Målarens döttrar (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
443
Utgivningsdatum
2016-04-29
Förlag
Bonnier Pocket
Dimensioner
178 x 110 x 28 mm
Vikt
234 g
SAB
Hc
ISBN
9789174295238
Målarens döttrar (pocket)

Målarens döttrar

(8 röster)  |  Läs 1 recension
Pocket Svenska, 2016-04-29
56
 • Skickas inom 3-6 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Med Målarens döttrar från 1997 fick Anna-Karin Palm sitt stora genombrott som romanförfattare. Nu ges den ut på nytt för gamla läsare att återvända till och nya generationer att upptäcka.

En dag i vårt samtida Stockholm får Maria och hennes bror en målning sig tillsänd av en okänd kvinna i England. Målningen är utförd av deras far som försvann när de var barn. De reser med bil till södra England och får snart upp ett spår efter fadern.

Nästan hundra år tidigare växer Laura upp på den engelska landsbygden tillsammans med sin syster och sin far konstnären. Laura delar kynne och konstintresse med fadern, står alltid på hans sida och lever under en stor del av sin ungdom för hans gärning. Men när hon en dag står ensam bryter hennes obändiga strävan efter självständighet fram.

Anna-Karin Palm berättar växelvis om Laura och Maria, om deras uppgörelse med sig själva. Hon gestaltar deras konflikter på vägen till en kvinnlig identitet och låter på ett oväntat sätt deras öden korsas. Med en flödande, detaljskarp prosa, mättad av färger och ljus, formar sig hennes roman till en spännande gåta och till en medryckande skildring av landskapet, det tuktade engelska kulturlandskapet och det mindre idylliska i människan själv.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Målarens döttrar
 2. +
 3. Jag vill sätta världen i rörelse : en biografi över Selma Lagerlöf

De som köpt den här boken har ofta också köpt Jag vill sätta världen i rörelse : en biografi ... av Anna-Karin Palm (häftad).

Köp båda 2 för 167 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Målarens döttrar. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Klart läsvärd
  brittlis, 6 november 2018

  Läser om boken nu 20 år senare och är lika imponerad denna gång. Mycket fin personbeskrivning av
  intressanta människor. Både spännande och "romantisk".

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Anna-Karin Palm