Gata för gata runt Stockholm (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
200
Utgivningsdatum
2019-03-11
Upplaga
1
Förlag
Ordalaget Bokförlag
ISBN
9789174692563
Gata för gata runt Stockholm (häftad)

Gata för gata runt Stockholm

Häftad Svenska, 2019-03-11
169
Ännu ej utkommen – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken boken går att köpa.
Upptäck gatorna utanför tullarna!

 

En innehållsrik och spännande guide för alla som vill upptäcka händelser, platser och gator utanför Stockholms innerstad. Michael Masoliver tar dig med till Solna, Sollentuna, Upp lands Väsby, Ekerö, Bromma, Rinkeby, Hässelby, Botkyrka, Alby, Hägersten, Skarpnäck, Huddinge, Farsta, Danderyd, Lidingö, Täby med flera.

 

Läs om och besök brottsplatser, författarhem, inspelningsplatser. Inspireras av utdrag ur Stockholmsskildringar: sångtexter, romaner, dikter både gammalt och nytt. Visste du att Bob Marley bodde i Bromma ett tag för att skriva musik? Eller att Hermann Göring var intagen på Långbro sjukhus för morfinberoende? Läs om Helikopterrånet i Västberga, Lasermannens härjningar i Djurs holm och Hägersten samt om hur spionen Stig Bergling under en permission flyr från Sverige från en lägenhet i Rinkeby. Guiden inkluderar kartor där samtliga platser är markerade samt ett rikt bildmaterial i färg: fotografier, bokomslag, affischer, löpsedlar, porträtt och konstverk. Boken är indelad efter område och gatorna presenteras där i bokstavsordning.

 

En bok att läsa hemma eller ta med sig på en upptäcktsrunda. MICHAEL MASOLIVER har bott i Vasastan i hela sitt liv och arbetar idag som journalist. I samma serie: Stockholm Gata för gata, som berättar om gatorna innanför tullarna.
Visa hela texten

Fler böcker av Michael Masoliver

Bloggat om Gata för gata runt Stockholm