Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Historiska Stockholmsmord (del 1)
Antal sidor
379
Utgivningsdatum
2012-09-14
Förlag
Månpocket
Medarbetare
Acedo, Sara R (form)
Dimensioner
180 x 110 x 25 mm
Vikt
270 g
SAB
Hc
ISBN
9789175031040

En osynlig

(85 röster)  |  Läs 10 recensioner
Pocket,  Svenska, 2012-09-14
89
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Stockholm 1928. Åttaåriga Ingrid Bengtsson hittas mördad ute på det nedlagda Djurgårdsvarvet. Mordet väcker stor uppståndelse och pressen rapporterar dagligen om utredningen. Den unge och lovande kommissarien John Stierna får fallet på sitt bord - det blir en jakt på en mördare som nästan inte lämnat några spår efter sig och där Stierna själv får betala ett högt personligt pris.

Visby 1953. I en hotellbar på Gotland sitter Stierna och summerar sin karriär efter att just ha gått i pension. Mordet på den lilla flickan är för alltid inbränt i hans medvetande och när en journalist söker upp honom för att göra en artikel om fallet och vad som egentligen hände den där hösten 1928, rullas allt upp igen.

En osynlig är både en spänningsroman och en stämningsfull Stockholmsskildring. Den handlar om hur ett fall kan bli personligt, äta sig in och inte släppa taget. Men det handlar också om en stad som såg väldigt annorlunda ut för bara ett halvt sekel sedan, innan Klarakvarteren revs och Sergels torg byggdes.

En osynlig är första boken i en serie spänningsromaner som utspelar sig i Stockholm under första delen av 1900-talet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. En osynlig
 2. +
 3. Lykttändaren

De som köpt den här boken har ofta också köpt Lykttändaren av Pontus Ljunghill (pocket).

Köp båda 2 för 178 kr

Kundrecensioner

Det finns 10 recensioner av En osynlig. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Bra bok, fast kanske lite lång
  Stig Tonegran, 20 februari 2018

  Bra och lite ovanlig deckare, eftersom den utspelas i Stockholm under perioden 1920-tal till 1950-tal. Tidsandan är fint beskriven. Rätt spännande, även om man kanske kan tycka att det blev lite väl utdraget. Boken är på bortåt 400 sidor. Skulle kanske vunnit på att göras lite kortare och mera koncentrerad.

 2. Bra bok att diskutera
  Gunnel Solveig Yttergren, 24 oktober 2017

  Början bra sedan bitvis litet långtråkigt men slutet utmärkt. Jag ser fram emot att diskutera den i min bokcirkel. Själv uppfattar jag boken men som en roman än en deckare.

 3. Medioker
  Björn von Born, 26 september 2017

  Boken var okej. Utspelar sig i Stockholm på 1920-talet och kan kanske locka läsare för beskrivningarna av ett Stockholm som inte längre finns.
  Historien fängslar tyvärr inte. Inget fel på språket men faller iaf för mig platt.

 4. Jättebra i många avseenden
  Eva, 8 juli 2017

  Pontus Ljunghill har skrivit en utmärkt deckare, kombinerad med stämningsfyllda Stockholmsskildringar från 1920-talet och 25 år framåt. Han behärskar språket mycket bra, inga onödiga ord, och han har en märklig förmåga att få mej att känna både dofter och stämningar under läsningens gång. Han har också lyckats med konststycket att fram till bokens sista sida hålla spänningen uppe och sedan servera den överraskande upplösningen. Det har varit ett rent nöje att läsa boken..

 5. Stockholmsskildring
  Håkan , 18 april 2017

  Jag gillar den lågmälda tonen,hur intrig personskildring och miljöskildring sker helt naturligt. Även om det kanske är en Stockholmsskildring för Stockholmare.För oss som känner hörnan Parmätargatan/Hantverkargatan eller Södermannagatan eller polishuset vid Agnegatan och parken utanför fungerar det hur bra som helst,och förhoppningvis också för andra.

 6. Spännande, välskriven och annorlunda
  Ingegerd Birgitta Johansson, 14 februari 2017

  Jag tycker om berättelsen som med Stockholm som kuliss följer polisers jakt på en mördare. Tidsperspektiven är också intressanta, pendlandet mellan 1920-talet och 1953.
  Mycket bra slut !

 7. Stockholms deckare
  Kinga, 18 januari 2016

  En spännande deckare från ett Stockholm på 1920- talet. Roligt läsa hur Stockholm förändrats och också polisens arbete.Boken pendlar mellan 1920 -1950 talet , ett mord sker på ett barn, 1920 ca och man får följa utredningsarbetet för att få tag i mördaren. Finns också med skildring om hur Stockholm växer fram under dessa år.

 8. Mycket läsvärd.
  Marianne , 9 oktober 2014

  Den var mycket bra. ville skynda på men samtidigt dra ut på slutet av boken då den var spännande in till sista sidan.

 9. Läser gärna historiska deckare men denna var för...
  C, 6 augusti 2013

  Läser gärna historiska deckare men denna var för tråkig. Svalt språk och så gott som bara gubbar. Den lyckades inte fånga mig alls. Tidskänslan uteblev, kunde lika gärna varit nutid.

 10. En annorlunda deckare i lugnt tempo. Väldigt trevlig...
  Gunmaria, 3 juni 2013

  En annorlunda deckare i lugnt tempo. Väldigt trevlig beskrivning av Stockholm på 20-talet och sedan en intressant koppling till 1950-talet. Skönt som omväxling mot dagens moderna deckare med dna-analyser, mobiltelefoner, internet osv.
  Intressant inslag om huvudpersonens privatliv och kopplingen till mordutredningen.

Visa alla 10 recensioner

Fler böcker av Pontus Ljunghill

 • Lykttändaren

  Pontus Ljunghill

  "Välskriven, spännande, underhållande." /Leif GW Persson Lykttändaren är en kriminalhistoria som skildrar stämningsmättat ett svunnet Stockholm, med ännu intakta Klarakvarter och där ett alldeles nybyggt stadshus står färdigt att invigas...