Maken (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
541
Utgivningsdatum
2018-08-09
Förlag
Bonnier Pocket
Dimensioner
178 x 110 x 34 mm
Vikt
290 g
SAB
Hc
ISBN
9789174297409

Maken

(11 röster)  |   Läs 3 recensioner
Pocket,  Svenska, 2018-08-09
89
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss imorgon
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Vad är det att vara ett par? Vilket ansvar innebär det, vad kan man kräva av varandra? Tid? Sex? Trohet? Är det annorlunda om man gifter sig? Kan man leva ihop om man har olika ideal för hur ett förhållande ska vara? Sådant diskuterar Martina och Gustav med varandra och med andra, allt medan de försöker få sitt samliv att fungera, ger upp och skiljs åt men börjar om igen, om och om igen...Romanen utspelas i Stockholm på 1960- och 70-talet, en tid av förändring då många tror att kärnfamiljen är på väg att avskaffas. Ändå upptäcker Martina hur svårt det är att vara utan "make" när alla man känner bildar par och familj. Maken utkom första gången 1976 och har blivit mycket läst och citerad. Många känner igen sig själva på olika sätt i denna oromantiska roman- man skrattar och gråter med det omaka kärleksparet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Maken
 2. +
 3. Färskt vatten till blommorna

De som köpt den här boken har ofta också köpt Färskt vatten till blommorna av Valérie Perrin (pocket).

Köp båda 2 för 168 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Maken. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Äntligen!
  bm, 25 september 2023

  Äntligen blev det av att jag köpte boken. Har hört och läst så mycket om den länge, länge. Blev inte besviken!

 2. En av de mest tänkvärda böckerna jag läst!
  Tove, 16 juni 2023

  En helt klart tänkvärd bok. Det är också en bok som väckte känslor - blev stundvis rentav irriterad på karaktärernas val, inte för att boken är dålig, utan tvärtom! Det är en bok man kan relatera till, och irritationen (och andra känslor!) påminner om relationer man själv nog haft eller sett någon gång. Helt enkelt klockrena karaktärer som känns mycket trovärdiga.

 3. Bladvändare
  Linnea (Västerås), 7 september 2022

  Ville aldrig sluta läsa denna fantastiska berättelse av två ungas människors kärlek och bekymmer i förhållande till varandra. Följer det unga parets många turer och diskussioner genom relationen som väcker tankar hos läsaren om vad kärlek, relationer och ett liv tillsammans med någon faktiskt betyder och innebär. Mycket intressant och känslosamt.

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Gun-Britt Sundström