Flicka med pärlörhänge (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
259
Utgivningsdatum
2013-09-24
Upplaga
1
Förlag
Ponto Pocket
Översättare
Anna Strandberg
Originaltitel
Girl with a pearl earring
Medarbetare
Sundberg, Maria (form)
Dimensioner
175 x 110 x 10 mm
Vikt
72 g
SAB
Hce
ISBN
9789174751369

Flicka med pärlörhänge

(9 röster)  |   Läs 2 recensioner
Pocket,  Svenska, 2013-09-24

Slutsåld

Griet är sexton år när hon träder i tjänst hos konst nären Vermeer. Hennes uppgifter i det stora och barnrika hushållet består av tvätt och barnpassning, men hon har också fått i uppdrag att städa konstnärens ateljé utan att rubba ett enda föremål i hans minutiöst uppbyggda scenerier.Snart uppstår ett slags samförstånd med en underström av attraktion mellan Griet och Vermeer, en själarnas sympati mellan den store målaren och den enkla tjänste flickan. Han lockar fram en förmåga som finns slumrande hos Griet och lär henne att se tingen med en konstnärs ögon.Vermeers hustru Catharina är sin mans absoluta motsats. Hon är från första stund avogt inställd till Griet och avskyr sin makes intresse för flickan.När Vermeers rike mecenat van Ruijven fattar tycke för den söta tjänsteflickan, och insisterar på att Vermeer ska måla henne, skärps spänningarna. Ryktet och skvallret i småstaden Delft ökar trycket och när tavlan är fullbordad väntar en dramatisk uppgörelse...
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Flicka med pärlörhänge. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Boken försvann i flytten
  Margaretha Marklund, 12 januari 2021

  Sett tavlan i olika sammanhang. Ville läsa om den. Visste att jag hade den och tyckte om den, men.......
  Den levererades snabbt, så nu ska den läsas

 2. En helt fantastisk bok!
  Nora, 2 december 2019

  En intressant handling tillsammans med ett skickligt språk gör en helt fantastisk bok! Trots att boken utspelar sig under 1600-talet är det enkelt att hänga med i både handling och språk. Rekommenderar boken till alla!

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Tracy Chevalier