från omvärlden är invånarna utlämnade åt varandra och åt skräcken. Men en liten grupp, med läkaren Bernard Rieux i spetsen, tar upp kampen mot pestens härjningar; mot lidande och död. Camus skildring av det sega motståndet mot lidande och död är en ständigt aktuell berättelse om människans förhållande till det onda; om underkastelse och feghet, om ansvar och mod, och om solidariteten som en revolt mot tillvarons meningslöshet. Pesten är Nobelpristagaren Camus största roman och ett av den moderna världslitteraturens mest betydande verk.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Pesten. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Läs den.
    Martin, 18 juli 2017

    Innan jag läste den, i mina tonår, visste jag i stort sett ingenting om Camus författarskap. Fick senare veta om Nobelpriset, hans vänskap med Sartre som senare bröts och en del annat.
    Nåväl Pesten är en mycket läsvärd bok som ses som ett försök att skildra en Nazistisk belägring av en stad. Naturligtvis är den inte skriven så direkt men läser man den så förstår man. Den är inte speciellt svår att ta till sig och den förblir en av mina favoritläsupplevelser.

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Pesten