Byt Spår! : skapa förändring genom att bryta invanda mönster (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
304
Utgivningsdatum
2011-08-25
Upplaga
1
Förlag
Lind & Co
Översättare
Erik Nisser
Originaltitel
Switch - how to change things when change is hard
Dimensioner
216 x 138 x 24 mm
Vikt
440 g
SAB
Dokb
ISBN
9789174610505
Byt Spår! : skapa förändring genom att bryta invanda mönster (inbunden)

Byt Spår! : skapa förändring genom att bryta invanda mönster

(2 röster)
Inbunden,  Svenska, 2011-08-25

Slutsåld

Varför är det egentligen så svårt att göra långsiktiga förändringar hos oss själva, på jobbet eller i samhället? Psykologer har kommit fram till att våra hjärnor styrs av två olika system det rationella och det emotionella vilka tävlar om kontroll. Den rationella delen tänker på figuren, medan den känslomässiga delen vill ha den där lockande bullen. Spänningen mellan dessa två krafter kan hindra förändringar, men lyckas man överbrygga konflikten är det lätt att komma ur gamla vanor och skapa något nytt.

I Byt spår! visar Chip och Dan Heath hur alla typer av människor chefer, anställda, föräldrar, studenter har lärt sig kombinera hjärnans två motstridiga krafter och på så vis lyckats uppnå fantastiska resultat.

Läs till exempel om:

Chefen som förändrade kundtjänstmedarbetarna från likgiltiga och slappa till att bli mer serviceinriktade och engagerade, enbart genom att ta bort ett moment i det traditionella kundbemötandet

Läkarstudenterna som på sin praktik lyckades förändra de invanda rutiner som funnits på arbetsplatsen i evigheter och varit direkt farliga för patientsäkerheten

Författarna lyckas på ett medryckande sätt berätta om årtionden av forskning inom flera relevanta områden som gör oss uppmärksamma på hur vi effektivt kan tänka om. Byt spår! visar att lyckade förändringar följer ett mönster, ett mönster du själv kan använda för att förändra vare sig det gäller världen eller midjemåttet.

CHIP & DAN HEATH är bröder och båda två undervisar i företagande och affärsrelationer. Tillsammans har de tidigare skrivit den uppskattade Made to Stick Why Some Ideas Survive and Others Die. Byt spår! som är deras andra bok har nått än större framgångar och bland annat toppat New York Times bästsäljarlista.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna