Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Bone Season (del 1)
Läsålder
Unga vuxna
Antal sidor
487
Utgivningsdatum
2013-08-14
Upplaga
1
Förlag
Modernista
Översättare
Lena Jonsson, Emma Jonsson Sandström
Originaltitel
The Bone Season
Medarbetare
Sundh, Lars (form)
Dimensioner
215 x 160 x 45 mm
Vikt
820 g
SAB
uHce
ISBN
9789174992564
Drömgångare (inbunden)

Drömgångare

(19 röster)  |  Läs 6 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2013-08-14
129

Just nu 10% rabatt på allt! Använd kod SEP23

Gäller t.o.m. 28 september 2023. Villkor

 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
7:a på New York Times bestsellerlista redan efter första veckan!
»Samantha Shannon följer i J.K. Rowlings fotspår...« DAILY MAIL
»En mörk och utsökt konstruerad fantasyroman. Drömgångare är måste-läsning.« | KAMI GARCIA, författare till »Beautiful Creatures«


Paige Mahoney vet inte själv gränserna för sin förmåga. Hotad i en kontroll i t-banan råkar hon döda en vakt. Att undkomma kommer i princip att vara omöjligt. Ingen är efterlyst av Scion särskilt länge.
Året är 2059. Det är tvåhundra år sedan Scion inrättades i Storbritannien; som ett säkerhetssystem, men alla vet vad det i själva verket är - en ockupationsmakt, ett växande imperium.
Sedan hon var 16 har Paige arbetat åt Jaxon Hall i Londons kriminella undre värld. Hennes jobb är att skaffa information genom att bryta sig in i folks medvetanden. Paige är nämligen klärvoajant och därtill av en ytterst sällsynt sort: hon är drömgångare. Enligt Scion begår hon högförräderi bara genom att finnas till.
Exakt hur åtråvärd hon är för sin fiende kommer hon tids nog att bli varse.

SAMANTHA SHANNON [född 1991] är uppvuxen i London. 2012, efter bokmässan i London, skrev hon på ett sjusiffrigt kontrakt med förlaget Bloomsbury för de tre första böckerna i en serie på sju - varav den första boken är Drömgångaren [The Bone Season].

»En ny våg av kvinnliga författare gör anspråk på fantasygenren som deras egen domän. Längst fram i ledet befinner sig Samantha Shannon.« Harper's Bazaar

»En bländande intelligent, fyndig och förtrollande berättelse om omåttligt mod, medkänsla, gränsöverskridande kärlek och frihetssträvan.« Booklist

»En mörk och utsökt konstruerad fantasyroman som inte liknar någonting annat. Drömgångare är måste-läsning.« Kami Garcia, författare till »Beautiful Creatures«
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Drömgångare
 2. +
 3. Skugglandet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Skugglandet av Alyson Noel (inbunden).

Köp båda 2 för 268 kr

Kundrecensioner

Det finns 6 recensioner av Drömgångare. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Underhållande och omväxlande
  Viktoria , 26 mars 2023

  Den här boken var lite annorlunda från andra böcker jag läst. Detta gjorde att det, i alla fall för mig, var svårt att förutse vad som skulle ske. Önskar dock att jag läste den på originalspråket, tror den gör sig mycket bättre då

 2. Allmänt tråkig
  Solrosen, 21 december 2016

  Denna boken var inte jätte bra. Det var inte det att den var dålig utan bara tråkig. Det hände spännande saker men det var långt emellan händelse. Jag tyckte bara att boken var utdragen och vissa delar kunde man bara ta bort utan att påverkar berättelsen.

 3. Mycket bra bok
  Carro, 2 december 2016

  Som rubriken lyder. Önskar att uppföljaren fanns på svenska men engelsk funkar rätt så bra för mig. Läser del 2 nu och längtar redan efter nästa.

 4. Spännande och annorlunda

  Jag förstår inte hur denna bok inte har fått mer uppmärksamhet. Den är otroligt bra enligt mig.

  Det jag gillade mest med den här boken är hur lite man faktiskt får reda på om handlingen. Du får en bra bild av ett helt annat samhälle, kanske bygger upp någon sort av historia på det och PANG! Något helt annat väntar redan efter de första kapitlen. Så var det för mig i alla fall, hoppas jag inte förstör den känslan för er genom att skriva det här.

  Det är många karaktärer att hå... Läs hela recensionen

 5. lite som alla andra
  -, 2 juli 2014

  skulle kunna vara en bra bok, men lyckas inte riktigt. Den saknar DET. Annars är den väl ok, men ger inte mersmak.

 6. intressant, suggestiv framtid
  Jc, 3 februari 2014

  En helt ny tid, en värld indelad i områden. Klärvojans är olagligt och utnyttjas. Men allt är inte som det verkar, en ny "värld" en annan ordning, monster, varelser. Vem kan drömgångaren lita på, vem slår hennes hjärta för?

Visa alla 6 recensioner

Fler böcker av Samantha Shannon