Retro - Tyger vi minns : Grafiska och stiliserade mönster (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
160
Utgivningsdatum
2018-09-17
Upplaga
1
Förlag
Ordalaget Bokförlag
Medarbetare
Henrikson, Margot (form) / Fröjd, Sandra (form)
Dimensioner
284 x 222 x 20 mm
Vikt
904 g
SAB
Ihc
ISBN
9789174692433
Retro - Tyger vi minns : Grafiska och stiliserade mönster (inbunden)

Retro - Tyger vi minns : Grafiska och stiliserade mönster

(7 röster)
Inbunden,  Svenska, 2018-09-17
259
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
"Sara Axtelius gör en kulturgärning... dessa formgivare möblerade svenska hem med färgsprakande tyger under decennier"

Bibliotekstjänst nr 22, Inger Fredriksson

Om Tyger vi minns:

"Axtelius har gjort en viktig forskningsinsats då flera av mönster ritarna annars förblivit anonyma. Boken kan även inspirera dagens formgivare. BTJ

Frossa i tyger! Hänförs av spännande, inspirerande, färg sprakande, iögonenfallande och banbry tande mönster för sin tid!

Följ med på en nostalgiresa i "Retrotyger vi minns - grafiska och stiliserade mönster". I denna uppföljare till "Tyger vi minns" möter vi nya formgivare och nya tyger, nu med fokus på geometriska och grafiska mönster från främst 1960- och 70-tal. Drygt 20 formgivare presenteras i bokstavsord ning med kort biografi och tillhörande tyger. Bland annat är några av 10-gruppens med lemmar med.

Bokens stora format ger tygerna stor plats och låter dem komma till sin rätt. En bok för nostalgiker eller för alla som är roade av formhistoria eller bara njuter av färg och form när den är som bäst.

Formgivare i urval: Gunila Axén - Göta Trägårdh - Susanne Beckman - Birgitta Hahn - Sven Fristedt - Viola Gråsten - Ingela Håkansson-Lamm - Astrid Sampe - Kerstin Boulogner - Inez Svensson - Helene Wedel - Peter Condu m.fl.

SARA AXTELIUS har i flera år samlat på tyger från 1960- och 70-talen. Hon brinner för att inspirera till vård och förvaltning av Sveriges textilskatt, uppmärksamma textilkonstnärerna samt föra arvet vidare till kommande genera tioner. År 2017 kom praktverket Tyger vi minns från 1960- och 70-talen frukt, barn och blomtyger.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Retro - Tyger vi minns : Grafiska och stiliserade mönster
  2. +
  3. Paul McCartney: Texterna. Ett självporträtt : Mitt liv i 154 sånger

De som köpt den här boken har ofta också köpt Paul McCartney: Texterna. Ett självporträtt : M... av Paul McCartney (inbunden).

Köp båda 2 för 608 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Sara Axtelius

  • Tyger vi minns från 1960- och 70-talen

    Sara Axtelius

    "En härlig nostalgitripp med bilder och fakta om designern bakom tyget... vi kan njuta av över 300 tyger." Hem ljuva hem "En modern kulturgärning... spänn fast bältet, det är en kreativt spännande tidsresa." SVD, Jesper Tillber...