Ett litet liv (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
732
Utgivningsdatum
2017-07-04
Förlag
Bonnier Pocket
Översättare
Niclas Nilsson
Originaltitel
A little life
Medarbetare
Ulmaja, Nina (form)
Dimensioner
180 x 110 x 45 mm
Vikt
360 g
SAB
Hce
ISBN
9789174296297
Ett litet liv (pocket)

Ett litet liv

(118 röster)  |  Läs 19 recensioner
Pocket, Svenska, 2017-07-04
79
 • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
En roman för den som vill bli uppslukad av den stora berättelsen - djupt gripande, skoningslös och oförglömlig. Berättelsen om de fyra vännerna JB, Malcolm, Willem och Jude och deras liv i New York spänner över flera decennier och växlar mellan mörker och ljus. Genom åren prövas deras vänskap, men det som håller dem samman är alltid Jude - Jude St Francis, som förblir en gåta även för dem som står honom närmast. Jude är framgångsrik advokat med ett traumatiskt förflutet som präglar hela hans liv på ett oåterkalleligt sätt. Som kontrast till hans mörka uppväxt står vänskapen till framför allt skådespelaren Willem, vars trofasthet och kärlek håller honom vid liv. Genom åren kommer Jude att slitas mellan självföraktet som styr hans tillvaro och kärleken han inte kan tillåta sig.

En av årets bästa böcker enligtThe New York Times * The Washington Post * The Wall Street Journal * NPR * Vanity Fair * Vogue * Minneapolis Star Tribune * St. Louis Post-Dispatch * The Guardian * O, The Oprah Magazine * Slate * Newsday * Buzzfeed * The Economist * Newsweek * People * Kansas City Star * Shelf Awareness * Time Out New York * Huffington Post * Book Riot * Refinery29 * Bookpage * Publishers Weekly * KirkusVinnare av THE KIRKUS PRIZE, nominerad till MAN BOOKER PRIZE och NATIONAL BOOK AWARD

Nominerad till Årets bok 2017.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Ett litet liv
 2. +
 3. Evelyn Hugos sju äkta män

De som köpt den här boken har ofta också köpt Evelyn Hugos sju äkta män av Taylor Jenkins Reid (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Det finns 19 recensioner av Ett litet liv. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Ett litet liv i för stor förpackning
  Fabbe, 15 maj 2023

  Den här boken har en mängd olika problem och jag kommer lista dom här nedan för att bena upp den.
  För det första och det mest uppenbara, Judes story. Det är fascinerande att läsa om all skit han varit med om men det är så osannolikt på så många plan samtidigt. Att alla vuxna han träffade under sin uppväxt var sadistiska pedofiler, och jag menar alla. Visst det är hemskt men att som här gå all in, extra allt gör att man inte ser det hemska för allt det hemska på nåt sätt. Det blir för myc... Läs hela recensionen

 2. Vad vill författaren berätta?
  -, 11 augusti 2022

  Jag håller med de flesta, det är svårt att komma in i boken. Handlingen drivs av de personer som boken beskriver. De framgångsrika, intellektuella, konstnärliga personer som lever ett väldigt privilegierat liv tillsammans.
  Jude, har en fruktansvärd säck med sig från bardomen. Men han har ett driv att vilja gå vidare. Han är en multibegåvning som har allt, musikalitet, läshuvud, konstintresse, studiemotiverad och utseendet. Då han kliver in i vuxenvärden möter han likasinnade som student. ... Läs hela recensionen

 3. Läs den!
  Hanna Nilsson, 16 juni 2022

  En av de bästa böcker jag läst under de senaste tio åren! Trovärdiga karaktärer. En coming-of-age i USAs intellektuella värld. Jag grät (väldigt mycket), den är så sorglig. En bok jag aldrig ville skulle ta slut (även om jag ville helvetet skulle sluta för en viss karaktär).

 4. Du kommer vara fast ge den 100 sidor sen¿
  Nettan, 30 mars 2022

  Den börjar lite rörigt, svårt att hänga med i alla namn och jag funderade på att sluta läsa men jag fortsatte och fortsatte och kunde sen inte sluta. Ville inte lägga ifrån mig den. Man lärde "känna" personerna och deras levnadsöden deras kamp för varandra och sig själva. Vilken kärlek och vilket hat, vilka dilemman. Hur hjälper man någon som är bortom hjälp? Räcker kärlek och mer kärlek? Du kommer inte glömma Jude st Francis efter att ha läst denna bok.

 5. Det största jag har läst
  Stina, 11 december 2020

  Varning. Allt annat känns futtigt att läsa precis efter att ha läst den här boken. Den är helt enastående! Rekommenderar den till precis alla.

 6. Illamåendeskapare
  Berra A, 1 april 2020

  Kan inte alls förstå att någon ens höjer den här romanen till skyarna! Maken till glädjedödare har jag inte läst och jag har läst en hel det, litteraturvetare som jag är. För det första är den milt sagt virrig i början och det tar bortåt 200 sidor innan man kan skönja något slags tråd. Sedan är den en studie pedofili, koppleri mot barn, grov misshandel, självskadebeteende, homofili, självmord m.m. et.c. Det är mycket låtgåpladder vilket gör det segläst utav bara tusan. Funderade vid åtskilli... Läs hela recensionen

 7. Håll ut och bli belönad
  BiblioteKarin, 6 augusti 2019

  På sidan 140 släppte det. Jag fick verkligen kämpa fram till den sidan. Jag hade svårt att skilja personerna från varandra. Boken kändes krävande. Sen vände det och jag ville inte släppa den. När jag läste sista sidan var det som att skiljas från sina vänner. Mycket gripande bok!

 8. Obeskrivlig läsupplevelse
  Sofie, 17 juli 2019

  Kan inte minnas senaste gången en bok berörde mig så starkt som "Ett litet liv" gjorde. Denna bok är fantastisk, otroligt hemsk, vidrig, vacker, helt underbar. Även efter att ha läst ut den tänker jag på karaktärerna, av någon anledning får författaren läsaren att verkligen bry sig om dem. Stundtals värkte det i hjärtat när jag läste boken, och jag fick ibland lägga den ifrån mig för att andas och ta in det omänskliga huvudkaraktären utsätts för, både från andra,men också från sig själv. Läs hela recensionen

 9. Smärtsam in absurdum
  Mona Olsen, 20 april 2019

  Hana Yanagihara är en mycket skicklig författare. Jag blev mycket gripen av hennes skildring och personbeskrivningarna. Tyvärr klarade jag inte av att läsa ut boken, då skildringarna av den utsatte pojkens upplevelser blev för detaljerade och grymma. Jag vet att detta kan ha varit/är verkligheten för barn som utnyttjas av själviska vuxna, men eftersom detta är fiktion, så kände jag att detta är inte något jag behöver utsätta mig för.

 10. En av de bästa böcker jag någonsin läst.
  Pia Lander, 28 december 2018

  En av de bästa böcker jag någonsin läst och jag har läst många, går knappt att lägga ifrån sig. Läs den!

 11. Hemsk och bra på samma gång
  mej, 4 december 2018

  Ett livsöde som trängde in i hjärtat när jag läste. Det tog några kapitel , men sen var jag helt fast och kunde inte släppa den. Stundtals plågsam att läsa och det var svårt att släppa tankarna på den.

 12. Mitt livs läsupplevelse!
  Ewa Karlsson, 20 juli 2018

  Om du bara ska läsa en bok under ditt liv - måste det bli denna! Jag är språkvetare/svensklärare med en hel del år och läsupplevelser på nacken, men har aldrig, aldrig berörts så starkt av en bok. Gestaltningen och karaktärerna blir så levande, man kan helt enkelt inte värja sig mot att dras med i känslobeskrivningarna och tragiken.

 13. Toppenbok!
  Malin, 3 maj 2018

  Förra årets största läsupplevelse. Otroligt stark och skickligt skriven berättelse! Den förmedlar livets smärta men samtidigt skönhet i allt det sköra, kraften i vänskap men också trasigheten i oss.

 14. Vilken bok!!
  Lotta, 20 mars 2018

  Ett litet liv.
  Ja, det må kanske vara ett litet liv men det är absolut ingen liten bok!!
  Jag hade inga direkta förväntningar när jag köpte den, tyckte bara att det lät som en bra bok, men det var då längesen jag fastnade så totalt i en bok!! Det här en sån där bok man önskar aldrig tog slut och där alla personer blir levande och som dina vänner!
  Man får ont i hjärtat för Judes skull, både av sorg och glädje, och likaså för alla de andra även om det är just Jude och Willem som är d... Läs hela recensionen

 15. En av de bästa böcker du kommer läsa i ditt liv
  M, 16 mars 2018

  Blir fullkomligt knockad av boken. Sällan har jag blivit så berörd av en boks personligheter och deras öden. De sista 100 sidorna fick jag lägga boken i från mig flera gånger trots att jag egentligen bara ville fortsätta läsa. Boken är inte bara tung sett till volymen - även innehållet är tungt. Som sagt, bland det bästa du kommer läsa i livet men inget för den som vill ha lättsam läsning.

 16. Rekommenderar verkligen
  Kitty, 22 januari 2018

  Tyckte mycket om denna bok! När det var 300 sidor kvar började jag få panik över att den snart var slut...haha. En blir indragen i historien och väldigt fäst vid karaktärerna.

 17. Otrolig bok!
  Therése Avoltén, 19 oktober 2017

  Svår att komma in i. Många namn och man får ingen hjälp eller förklaringar som hjälper till. Men om man bara ger sig hän och hänger på i början så får man en läsupplevelse utöver det vanliga. Vackert,känslosamt och brutalt om vänskap, barndom, vuxenlivet och saker man inte vill veta något om - men ändå kan man inte sluta läsa. Lika svår den var i början att komma in i lika svår är den att släppa sen. Läs den!

 18. En läsupplevelse utöver det mesta!
  Mst, 8 september 2017

  Helt uppslukad, väcker känslor, svårt att lägga ifrån sig. Finns kvar efter jag läst ut den. Jättetjock, men den är så bra att den kunde ha varit ännu tjockare.

 19. Adrenalinkickar och känslostormar!
  Maruschka, 25 augusti 2017

  Det känns som om författaren har bott i och upplevt allt som bokens huvudpersoner gjort. Mer fångande beskrivning av livsöden får man leta efter. Inledningen var dock lite trög och rörig, men sedan blev man indragen i något där upplevelsen är så stark så man känner sig som en fluga på väggen som deltar i varje scen.

Visa alla 19 recensioner

Fler böcker av Hanya Yanagihara