Olive Kitteridge (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
399
Utgivningsdatum
2020-03-12
Förlag
Bonnier Pocket
Översättare
Ulla Danielsson
Originaltitel
Olive Kitteridge
Medarbetare
Acedo, Sara R. (form)
Dimensioner
178 x 110 x 25 mm
Vikt
216 g
SAB
Hce
ISBN
9789174298130
Olive Kitteridge (pocket)

Olive Kitteridge

(11 röster)  |  Läs 2 recensioner
Pocket Svenska, 2020-03-12
79
 • Fåtal ex i lager. Skickas inom 1-2 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Den Pulitzerprisbelönade romanen Olive Kitteridge av Elizabeth Strout lämnar ingen oberörd. Nu har den fått ny aktualitet i och med den hyllade HBO-serien med samma namn som hade premiär i november 2014. Det är en bok för alla som älskar Alice Munro, Anne Tyler och Tom Rachmann.Olive Kitteridge är pensionerad lärare i matematik. Hon har stor respekt med sig och många är rädda för henne. I motsats till sin man, apotekaren Henry, som kommer bra överens med alla människor, har Olive vass tunga och kan vara kantig och kärv i sin uppriktighet. Hon lider av humörsvängningar och kommer ofta på kant med omgivningen. Vid ett tillfälle säger hennes man: "Under alla år som vi har varit gifta tror jag inte att du en endaste gång har bett om ursäkt för något överhuvudtaget."Olive bär på en stor sorg, att relationen till sonen inte har blivit som hon tänkt sig - och vetskapen om att det är hennes eget fel är tärande.

De tretton berättelserna om familjen Kitteridge och de andra invånarna i den lilla kuststaden Crosby i Maine blir en spegelbild av ett samhälle var som helst i världen.Boken har fått strålande recensioner, är såld till 28 länder och har legat på New York Times bestsellerlista i mer än ett år.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Olive Kitteridge
 2. +
 3. Mitt namn är Lucy Barton

De som köpt den här boken har ofta också köpt Mitt namn är Lucy Barton av Elizabeth Strout (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Olive Kitteridge. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En bok man inte glömmer i första taget.
  Lena Margaretha Sandqvist, 17 februari 2023

  När man kommer in i Olives värld är det svårt att sluta läsa om henne. Hon går sin egen väg och man hänger gärna med. Vilken kvinna!

 2. Mycket rörigt
  Inte glutenfri, 8 september 2020

  Boken är inte tillräckligt bra skriven för att klara det här experimentella sättet att skriva. Det krävs mer av en sådan författare!

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Elizabeth Strout