Tillsammans är man mindre ensam (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
572
Utgivningsdatum
2016-10-19
Förlag
Bonnier Pocket
Översättare
Maria Björkman
Originaltitel
Ensemble, c'est tout
Dimensioner
18 x 110 x 35 mm
Vikt
308 g
SAB
Hce
ISBN
9789174296068
Tillsammans är man mindre ensam (pocket)

Tillsammans är man mindre ensam

(14 röster)  |  Läs 3 recensioner
Pocket Svenska, 2016-10-19
55
Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.

Finns som ljudbok i Bokus Play

Från 79 kr/mån · Ingen bindningstid

Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Camille gör sitt bästa för att försvinna. Hon äter knappt, hon arbetar natt som städerska och bor i ett minimalt oeldat vindsrum. Hennes kontakt med andra människor är ångestfylld och begränsad. Philibert de la Durbellière är en stammande men beläst aristokrat som säljer vykort utanför ett museum. En kväll lyckas han övervinna sin plågsamma blyghet och rädda den medvetslösa Camille från hennes utkylda rum. Han installerar sjuklingen i sin stora eleganta våning en trappa ner, fast han rodnar när han avlägsnar hennes feberfuktiga kläder. Snart möter Camille kocken Franck, Philiberts inneboende, som är mycket stilig men butter och ohyfsad. Sakta men säkert börjar de tre att krypa ut ur sina skal. Camille börjar teckna - i själva verket har hon en betydande konstnärlig begåvning, fast hon har svurit att aldrig teckna igen. Philiberts svåra stamning minskar då han berättar för Camille om sin beundran för drottning Marie Antoinette. Franck däremot blir dagligen mer otrevlig, tills det visar sig att hans vrede bottnar i skuldkänslor över att ha placerat sin älskade mormor på ett ålderdomshem. Camille kastar fram det halsbrytande förslaget att mormor Paulette ska flytta in med de andra i våningen, vilket hon också gör. Så småningom inser Camille och Franck att de håller på att förälska sig i varandra. Blygt och trevande berättar de sina historier för varandra: Franck har blivit förskjuten av sin mor, medan Camille vuxit upp med en deprimerad mor och en far som inte ville leva, och mer eller mindre tvingats att arbeta för en expert på konstförfalskningar. Mot alla odds lyckas dessa kantiga och kantstötta människor hela varandra: Franck hjälper Camille att njuta av mat igen, Camille tar hand om Paulette och återupptäcker förmågan att älska...Handlingen i Anna Gavaldas nya roman utspelar sig i Paris under loppet av ett år. Boken berättar om konflikterna, ömheten, vänskapen, utbrotten, försoningarna och allt annat som händer mellan fyra personer som bor under samma tak. Fyra personer som inte har någonting gemensamt från början och som aldrig borde ha träffats, men som alla har stora hjärtan. Tillsammans är man mindre ensam fick ett lysande mottagande och blev - efter Da Vinci-koden - förra årets mest sålda bok i Frankrike.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Tillsammans är man mindre ensam
 2. +
 3. Det är allt

De som köpt den här boken har ofta också köpt Det är allt av Marguerite Duras (inbunden).

Köp båda 2 för 154 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Tillsammans är man mindre ensam. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Annorlunda och fin bok
  ACS Bokhylla, 4 oktober 2019

  Jag tyckte om boken men hade svårt att komma in i den. Det kändes som att jag läste på Franska och inte med det Svenska flytet. Kanske är boken mer optimal på orginalspråket. När jag väl kom in i boken ville jag dock bara läsa ut det. Jag tyckte mycket om beskrivningarna av karraktärerna och miljöerna.

 2. Vilken underbar roman!
  Rosetta, 17 februari 2019

  Om ett kollektiv bestående av udda människor i ett gammalt hus i Paris. Om kampen för tillvaron, om solidaritet,värme och vänskap. Man blir alldeles jätteglad över att läsa den!! Jag köpte den genast på orginalspråket också. Jag ville läsa den "rå" så att säga. Har även sett filmversionen vilken inte är sämre än boken.

 3. Läsecirkelsbok.
  Liisa Haraldsson, 15 februari 2017

  Boken beskriver olika personligheter och ger ej vika för det litet udda. Vilka möjligheter i livet man haft. Vilka orsaker som gjort att man inte orkat utveckla sina talanger. Mycket bra personlighetsbeskrivningar. Hur det är att vara gammal, hur det är att vara ung. Vad kommer man ihåg från sin barndom?

  Vi är i början av boken i vår läsecirkel som startat för våren.

Visa alla 3 recensioner

Bloggat om Tillsammans är man mindre ensam