Timmarna (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
223
Utgivningsdatum
2011-11-01
Upplaga
1
Förlag
Lind & Co
Översättare
Rebecca Alsberg
Originaltitel
The Hours
Dimensioner
178 x 109 x 8 mm
Vikt
130 g
SAB
Hce
ISBN
9789174610642
Timmarna (pocket)

Timmarna

(5 röster)  |  Läs 1 recension
Pocket Svenska, 2011-11-01
55
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
I sin succéroman Timmarna berättar Michael Cunningham om en dag i tre olika kvinnors liv.
Den första av dem är författarinnan Virginia Woolf, som en morgon 1923 hittar inledningsmeningen till sin nya roman: Mrs Dalloway sade att hon skulle köpa blommorna själv. Hon skriver intensivt i ett par timmar innan hon lägger ifrån sig pennan. Huvudvärken ligger hela tiden på lur, den som kan växa tills allt blir ett bländande sken och hon börjar höra röster.
Den andra kvinnan är förlagsredaktören Clarissa Vaughan, som en morgon 1998 i New York går ut för att köpa blommor till festen som hon på kvällen ska ha för sin nära vän Richard, en känd poet som nu är döende i aids, för att fira att denne fått ett prestigefyllt litterärt pris. Liksom mrs Dalloway i Woolfs roman hinner Clarissa under dagens lopp reflektera mycket över sitt liv och de människor som betytt något för henne, inte minst Richard.
Den tredje kvinnan är hemmafrun Laura Brown, som en morgon 1949 i en av Los Angeles förorter börjar läsa Mrs Dalloway. Hon blir så gripen av romanen att hon försummar att uppvakta sin man, som fyller år. Laura bestämmer sig för att som gottgöra saken genom att baka en födelsedagstårta tillsammans med sin lille son Richie. Men medan de gör det börjar hon alltmer ifrågasätta sitt äktenskap och sin tillvaro.
Timmarna är en alltigenom mästerlig roman som lyckas binda ihop tre kvinnoöden så att de speglar och griper in i varandra på högst oväntade vis. Boken lyckas visa att liv och litteratur hänger samman och att en enda dag i en människas liv kan betyda allt.
För Timmarna belönades Cunningham med både 1999 års skönlitterära Pulitzerpris och PEN/Faulkner Award. Romanen har också blivit en hyllad film med Nicole Kidman, Meryl Streep och Julianne Moore i huvudrollerna.
I samband med återutgivningen av Timmarna publicerar Lind & Co Cunninghams senaste roman: När natten faller.

MICHAEL CUNNINGHAM (f. 1952) är författare till en rad kritikerhyllade och prisbelönta romaner. Han bor i New York och anses idag vara en av Amerikas främsta författare.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Timmarna
 2. +
 3. På Chesil Beach

De som köpt den här boken har ofta också köpt På Chesil Beach av Ian Mcewan (pocket).

Köp båda 2 för 110 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Timmarna. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Amazing!
  Ebba Ragnarsson, 9 februari 2014

  En lektion i en av litteraturhistoriens största författare Virginia Woolf's liv.
  Fantastisk läsning och mycket vacker.
  Jag rekommenderar den väldigt starkt!

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Michael Cunningham