Saker min son behöver veta om världen (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
201
Utgivningsdatum
2013-09-16
Förlag
Månpocket
Medarbetare
Team Hawaii, Formgivare (form)
Dimensioner
180 x 110 x 10 mm
Vikt
115 g
SAB
Doff,155.6
ISBN
9789175032207

Saker min son behöver veta om världen

(163 röster)  |  Läs 30 recensioner
Pocket,  Svenska, 2013-09-16
89
 • Skickas från oss imorgon
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Till min son. Jag ber om din förlåtelse redan nu. För allt jag kommer göra fel. För allt jag inte kommer förstå. För minibussen. Shortsen. "Öl byggde denna vackra kropp"-t-shirten. För att jag försöker high-fajva dina kompisar.Den här boken är till dig. Om sakerna jag tror att du behöver veta om världen. Om fotboll, Ikea, manlighet, Gud, friterad Snickers-glass och hur man klarar Monkey Island 3. Om försvunna bilnycklar och varför pappa var tvungen att döda den sjungande plastgiraffen.Mest av allt är det en bok om att försöka vara en bra förälder. För jag vill att du ska veta att jag verkligen alltid gjorde så gott jag kunde.Ingen googlade mer än jag.Saker min son behöver veta om världen är en pappas stapplande försök att förklara världen för en tvååring. I kapitel som "Vad du kommer att behöva veta om Ikea", "Vad du kommer att behöva veta om rörelseaktiverade toalettlampor" och "Vad du kommer att behöva veta om varför Felicias mamma är sur på mig" blottlägger Fredrik Backman med stor komisk träffsäkerhet 2000-talets småbarnsföräldrars alla ängsligheter och tillkortakommanden. Men mellan igenkännande gapskratt och skarpa samtidsreflektioner finns också kapitel som "Vad du kommer att behöva veta om manlighet" och "Vad du kommer att behöva vet om när jag håller dig lite för hårt i handen". Med uppriktiga rädslor och villkorslösa kärleksförklaringar som går rakt in i bröstet hos läsaren. Vare sig man är förälder eller inte.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Saker min son behöver veta om världen
 2. +
 3. Rysslands militära fuck-ups

De som köpt den här boken har ofta också köpt Rysslands militära fuck-ups av Mattis Bergwall, Per Wallin, Fredrik Hagelin (inbunden).

Köp båda 2 för 338 kr

Kundrecensioner

Det finns 30 recensioner av Saker min son behöver veta om världen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Bästa boken ever
  Mikaela Falk, 2 januari 2024

  Jag har läst denna bok så många gånger och tycker den är lika underbar varenda gång. Första gångerna grät jag av skratt med alla liknelser! Jag hade inte ens en tanke på barn när jag läste denna första gångerna och nu flera år senare med barn garvar jag ändå!

 2. Underbara formuleringar
  Adam Hampus Oliver Frid, 4 augusti 2020

  Njuter av hans ordvrängeri med långa, lagom urspårade och väldigt detaljede beskrivningar av olika företeelser som dessutom är mycket träffsäkra!

 3. Feel Good-bok, även för oss utan barn
  Sarah, 19 februari 2016

  På ett humoristiskt och träffsäkert sätt skildrar Backman en vardag som småbarnsförälder och hur det inte alltid är så lätt.

  Med en kärlek som lyser igenom till sin familj gör det inte så mycket att det blir fel på vägen (det blir ju bara bättre för oss som läser). Då jag personligen inte har barn känns nu en framtid med dem inte så skrämmande, det är okej att göra fel!

 4. Totalt bottennapp!
  J.Y, 23 december 2014

  Denna bok var helt intetsägande. Fattar inte ens hur sådan smörja kan editeras. Antar att Fredrik gör allt för att rida på vågen efter En man som heter Ove...

 5. sååå rolig
  Mariette, 18 november 2014

  sååå himla rolig, perfekt att ge bort till någon man tycker ska ha något bra och underhållande att läsa. :)

  Jag tänker själv ge bort den till någon jag tycker mycket om

 6. Mycket läsvärd!!
  Gunilla H. Schylander, 23 oktober 2014

  Jag har gett ett exemplar till min bror som har en son på 7 år. Han (min bror) är också väldigt förtjust i boken.

 7. Ytlig och monoton
  Bo, 21 september 2014

  Här finns en underbar passage när författaren håller som ett tal till sin son, om hur sonen - vad han än gör och hur gammal han än blir - alltid kommer att förbli den där lilla pojken för pappan. Inspirerande skrivit. Frånsett det känns boken väldigt daterad i sin manssyn. Pappor framställs raljerande som avsevärt mindre lämpade föräldrar än mammor och där författaren sannolikt försöker vara rolig blir det mest en känsla av floskler och bibehållande av stereotyper. Nej, tro mig, jag Har hum... Läs hela recensionen

 8. Träffsäker och blixtsnabb
  Åsa H, 9 augusti 2014

  Jag älskar Backmans rappa och träffsäkra kommentarer om föräldraskapet. Hur han lindar in sina kärleksförklaringar i roliga anekdoter och händelser. Läs den!

 9. skrattfest
  Ida, 4 augusti 2014

  Jag har inte själv några barn, men denna bok fick mig ändå att skratta okontrollerat på tunnelbanan :) Minus för att den tog slut alldeles för snabbt!

 10. Rörande och rolig
  Emy Larsson (Luleå), 25 juli 2014

  En bok till Backmans son där han berättar om världen och allt där i. Rolig och rörande speciellt när du själv är förälder annars kan jag tänka mig att den är tämligen ointressant.

 11. mycket läsvärd
  borit drougge, 16 juli 2014

  Fredrik Backman bör nog begränsa sin fantasi. Men det kanske inte går. Det här är en bok som man inte skall ge till en 5åring. Men dock, den är rolig frör vuxna som känner igen sig

 12. Ingen bok för pensionärer
  Anne-Marie Woller, 14 maj 2014

  Detta är en bok för blivande föräldrar, mycket tråkigt tycker jag.

  Jag blev väldigt besviken efter att ha läst En man som heter Ove.

 13. Fredrik Backman du är BÄST! Kram
  Christina Bro, 24 april 2014

  Fredrik Backman du är BÄST! Jag har nu läst alla dina böcker och jag älskar dem.
  Hela min familj har fått egna av mig och de älskar dem också.
  Jag är ju mormor och mina svärsöner har ju söner osv....
  NÄR KOMMER NÄSTA BOK!!!!!!

 14. Besvikelse
  Millan, 24 mars 2014

  Den här boken når inte på långt och när upp till mina förväntningar efter "Mormor hälsar och säger förlåt" och "En man som heter Ove"! Hoppa över denna bok och läs de två andra istället för Fredrik Backman är en duktig författare!

 15. Varm och rolig
  Elin, 17 mars 2014

  Tycker det är en fantastisk bok! Varm, charmig och rolig. Själv har jag inga barn men uppskattar boken ändå. Känns som en väldigt uppriktig och utelämnande bok, ärlig. Den är väldigt lättläst och går snabbt att plöja igenom.

 16. Man skall nog vara förälder idag för att uppskatta
  Jane Zetterberg, 7 mars 2014

  Besviken, trodde den var lika kul som "En man som heter Owe" av samma författare. Gillar den inte, endast något enstaka avsnitt höjde den från att få 1 stjärna

 17. Saker min son behöver veta om världen
  Lena Janette Kinnersjö, 7 februari 2014

  Den är rolig och väldigt lättläst. Även om jag inte är en pappa så finns det mycket som man känner igen sig i som nybliven förälder.

 18. Efter att ha läst denna Ove-boken kändes denna som ett...
  Kitty, 12 december 2013

  Efter att ha läst denna Ove-boken kändes denna som ett bottennapp. Visst, en del sidor är roliga men större delen av boken hade jag helst sluppit. Den kanske är kul för en nybliven farsa med "grabbhumor" men that's it.

 19. Rolig! Bra flyt i texten. Jag är farmor o har inte så...
  Mst, 27 november 2013

  Rolig! Bra flyt i texten. Jag är farmor o har inte så bra koll småbarnsvärlden längre, men påmindes i boken om hur det var att ha små barn, med vad man försökte visa upp för andra o det totala kaoset som kunde råda inom hemmets väggar.

 20. En bok jag skrattat högt åt när jag läst. Har desstuom...
  Gerit Wikström Lindgren, 14 november 2013

  En bok jag skrattat högt åt när jag läst. Har desstuom haft högläsning valda delar! Snart har hela familjen läst den och skrattat gott!

 21. Innehåller flera roliga små passager men i sin helhet...
  Stefan Lundmark, 8 november 2013

  Innehåller flera roliga små passager men i sin helhet så förlorar den ganska fort sin charm tyvärr. Dock rolig att ta några one-liners ifrån.

 22. Fredrik Backman är mycket duktig på att beskriva det...
  Thomas Borensjö, 6 november 2013

  Fredrik Backman är mycket duktig på att beskriva det som känns riktigt att behöva informera en ung man om den värld vi lever i...hans bok om Ove gav mig många skratt och igenkännande tankar.

 23. Inget som föll mig i smaken boken passar säkert bättre...
  Marguerithe Strand, 4 november 2013

  Inget som föll mig i smaken boken passar säkert bättre för män och nyblivna pappor som har ett barn i småbarns ålder.

 24. Fredrik Backman skriver helt underbart. Har även läst...
  Monica Spartalis, 2 november 2013

  Fredrik Backman skriver helt underbart. Har även läst hans andra böcker, och blev helt kär i En man som heter Ove! Han har en fantastisk förmåga att få fram personligheten hos sina romanfigurer.

 25. En väldigt rolig bok med betraktelser över pappalivet....
  Åsa N (Stockholm), 1 november 2013

  En väldigt rolig bok med betraktelser över pappalivet. Som förälder och vuxen måste man alltid har förståelse för barnens till synes ologiska beteende. I den här boken har pappan släppt garden och ifrågasätter helt ogenerat, men alltid kärleksfullt, barnets beteende. Boken är också en orgie i värdefulla tips om vår ibland galna värld. Ibland tar tipsen en del omvägar via andra berättelser innan han kommer till saken vilket är precis hur mina tankar brukar bete sig. Det är sällan man ser sånt ... Läs hela recensionen

 26. Bitvis rolig men lite besviken eller kanske för stora...
  Ingrid Björkdahl, 31 oktober 2013

  Bitvis rolig men lite besviken eller kanske för stora förväntningar. Läste boken om Ove före. Den var klart mycket bättre.

 27. Roliga böcker är ett svårt område. Det finns många...
  Per W, 30 oktober 2013

  Roliga böcker är ett svårt område. Det finns många böcker som ska vara roliga men det är inte många som lever upp till det. Tre pocket till specialpris på Bokus och jag slog till. Jag förväntade mig inte så mycket men blev glatt överraskad. Bästa roliga boken jag läst på länge. :-)
  Lättläst bok med ett fräscht perspektiv på tillvaron. Blir aldrig pinsam som roliga böcker ofta tenderar att bli.

 28. Denna bok gav inte någon trevlig läsning utan var rätt...
  Kerstin Olofsson, 14 oktober 2013

  Denna bok gav inte någon trevlig läsning utan var rätt igenom en tråkig upplevelse.
  Hade stora förväntningar efter att ha upplevt "Ove boken ".

 29. Jag har aldrig skrattat så mycket! Och samtidigt blir...
  Renée, 13 oktober 2013

  Jag har aldrig skrattat så mycket! Och samtidigt blir man SÅ berörd av faderns kärlek till sin son! Jag skulle gärna vilja veta om sonen så småningom väljer fotboll i stället för dans!

 30. Återigen en annorlunda bok som fick mig att skrocka...
  GNn, 3 oktober 2013

  Återigen en annorlunda bok som fick mig att skrocka mig igenom de korta kapitlen. Det hade nog varit riktigt hejdlöst roligt om jag haft barn och/eller varit man. Nu missade jag nog en del pga bristande erfarenhet.
  Författaren har en härlig distans och självironi.. och har en torr, härlig humor med djup som jag bara älskar!
  Rekommenderas till nyblivna pappor och mammor!!

Visa alla 30 recensioner

Fler böcker av Fredrik Backman