Hungerspelen (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Hungerspelstrilogin (del 1)
Läsålder
Unga vuxna
Antal sidor
304
Utgivningsdatum
2012-02-29
Förlag
Månpocket
Översättare
Lena Jonsson
Originaltitel
The Hunger Games
Dimensioner
179 x 110 x 20 mm
Vikt
160 g
SAB
uHce
ISBN
9789175030340
Vanliga sökord
hunger spelen
Hungerspelen (pocket)

Hungerspelen

(100 röster)  |  Läs 17 recensioner
Pocket Svenska, 2012-02-29
59
Skickas inom 5-8 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 149 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Varje år direktsänds Hungerspelen som en av de största mediala händelserna. Från varje distrikt väljs två ungdomar mellan tolv och arton ut att delta. De lottas fram, och skickas omedelbart till huvudstaden där de ska stajlas, tränas och visas upp i direktsända intervjuer. De måste se till att vinna folkets gunst för att få sponsorer. Varje år konstrueras en ny spelplats där ungdomarna släpps ut. Men bara den som överlever får åka hem!

Katniss Everdeen är fjorton år. Hon älskar sin lillasyster Prim över allt annat, och försöker skydda henne från allt hemskt i distrikt tolv, men mot Hungerspelen har hon inget skydd. Det namn som dras i lottningen i distrikt tolv är Primrose Everdeen, och Katniss ser ingen annan utväg än att själv ta Prims plats i spelen...

Suzanne Collins har skrivit en gastkramande framtidsroman om liv och död. men det är lika mycket en roman om vår tids television - som är grym, rå, falsk och egentligen bara handlar om en sak - tittarsiffror.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Hungerspelen
 2. +
 3. Vittnet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Vittnet av Teresa Driscoll (pocket).

Köp båda 2 för 114 kr

Kundrecensioner

Det finns 17 recensioner av Hungerspelen. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. En favorit
  Horselover, 12 april 2018

  En av de bästa böcker jag läst. Hade jag inte haft skola och naturbehov skulle jag nog plöjt hela serien rätt snabbt.

 2. Riktigt bra
  Vera, 24 januari 2017

  Riktigt bra bok , sträckläste hela serien. Alltid härligt när böckerna är bättre än filmerna. Jag älskar filmen och ännu mera boken , det säger rätt mycket!

 3. Okej, men Långtråkig
  Solrosen, 21 december 2016

  Hade förhoppningar över Hungerspelen då alla gillar den. 24 deltagare och bara en överlevande lätt spännande och intressant. Men tyvärr blev denna boken en riktig besvikelse för mig. Den var långtråkig och det hände aldrig något spännande och när det väll hände något spännande tog det slut med en gång.
  Långtråkig.

 4. lik filmen
  bonadea, 31 juli 2015

  Filmen har verkligen lyckats att följa boken till punkt och pricka, en spännande ungdoms roman. Jag kommer läsa fortsättningen på hungerspelen fast jag har sett filmerna.

 5. En av de bästa böckerna jag läst på länge
  Richard Allard, 7 april 2015

  Detta är helt klart en mycket spännande och originell roman. Visst är den skildrade världen litet ologisk men de känslor som skildras är verkliga. Det var många år sedan jag grät när jag läste en bok. Men här gjorde jag det. Det är god fart i hela boken och de olika personerna dyker upp i lagom takt så man hinner lära känna dem. Detta är den bästa boken i trilogin. Den andra tappar något litet i intensitet, medan den tredje känns litet som en marginalanteckning.

 6. Battle Royale med smink.
  fredrika johansson, 22 juni 2014

  Battle Royale med smink. En av de största förolämpningarna mot Japan sedan Atombomben.

  En pinsamt plagierad berättelse som förlorat all trovärdighet och tungt från originalet. En översminkad bimboversion för de som tycker att MTV är kvalitets TV och allt från USA är hur bra som helst.
  Detta är överglorifierat dasspapper om något.

 7. Ruggit bra bok som rekommenderas till den som bott...
  Foxears, 27 november 2013

  Ruggit bra bok som rekommenderas till den som bott under en sten under de senaste åren och ännu inte hunnit läsa den!

 8. Spännande bok händer mycket en tuff tjej som är fri....
  Annemor Lindahl, 10 september 2013

  Spännande bok händer mycket en tuff tjej som är fri. Bra beskrivning på allt runt omkring människor, natur och tankar.

 9. Jag har läst den tillsammans med min son och vi såg...
  Kulan, 10 augusti 2013

  Jag har läst den tillsammans med min son och vi såg framemot den varje kväll och fortsatte sedan direkt på nästa bok Revolt som vi håller på att läsa nu. Hungerspelen är mycket spännande, samtidigt engagerande och skrämmande. Den är också bra eftersom man få ta del av huvudpersonernas känslor och hur komplext och svårt det kan vara med kärlek. Jag och min son har haft livliga diskussioner både om det som hänt i boken och vad vi trodde skulle hända härnäst. och sedan har vi gjort jämförelser m... Läs hela recensionen

 10. En bok som både jag och min elvaårige son sträckläst!...
  skolbarnsmamma, 9 juli 2013

  En bok som både jag och min elvaårige son sträckläst! Trots att vi båda sett fimatiseringen av boken har vi uppskattat boken mycket, och min elvaåring har inte haft några problem med att läsa den trots att den kanske främst vänder sig till tonåringar och unga vuxna. Berättelsen om två ungdomar som tvingas deltaga i ett spel på liv och död, som under spelets gång lär sig om sig själva och om att överleva, som utmanar den vuxna världen och överlistar den men inte utan att betala ett högt pris o... Läs hela recensionen

 11. Jag hade stora förväntningar på denna bok då jag fått...
  Ninni, 13 juni 2013

  Jag hade stora förväntningar på denna bok då jag fått den rekommenderad. Kanske därför som jag bara tycker den är bra och inte jättebra.

 12. Spännande och omöjlig att lägga ifrån sig när man väl...
  Anna C, 13 maj 2013

  Spännande och omöjlig att lägga ifrån sig när man väl har börjat. Jag är över 30 år, men tyckte ändå att denna ungdomsbok var det bästa jag läst på länge.

 13. En slukande bok
  Marie , 19 november 2012

  Jag älskar när boken fångar mig, tar med mig in i bokens värld och jag inte kan sluta bläddra sida för sida för och se vad som händer. Just detta inträffade när jag läste Hungerspelen, som jag hört så mycket om.

  Jag såg filmen först, sådär som man aldrig ska göra men till min förvåning är boken väldigt lik mot filmen - så ingen besvikelse någonstans utan mer ett "läsa-mer-begär" skön känsla, då det var längesen någon författare fångade mig så!

 14. Gladiatorspel för ungdomar i dystopisk framtid
  Sofie, 29 oktober 2012

  Läsaren avlägsnas till Panems, forna Nordamerikas, tolv distrikt, sjuttiofyra år efter upploppen. Huvudstadens regim arrangerar årligen Hungerspelen; en pojke och flicka per distrikt offras till ett spel i gladiatorstruktur och skickas ut på en oförutsebar arena - där blott en kan överleva.

  I koldistriktet, Distrikt 12, bor sextonåriga Katniss Everdeen. Lotten faller på lillasystern Prim. Katniss anmäler sig frivilligt i förtvivlan, med skolkamraten Peeta Mellark. Katniss tvingas kä... Läs hela recensionen

 15. Läsvärd
  Johanna, 24 april 2012

  Jag har hört den här boken jämföras en del med Twilight-serien, och personligen hatar jag Twilight något så oerhört, så jag vill verkligen passa på att säga till alla där ute som känner som jag: Låt er inte avskräckas av alla "Om du gillar Twilight så kommer du älska denna!"-kommentarer! Det enda dessa böcker har gemensamt (förutom en liten kärlekshistoria med två killar som vill ha samma tjej, men det är ju knappast något unikt!) är väl i så fall att de är skrivna på ett väldigt simpelt språ... Läs hela recensionen

 16. Läs boken innan du ser filmen!
  Luva, 18 april 2012

  Mycket bra bok som höll mig vaken hela natten! Handlingen som var mycket gripande och spännande dröjde sig kvar i huvudet flera dagar efter.... Jobbigt att bok nr 2 är slut för tillfället.

 17. Lika bra som filmen!
  Ulvarsdotter, 9 april 2012

  Denna bok var riktigt spännande och jag läste ut den på en och en halv dag. Det är sällan jag läser böcker som får ett sådant övertag över mig att jag måste läsa ut den fort för att få veta vad som händer (fast att jag såg filmen innan och redan visste hur det skulle gå). Det var roligt att få en inblick i hur Katniss tänker genom hela hungerspelet!

Visa alla 17 recensioner

Bloggat om Hungerspelen