Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Amanda och Erik (del 1)
Antal sidor
442
Utgivningsdatum
2014-06-09
Upplaga
1
Förlag
Lind & Co
Dimensioner
178 x 110 x 25 mm
Vikt
252 g
SAB
Hc
ISBN
9789174612974

Äta kakan och ha den kvar

(70 röster)  |  Läs 8 recensioner
Pocket,  Svenska, 2014-06-09
79
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Amanda Berger lever ett tryggt och tillrättalagt liv tillsammans med sin man och deras två tonårsdöttrar i en Stockholmsförort där ytan är allt, och där det är viktigare att vara lyckad än lycklig.
När hon blir uppsagd från sitt jobb håller hon det hemligt för sin omgivning och börjar istället trassla in sig i lögner. Lögnerna växer och snart finner sig Amanda leva ett fullskaligt dubbelliv. På helgerna är hon den ansvarsfulla tvåbarnsmodern i villan i Bromma. I veckorna är hon den ensamstående flygvärdinnan i innerstan, som jobbar extra i en second hand-butik, får nya vänner och skaffar sig en yngre älskare.
Allt rullar på och Amanda trivs med sin nya tillvaro, ända tills den dag hon upptäcker att hon inte är den enda som ljuger.

Äta kakan och ha den kvar är en underhållande roman för alla som letade efter den rätte tillsammans med Bridget Jones och levde singelliv samtidigt med kvinnorna i Marian Keyes romaner, men som har vuxit upp och idag har hus, barn och pensionssparande.

KRISTIN EMILSSON är född 1973 i Stockholm och arbetar som interaktionsdesigner. Äta kakan och ha den kvar är hennes debutroman.

"Boken är en lättläst och charmig feelgood och har du läst den kan du lika gärna ge dig i kast med del två; Den som väntar."
Annelie Henrysson, Blekinge Läns Tidning
"så kul att sluka Äta kakan och ha den kvar. Handlingen förolämpar inte min intelligens, jag får ingen påtvingad så kallad humor på köpet, jag älskar Stockholms-miljöerna som utnyttjas perfekt och att karaktärerna passar så bra in i dem [ ] Allting funkar. Jag ser verkligen fram emot mer av Kristin Emilsson. "
Johanna Lindbäck, Bokhora

" jag försakade välbehövlig sömn för att läsa ut Äta kakan och ha den kvar. Det gick bara inte att sluta. "
Nina Brisman, Borås Tidning

"Kristin Emilsson berättar filmiskt effektivt."
Bodil Juggas, Arbetarbladet

" Visst kan det vara trassligt att ljuga och vara flygvärdinna, mamma och älskarinna men det är underhållande."
Allas

"En perfekt avkopplingsbok."
Ulrika Larsson, Halmstad 7 Dagar
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Äta kakan och ha den kvar
 2. +
 3. Den som väntar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den som väntar av Kristin Emilsson (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Det finns 8 recensioner av Äta kakan och ha den kvar. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Härlig feelgood!
  Vivvianne, 10 december 2020

  Feelgood böcker är svåra att skriva så att de blir intressanta, ofta är de fyllda med kliche'er och väldigt förutsägbara, detta är INTE en av dessa, författaren lyckas göra en intressant och medryckande roman, där man inte har en aning om hur berättelsen kommer att sluta. Jag upplever även att boken innehåller lite "girlpower", huvudpersonen vågar bryta upp från alla normer och börja lyssna till sin egen inre röst. Det är en mycket bra bok skriven med värme.

 2. Helt ok
  Sonja, 16 augusti 2018

  Trevlig bok men inget utöver det vanliga. Hade varit trevligt med lite humor och det hade gärna fått hända lite mer i boken.

 3. Trist, tjatig och intetsägande historia
  214Joy (Helsingborg), 6 december 2017

  Trist och rätt tjatig historia som inte är särskilt trovärdig, funkar inte ens om man försöker se den som en lättläst chic-lit roman...

 4. Överraskande bra
  Johanna, 29 mars 2016

  Denna bok var bättre än vad jag väntat mig! Klickade hem lite böcker att läsa på semestern och hade väl inga större förväntningar, men jag rycktes helt med.

 5. Nja. inte min smak!
  Voko (Gävle), 25 november 2015

  Den här kändes ganska tråkig, tycker jag.
  Inte speciellt trovärdig (inte för att den här typen av böcker brukar vara så himla trovärdiga).
  Har nog redan glömt den.

 6. Ingen trovärdighet, men underhållande
  Mea, 30 juli 2015

  En trevligt, lättläst bok, men trovärdigheten är rentav fånig. Bortser man från det och ser boken som TV-såpa i bokform så är den riktigt rolig.

 7. Må bra
  -, 25 juni 2015

  En skön historia, fylld med humor och mänsklighet. Kan man säga "smart feelgood"? I så fall säger jag det! Imponerande debut.

 8. Toppen!
  Caroline Andreasson, 16 maj 2015

  Lättläst, rolig och precis min stil! Hoppas på fler böcker av samma författare! Det behövs fler svenska författare i den här stilen.

Visa alla 8 recensioner

Fler böcker av Kristin Emilsson