Mårbacka ; Ett barns memoarer ; Dagbok (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
ALBERT BONNIERS KLASSIKER
Antal sidor
248
Utgivningsdatum
2017-01-25
Utmärkelser
Nobelpriset
Förlag
Bonnier Pocket
Dimensioner
180 x 110 x 40 mm
Vikt
350 g
SAB
Hc
ISBN
9789174296037
Mårbacka ; Ett barns memoarer ; Dagbok (pocket)

Mårbacka ; Ett barns memoarer ; Dagbok

(9 röster)  |  Läs 1 recension
Pocket,  Svenska, 2017-01-25
89

8% rabatt med kod MARS8 i kassan

Gäller t.o.m. 4 mars. Villkor.

 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
"Om en vill bli författarinna, så får en lov att vara tacksam och glad för allt, som händer en. En får vara nöjd, också om en skulle råka ut för sådant som är tråkigt och svårt, för annars skulle en inte längre fram kunna beskriva hur det känns att vara olycklig." Ur Mårbacka.

Mårbackasviten är Selma Lagerlöfs självbiografiska böcker som alla består av korta berättelser med utgångspunkt i barndomshemmet i Värmland. På sätt och vis är dessa böcker de mest realistiska hon skrivit, åtminstone till det yttre. Men här finns också många av de sällsamma historier som hon hört berättas, och flera gestalter och händelser kan kännas igen från hennes romaner. Vilken som är den ursprungliga versionen låter sig inte alltid listas ut - även självbiografin och dagboken formar sig till litterära verk.

Herrgården Mårbacka ägdes av Selma Lagerlöfs släkt under flera generationer, men i mitten av 1880-talet blev man tvungen att sälja av ekonomiska skäl. Tack vare sina framgångar lyckades Selma Lagerlöf köpa tillbaka gården, som idag är ett välkänt museum.

Mårbackasviten består av tre böcker - Mårbacka (1922), Ett barns memoarer (1930) och Dagbok (1932).

Förord av Lisbeth Larsson.

Detalj ur Fågelbo schalett, mönster för textil av Lisbet Jobs (1909-1961).
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Mårbacka ; Ett barns memoarer ; Dagbok
 2. +
 3. Löwensköldska ringen ; Charlotte Löwensköld ; Anna Svärd

De som köpt den här boken har ofta också köpt Löwensköldska ringen ; Charlotte Löwensköld ; A... av Selma Lagerlöf (pocket).

Köp båda 2 för 178 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Mårbacka ; Ett barns memoarer ; Dagbok. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En verklig inblick i hur det var förr
  Gun Bergvik, 31 maj 2022

  Selma Lagerlöfs berättelse om sin egen barndom är full av humor och glädje. Hon berättar friskt om allt möjligt som barn sysslade med för länge sedan.
  En speciell inblick också i det liv som de rikare barnen levde, dvs de som bodde i större gårdar där man hade tjänstefolk. Det finns inte en enda berättelse om att Selma behövde hjälpa till i hushållsarbetet men troligen gjorde hon det när hon blev lite äldre och tog det för givet att så skulle det vara. Däremot berättar hon hur tjänstefol... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Selma Lagerlöf