Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
280
Utgivningsdatum
2013-04-19
Förlag
BoD
Illustrationer
Black & white illustrations
Dimensioner
216 x 131 x 21 mm
Vikt
367 g
Antal komponenter
1
Komponenter
Paperback
ISBN
9789174631708
No Open Wounds : med TankeFältTerapi läker du dina sår (häftad)

No Open Wounds : med TankeFältTerapi läker du dina sår

Häftad Svenska, 2013-04-19
195
 • Skickas inom 10-15 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
NOW No Open Wounds, med underrubriken Med TankeFältTerapi läker du dina sår, ger en grundläggande beskrivning av traumatiska stressreaktioner och hur man steg för steg läker sina traumatiska sår. I den här boken får man lära sig hur man med en effektiv och säker teknik, enkelt och utan läkemedel, kan eliminera starka, överväldigande känslor. Man får hjälp att, med en heltäckande strategi, hantera de starka känslor som har uppstått i samband med starka traumatiska livshändelser. Dr Bray's bok guidar läsaren genom grunderna i TankeFältTerapi så att läsaren omedelbart kan få uppleva en lägre intensitet i sina svåra och jobbiga känslor. Genom NOW-metoden får man sedan hjälp att uppnå en fullständig läkning av de traumatiska såren. TFT och NOW-metoden kompletterar varandra på ett fantastiskt sätt och boken ger därmed läsaren möjlighet att med kraft och empowerment själv ta en aktiv roll i sin läkningsprocess. Dr Robert Bray visar med tydliga beskrivningar, och på ett övertygande och pedagogiskt sätt, hur man steg-för-steg behandlar effekterna av traumatiska stressreaktioner och hur läkningsprocessen går till. Dessa instruktioner kompletteras med fallbeskrivningar som inkluderar både teoretisk och praktisk information.

Den här boken är ett praktiskt och heltäckande verktyg för traumabehandling och krishantering, både för specialister och för dem som söker effektiv behandling för sin egen psykiska hälsa. Alla som arbetar med krishantering, socialt arbete, psykisk hälsa och i stödgrupper kan lära sig viktiga tekniker från boken och tillämpa dessa omedelbara, framgångsrika och läkande strategier med livsavgörande resultat. Boken är en stor resurs i arbetet med att förbättra den psykiska hälsan!

Robert L. Bray - San Diego, USA, har över 35 års erfarenhet av socialt arbete inkluderande trauma- och krisbearbetning. När Dr Bray i boken beskriver sin NOW-modell och hur man använder TankeFältTerapi, så bidrar hans egna djupa och personliga erfarenheter från att arbeta med kris och trauma till att ge en god bild av hur läkningsprocessen efter en traumatisk stressreaktion framskrider. Förutom i arbetet på sin mottagning, där han möter klienter med varierande grad av stress- och traumarelaterade problem, har Dr Bray som volontär deltagit på många olika katastrofområden som t.ex. efter orkanen Katrina i New Orleans, 2005.

Så här skriver Dr Bray själv om sitt arbete och sin bok på websidan, rlbray.com: Välsignelsen i mitt arbete ligger i att varje möte med mina medmänniskor ger mig så mycket mer tillbaka. Varje gång jag möter en annan person, lär jag mig något om mig själv, hur vi kan hjälpa varandra och om den fantastiska mångfald av känslor och sinnesförnimmelser som finns i livet. Och varje relation fyller mig med hopp och kärlek. Med denna bok vill jag förmedla all denna kärlek till dig. I den finns allt du behöver veta om traumatiska stressreaktioner och hur du steg för steg når återhämtning och läkning.

Västeråsaren Ann-Margret Lövling har översatt boken No Open Wounds Heal Traumatic Stress NOW, Complete Recovery with Thought Field Thearpy. Den är ursprungligen skriven av Robert L. Bray.
Boken ger en god vägledning i hur man med hjälp av bland annat TankeFältTerapi kan hjälpa sig själv att må bättre efter att ha upplevt olika traumatiska händelser samt vid annan psykisk ohälsa.
Med tanke på den alltmer ökande psykiska ohälsan i samhället och då främst bland ungdomar, kan den här boken vara ett värdefullt hjälpmedel för de som mår dåligt psykiskt men också för vänner, anhöriga och för alla som arbetar med att hjälpa och stötta sina medmänniskor, säger hon.
Boken finns utgiven på Books on Demand, www.bod.se
Västerås Tidning, juni 2013
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. No Open Wounds : med TankeFältTerapi läker du dina sår
 2. +
 3. Lugn och beröring : Oxytocinets läkande verkan i kroppen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Lugn och beröring : Oxytocinets läkande verkan ... av Kerstin Uvnäs Moberg (kartonnage).

Köp båda 2 för 564 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Robert L Bray

 • Heal Traumatic Stress Now

  Robert L Bray

  All you need to know about traumatic stress responses and steps to recovery. ____ Complete instructions for using a non-drug, non-invasive, non-cognitive, safe technique to eliminate overwhelming upset in the context of a complete approach to mend...

 • NOW No Open Wounds

  Robert L Bray

  NOW - No Open Wounds, med underrubriken Med TankeFältTerapi läker du dina sår, ger en grundläggande beskrivning av traumatiska stressreaktioner och hur man steg för steg läker sina traumatiska sår. I den här boken får man lära sig hur man med en e...

Övrig information

Robert L. Bray - San Diego, USA, har ver 35 rs erfarenhet av socialt arbete inkluderande trauma- och krisbearbetning. Nr Dr Bray i boken beskriver sin NOW-modell och hur man anvnder TankeFltTerapi, s bidrar hans egna djupa och personliga erfarenheter frn att arbeta med kris och trauma till att ge en god bild av hur lkningsprocessen efter en traumatisk stressreaktion framskrider. Frutom i arbetet p sin mottagning, dr han mter klienter med varierande grad av stress- och traumarelaterade problem, har Dr Bray som volontr deltagit p mnga olika katastrofomrden som t.ex. efter orkanen Katrina i New Orleans, 2005.

S hr skriver Dr Bray sjlv om sitt arbete och sin bok p websidan, rlbray.com: "Vlsignelsen i mitt arbete ligger i att varje mte med mina medmnniskor ger mig s mycket mer tillbaka. Varje gng jag mter en annan person, lr jag mig ngot om mig sjlv, hur vi kan hjlpa varandra och om den fantastiska mngfald av knslor och sinnesfrnimmelser som finns i livet. Och varje relation fyller mig med hopp och krlek. Med denna bok vill jag frmedla all denna krlek till dig. I den finns allt du behver veta om traumatiska stressreaktioner och hur du steg fr steg nr terhmtning och lkning."