Ett litet liv (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
732
Utgivningsdatum
2017-07-04
Förlag
Bonnier Pocket
Översättare
Niclas Nilsson
Originaltitel
A little life
Medarbetare
Ulmaja, Nina (form)
Dimensioner
180 x 110 x 45 mm
Vikt
380 g
SAB
Hce
ISBN
9789174296297
Ett litet liv (pocket)

Ett litet liv

(77 röster)  |  Läs 8 recensioner
Pocket Svenska, 2017-07-04
59
Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 149 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Skoningslös och oförglömlig

En roman för den som vill bli uppslukad av den stora berättelsen - djupt gripande, skoningslös och oförglömlig.

Berättelsen om de fyra vännerna JB, Malcolm, Willem och Jude och deras liv i New York spänner över flera decennier och växlar mellan mörker och ljus. Genom åren prövas deras vänskap, men det som håller dem samman är alltid Jude - Jude St Francis, som förblir en gåta även för dem som står honom närmast.

Jude är framgångsrik advokat med ett traumatiskt förflutet som präglar hela hans liv på ett oåterkalleligt sätt. Som kontrast till hans mörka uppväxt står vänskapen till framför allt skådespelaren Willem, vars trofasthet och kärlek håller honom vid liv. Genom åren kommer Jude att slitas mellan självföraktet som styr hans tillvaro och kärleken han inte kan tillåta sig.

En av årets bästa böcker enligt
The New York Times * The Washington Post * The Wall Street Journal * NPR * Vanity Fair * Vogue * Minneapolis Star Tribune * St. Louis Post-Dispatch * The Guardian * O, The Oprah Magazine * Slate * Newsday * Buzzfeed * The Economist * Newsweek * People * Kansas City Star * Shelf Awareness * Time Out New York * Huffington Post * Book Riot * Refinery29 * Bookpage * Publishers Weekly * Kirkus

Vinnare av THE KIRKUS PRIZE, nominerad till MAN BOOKER PRIZE och NATIONAL BOOK AWARD

Nominerad till Årets bok 2017.

"En fantastisk, drabbande roman som följer fyra vänner från att de möts som studenter på ett prestigefullt universitet i nordöstra USA, in i vuxenlivet och vidare till medelåldern. [...] Boken rör sig från ett porträtt av en generation till något mörkare och mer ömsint: en undersökning av den djupaste mänskliga grymhet och dess motvikt: vänskapens helande kraft. [...] Yanagiharas roman kan göra dig arg, uppsluka dig, ta över ditt liv." The New Yorker
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Ett litet liv
 2. +
 3. Den tyska flickan

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den tyska flickan av Armando Lucas Correa (pocket).

Köp båda 2 för 114 kr

Kundrecensioner

Det finns 8 recensioner av Ett litet liv. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Mitt livs läsupplevelse!
  Ewa Karlsson, 20 juli 2018

  Om du bara ska läsa en bok under ditt liv - måste det bli denna! Jag är språkvetare/svensklärare med en hel del år och läsupplevelser på nacken, men har aldrig, aldrig berörts så starkt av en bok. Gestaltningen och karaktärerna blir så levande, man kan helt enkelt inte värja sig mot att dras med i känslobeskrivningarna och tragiken.

 2. Toppenbok!
  Malin, 3 maj 2018

  Förra årets största läsupplevelse. Otroligt stark och skickligt skriven berättelse! Den förmedlar livets smärta men samtidigt skönhet i allt det sköra, kraften i vänskap men också trasigheten i oss.

 3. Vilken bok!!
  Lotta, 20 mars 2018

  Ett litet liv.
  Ja, det må kanske vara ett litet liv men det är absolut ingen liten bok!!
  Jag hade inga direkta förväntningar när jag köpte den, tyckte bara att det lät som en bra bok, men det var då längesen jag fastnade så totalt i en bok!! Det här en sån där bok man önskar aldrig tog slut och där alla personer blir levande och som dina vänner!
  Man får ont i hjärtat för Judes skull, både av sorg och glädje, och likaså för alla de andra även om det är just Jude och Willem som är d... Läs hela recensionen

 4. En av de bästa böcker du kommer läsa i ditt liv
  M, 16 mars 2018

  Blir fullkomligt knockad av boken. Sällan har jag blivit så berörd av en boks personligheter och deras öden. De sista 100 sidorna fick jag lägga boken i från mig flera gånger trots att jag egentligen bara ville fortsätta läsa. Boken är inte bara tung sett till volymen - även innehållet är tungt. Som sagt, bland det bästa du kommer läsa i livet men inget för den som vill ha lättsam läsning.

 5. Rekommenderar verkligen
  Kitty, 22 januari 2018

  Tyckte mycket om denna bok! När det var 300 sidor kvar började jag få panik över att den snart var slut...haha. En blir indragen i historien och väldigt fäst vid karaktärerna.

 6. Otrolig bok!
  Therése Avoltén, 19 oktober 2017

  Svår att komma in i. Många namn och man får ingen hjälp eller förklaringar som hjälper till. Men om man bara ger sig hän och hänger på i början så får man en läsupplevelse utöver det vanliga. Vackert,känslosamt och brutalt om vänskap, barndom, vuxenlivet och saker man inte vill veta något om - men ändå kan man inte sluta läsa. Lika svår den var i början att komma in i lika svår är den att släppa sen. Läs den!

 7. En läsupplevelse utöver det mesta!
  Mst, 8 september 2017

  Helt uppslukad, väcker känslor, svårt att lägga ifrån sig. Finns kvar efter jag läst ut den. Jättetjock, men den är så bra att den kunde ha varit ännu tjockare.

 8. Adrenalinkickar och känslostormar!
  Maruschka, 25 augusti 2017

  Det känns som om författaren har bott i och upplevt allt som bokens huvudpersoner gjort. Mer fångande beskrivning av livsöden får man leta efter. Inledningen var dock lite trög och rörig, men sedan blev man indragen i något där upplevelsen är så stark så man känner sig som en fluga på väggen som deltar i varje scen.

Visa alla 8 recensioner

Bloggat om Ett litet liv