Målarens döttrar (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
443
Utgivningsdatum
2016-04-29
Förlag
Bonnier Pocket
Dimensioner
178 x 110 x 28 mm
Vikt
234 g
SAB
Hc
ISBN
9789174295238
Målarens döttrar (pocket)

Målarens döttrar

(1 röst)
Pocket, Svenska, 2016-04-29
54
Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige vid 99 kr för privatpersoner.
Beställ boken senast tisdag 19 december för leverans innan julafton - läs mer
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Med Målarens döttrar från 1997 fick Anna-Karin Palm sitt stora genombrott som romanförfattare. Nu ges den ut på nytt för gamla läsare att återvända till och nya generationer att upptäcka.

En dag i vårt samtida Stockholm får Maria och hennes bror en målning sig tillsänd av en okänd kvinna i England. Målningen är utförd av deras far som försvann när de var barn. De reser med bil till södra England och får snart upp ett spår efter fadern.
Nästan hundra år tidigare växer Laura upp på den engelska landsbygden tillsammans med sin syster och sin far konstnären. Laura delar kynne och konstintresse med fadern, står alltid på hans sida och lever under en stor del av sin ungdom för hans gärning. Men när hon en dag står ensam bryter hennes obändiga strävan efter självständighet fram.

Anna-Karin Palm berättar växelvis om Laura och Maria, om deras uppgörelse med sig själva. Hon gestaltar deras konflikter på vägen till en kvinnlig identitet och låter på ett oväntat sätt deras öden korsas. Med en flödande, detaljskarp prosa, mättad av färger och ljus, formar sig hennes roman till en spännande gåta och till en medryckande skildring av landskapet, det tuktade engelska kulturlandskapet och det mindre idylliska i människan själv.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Målarens döttrar
  2. +
  3. Snöängel

De som köpt den här boken har ofta också köpt Snöängel av Anna-Karin Palm (pocket).

Köp båda 2 för 102 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Målarens döttrar