Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
ALBERT BONNIERS KLASSIKER
Antal sidor
369
Utgivningsdatum
2017-01-25
Utmärkelser
Nobelpriset
Förlag
Bonnier Pocket
Dimensioner
178 x 110 x 30 mm
Vikt
259 g
SAB
Hc
ISBN
9789174296051
Gösta Berlings saga (pocket)

Gösta Berlings saga

(20 röster)  |  Läs 3 recensioner
Pocket,  Svenska, 2017-01-25
89
 • Skickas från oss inom 1-2 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 14 format & utgåvor
''Äntligen stod prästen i predikstolen...'' Med detta klassiska citat inleder Selma Lagerlöf sin storslagna debutroman från 1891. I centrum står den försupne prästen Gösta Berling, som efter att ha predikat onykter avsatts från sitt ämbete. Uppgiven och desillusionerad ämnar han supa ihjäl sig, men räddas till livet av den barska och karismatiska majorskan på Ekeby. Han upptas i den brokiga skara kavaljerer som majorskan håller sig med och ett muntert, sorglöst leverne tar sin början. Den vackre Gösta sätter många kvinnohjärtan i brand, och brinner själv för kärleken och kvinnorna. Men föremålen för hans ömma låga växlar ständigt... ''Gösta Berlings saga'' är en mustig skröna från författarinnans älskade Värmland, präglad av både burlesk humor och djupt allvar. Genom hela berättelsen löper en vemodig insikt om människans otillräcklighet och kärlekens förgänglighet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Gösta Berlings saga
 2. +
 3. Kejsarn av Portugallien

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kejsarn av Portugallien av Selma Lagerlöf (pocket).

Köp båda 2 för 178 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Gösta Berlings saga. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Saga eller verklighet?
  HG Wendt, 3 november 2023

  Mycket spännande bok som trots sin utgåva 1891 fortfarande känns tidlös och modern och givetvis också blivit filmatiserad men boken är mycket bättre.

 2. Djupdykningar i det mänskliga
  Myggan, 14 december 2019

  En genialt berättad historia om ondska och godhet, kärlek och allt som ryms i mänsklighetens skrymslen och vrår. Detta är en bok att ta med sig till en öde ö.

 3. Romantik och mörka historier runt Lövens sjö.

  Selma Lagerlöf är en otrolig sagoberättare! Har inte läst denna sen ungdomen. Väl värd att läsas om. Många spännande slädfärder och romantik.

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Selma Lagerlöf