Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
160
Utgivningsdatum
2012-11-22
Upplaga
1
Förlag
BoD
Dimensioner
216 x 135 x 5 mm
Vikt
227 g
Komponenter
Paperback
ISBN
9789174630343
Verklighetens Kvadratrötter : vad den där matematiken faktiskt används till (häftad)

Verklighetens Kvadratrötter : vad den där matematiken faktiskt används till

Häftad,  Svenska, 2012-11-22
151
  • Skickas från oss inom 7-10 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Verklighetens Kvadratrötter : vad den där matematiken faktiskt används till Kan tyvärr inte levereras innan julafton.
Finns även som
  • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
    79
Visa alla 1 format & utgåvor
Mobiltelefoni, GPS, kraftverk, kreditkort, väderprognoser, animerade filmer, datorspel och mycket mer. I Verklighetens Kvadratrötter visar Marcus Näslund, matematikerstudent vid Uppsala Universitet, hur vår vardag är beroende av matematiken för att existera. Boken behandlar den viktiga frågan om varför matematik är så viktigt, såväl för samhället som för vardagsmänniskan.

Gymnasieelever och mattelärare vänder sig boken främst till, även om den utan problem kan läsas av och fascinera vem som helst. Vad som erbjuds är en spännande inblick i det kanske mest missförstådda skolämnet.

Förkunskaper är absolut inget krav!
Mer information på www.kvadratrot.se

Matematikerstudent vid Uppsala Universitet som brinner för matematik, vetenskap och utbildning.

Med boken Verklighetenes kvadratrötter vill Marcus Näsund, själv matematikerstudent vid Uppsala Universitet, återupprätta matematiken ett ämne som många ser som onödigt och tråkigt, samtidigt som det har fascinerat människan i tusentals år.

Näslund riktar sig framför allt till gymnasieelever och mattelärare för att visa på matematikens många olika användningsområden. Han liknar det vid att man inom språkundervisningen inte bara lär ut ord och grammatik utan också låter eleverna få använda språket och prata med varandra. Visst kan det vara dags att se på matematiken på samma sätt?

Boken går på ett intresseväckande sätt igenom nyttan av matematik och matematikernas roll inom ett flertal områden såsom arkitektur, medicin, säkerhet, datorspel, sport, prognoser, energiförbrukning och rymdforskning. I slutet av boken tar Näslund upp några olösta matematiska problem som läsaren kan fundera vidare på.
http://kulturbloggen.com, juli 2013

Det finns gott om användningsområden för matematiken och det presenteras kortfattat i kapitel som till exempel handlar om statistik, medicin och vård, energiförbrukning med mera. Jag tycker om hur det under varje kapitelrubrik listas vilken typ av matematik som används inom de olika områden, eftersom det gör att jag får ett hum om hur den matematik jag lärde mig i skolan kan användas.

Författarens passion för ämnet märks och gör denna bok skapligt lättläst, även för någon som mig. Någon som har svårt att koncentrera sig vad det gäller matematik. Men fastän att den är lättläst är det inte en bok som sträckläses, utan det sker bäst i små doser för att kunna vrida och vända på alla nya kunskaper som boken ger. Det måste få sjunka in och bearbetas. Det finns mycket att lära från boken.
http://lacrimamens.com/blog/verklighetens-kvadratrotter.html, augusti 2013
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Verklighetens Kvadratrötter : vad den där matematiken faktiskt används till
  2. +
  3. Skogen : om träd, människor och 25 000 andra arter

De som köpt den här boken har ofta också köpt Skogen : om träd, människor och 25 000 andra arter av Anne Sverdrup-Thygeson (inbunden).

Köp båda 2 för 350 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »