Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
260
Utgivningsdatum
2017-07-10
Förlag
Lind & Co
Dimensioner
180 x 115 x 20 mm
Vikt
150 g
SAB
Hc
ISBN
9789174618174
Mamma är bara lite trött (pocket)

Mamma är bara lite trött

(21 röster)  |  Läs 5 recensioner
Pocket, Svenska, 2017-07-10
79
 • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Exakt vad det är som skaver vet Minna inte. Bara att det känns som att hon inte gör rätt, eller tillräckligt. Det är så mycket att hålla koll på - leva upp till - vad man får äta nuförtiden, hur barnen ska uppfostras, och sexlivet som ska vara på topp.
Minna fyller snart fyrtio. Runtomkring henne gör folk karriär. Själv jobbar hon som lärare. Den knappa fritid Minna har är schemalagd: träning, skjutsningar av barn, klassföräldrauppdrag, husrenovering, fredagsmys och middagsbjudningar.
En dag faller Minna ihop. Hon får diagnosen utmattningssyndrom och blir sjukskriven en längre tid.
När Minna påbörjar sin arbetsträning möter hon Iris, en långtidsarbetslös konstnär. Iris har varken haft en fast anställning eller lyckats med sina konstnärliga projekt.
Ändå finner hon livet både meningsfullt och njutbart.
Till en början ser Minna på Iris med avsmak, men utan att hon själv vet hur det går till blir Iris hennes vän - kanske den första riktiga vän Minna någonsin har haft.

SARA BEISCHER debuterade 2012 med den uppmärksammade och prisade romanen Jag ska egentligen inte jobba här (återutgiven i pocket på Lind & Co, 2015). Året därpå utkom hon med Det finns råttor överallt utom på Antarktis, som också den lovordades.
För Mamma är bara lite trött har Sara belönats av samfundet De Nio och fått Hallandspostens Kulturpris.

"jag [känner] igen mig; hon skriver om nutiden i koncentrat. [...] en bok som ställer besvärliga frågor, inte en bok som ger välputsade svar."
Lotta Olsson, Dagens Nyheter, om Mamma är bara lite trött

Pressröster om Jag ska egentligen inte jobba här:

"En ovanligt stark debut som är svår att sluta tänka på."
Hallandsposten

"En oumbärlig skildring av vården idag."
Göteborgs-Posten

"Smårolig, drastisk och empatisk. [...] Beischer [lyckas] levande och lättillgängligt gestalta vad det neutrala begreppet `äldrevård konkret och existentiellt innebär.`"
Aftonbladet
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Mamma är bara lite trött
 2. +
 3. Jag ska egentligen inte prata om det här

De som köpt den här boken har ofta också köpt Jag ska egentligen inte prata om det här av Sara Beischer (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Mamma är bara lite trött. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Realistiskt och nära skildrat
  Malin, 1 november 2022

  Genom Minna får läsaren uppleva hur snabbt ekorrhjulet snurrar och Minnas känslor och reaktioner på ett mycket verklighetstroget sätt. Som läsare är det lätt att leva sig in i Minna och se världen genom hennes ögon. Det är hög igenkänningsfaktor för många stressade föräldrar med jobb som samtidigt försöker leva upp till alla krav som omgivningen har på ett "lyckat" liv.
  Minnas motsatskaraktär och på sätt och vis mentor är en frisk fläkt som väcker många tankar kring vad som är viktigt "p... Läs hela recensionen

 2. Verkligheten för allt för många.
  Anna, 21 augusti 2018

  En beskrivning av en viktig folksjukdom som blir allt för vanligt. Bra att läsa för att lära sig se tecken på utbrändhet både hos sig själv och hos andra.

 3. Takt och ton

  I början av boken blev jag väldigt påverkad av språket och det som hände. Skönt att allt lugnade ner sig...

 4. Igenkänning om hur tiden rinner iväg

  Hur ska man fånga tiden så att allt inte känns oöverkomligt?
  En berättelse som tog tag i mig! Hur ska man förstå att orken inte räcker till?
  Mycket läsvärd

 5. Verklighetsnära och äkta
  Marve, 16 juni 2018

  En berättelse om en kvinna i 40-årsåldern som kämpar med att vara alla till lags. Hon kämpar så länge kroppen orkar med alla krav. Det är lätt att känna igen sig, inse hur när vi kan vara att hamna i samma ekorrhjul och hur svårt det kan vara att bryta mönster. Det är även en ögonöppnare för att ser hur vi påverkar varandra.

Visa alla 5 recensioner

Fler böcker av Sara Beischer

 • Jag ska egentligen inte prata om det här

  Sara Beischer

  För det unga vårdbiträdet Moa öppnar sig en ny värld då hon ror hem ett förlagskontrakt på sin självbiografiska och omskakande inifrånskildring av äldreomsorgen. Romanen får stor uppmärksamhet och över en natt blir Moa både äldreomsorgsexpert och ...

 • Jag ska egentligen inte jobba här

  Sara Beischer

  Jag ska egentligen inte jobba här är ett vardagsäventyr om döden och äldreomsorgen, om det triviala och det fula. Men det är också en berättelse om det vackra och viktiga som kan finnas där man minst av allt trodde att man skulle hitta det. Moa är...