Bröd och kakor : baka utan gluten (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
175
Utgivningsdatum
2014-05-05
Upplaga
1
Förlag
Ordalaget Bokförlag
Medarbetare
Berg, Jonas (foto)
Illustratör/Fotograf
Petter Johansson
Dimensioner
267 x 205 x 20 mm
Vikt
867 g
SAB
Qcabb,641.563
ISBN
9789174690811
Vanliga sökord
glutenfritt glutenfri bakning

Bröd och kakor : baka utan gluten

(25 röster)  |  Läs 7 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2014-05-05

Slutsåld

"Passar alla bakningsglada, inte bara glutenintoleranta."
Bibliotekstjänst

"Tar den glutenfria bakningen till nya nivåer. Här finns verkligen bakglädje!... full av spännande recept, nya metoder och goda ingredienser... Recepten är enkla att följa."
Litteraturmagazinet

"En riktigt bra bakbok" Amelia

Baka riktigt gott utan gluten!

Nu kommer bakboken med naturligt glutenfria ingredienser. Boken är skriven av en receptutvecklare, suveränt duktig på att få till goda bröd och bakverk.

Boken ger dig recept på både bröd, kakor och bakverk. Recepten är anpassade efter de råvaror vi har i Sverige och utgår från ekologiska råvaror som smakar mer och är både saftigare och nyttigare jämfört med bröd bakade av glutenfria mjölmixer. Samtliga recept är näringsberäknade av en dietist.

I denna fullspäckade, ambitiösa och vackra bok tas ett helhetsgrepp på glutenintolerans. Boken är fylld av recept men innehåller också tips för nybörjaren och fakta om råvaror, då det kan vara lite knepigt att baka utan gluten. Dietisten Jessica Miregård har skrivit avsnittet om celiaki (glutenintolerans) och har näringsberäknat samliga recept. Sverige är det land i västvärlden med flest fall av celiaki.

Recepten i boken är både svenska traditionella jäsverk samt nya, klassiska mjuka kakor och småkakor. Du hittar även förslag på goda frukostar och en blandning av olika medelhavsinspirerade bakverk. Bakbokens sista del är avsatt till lite mer tidskrävande bakverk och tårtor för kalas och andra tillfällen då man vill unna sig något extra. Boken innehåller även några spännande recept på nyttiga och enkla marmelader, nötsmör och smoothies.

Mekto Ganic' bor i Göteborg. Hon har en 20-årig bakgrund inom recept- och produktutveckling och har föreläst inom celiakivärlden i över sex år.

Jonas Berg har jobbat som fotograf i över 20 år med bl a mat och arkitektur.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 7 recensioner av Bröd och kakor : baka utan gluten. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Mitt kakbak
  Ulla Hellberg, 7 april 2021

  Jag trodde den skulle innehålla fler recept med småkakor och typ muffins också.
  Det är inte så lätt att hitta och är väldigt spritt på nätet.

 2. Bröd & Kakor baka utan gluten
  Mahita, 21 december 2017

  Mycket pedagogisk bok, enkel att följa & förstå, Fina & goda recept, varierade tema. Mycket bra bok
  Rekommenderar detta bok.

 3. Bra recept och lätt att följa
  Annika , 21 september 2015

  En bra och instruktiv bok för alla som inte tål gluten eller för den som vill minska intaget av det.

 4. Jättebra o goda recept
  Karminator, 31 mars 2015

  Gillar den här boken. Variationen mellan olika mjölsorter man kan välja på och härligt att slippa de traditionella glutenfria mixerna

 5. Många bra recept!
  Sara , 2 mars 2015

  Många bra recept som man kan använda ekologiska råvaror till! Brödet på utsidan är jättegott även om mitt blev mer platt än så högt som bildens.

 6. God bakbok
  Lena Wiklund, 4 december 2014

  Bra omarbetade recept med kanske för den ovane lite nya mjölsorter där några kan vara svåra att hitta i handeln men en inspirerande bakbok!

 7. Vacker formgivning och rustika recept!
  Nadja Eleonora, 20 oktober 2014

  Helt klart DEN bästa boken om glutenfri bakning!

  Här används volymmått- i motsatts till J.Frej och M.Blohms glutenfria bakböcker där man övervägande använder viktmått. Fördelen är att det kanske inte känns lika skrämmande för nybörjare att baka- däremot kan de långa ingredienslistorna verka avskräckande till en början...
  ....men det är här CHARMEN kommer in! Mekto framhåller i sina recept att det mesta går att byta ut- och ofta blir det ett par olika bakverk i samma recept! Läs hela recensionen

Visa alla 7 recensioner

Fler böcker av Mekto Ganic

 • Baka vego : veganska recept

  Mekto Ganic

  Baka veganskt utan krångel! Baka utan ägg, smör och mjölk? Javisst, nu går det bra! Här är första boken som helt fokuserar på vegansk bakning. Trenden att äta veganskt håller i sig och lusten att baka veganskt växer. Alla måltider, inklusive fika,...