Hus vid världens ände (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Erik Winter (del 11)
Antal sidor
431
Utgivningsdatum
2013-09-16
Förlag
Månpocket
Medarbetare
Sokcic, Miroslav (form)
Dimensioner
180 x 110 x 10 mm
Vikt
225 g
SAB
Hc
ISBN
9789175032221

Hus vid världens ände

(48 röster)  |  Läs 7 recensioner
Pocket, Svenska, 2013-09-16
51 kr
Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige vid 99 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Winters efterlängtade återkomst

Efter tio romaner med kriminalkommissarie Erik Winter lämnade Åke Edwardson honom liggande på botten av en swimmingpool i en turistort i Spanien, Nueva Andalucía. Vi visste inte om han var död eller levande. Men nu vet vi. Erik Winter klarade sig, men alla år som kriminalkommissarie vid polisen i Göteborg hade tagit ut sin rätt. Han var mycket nära en irrebarabel hjärnblödning, och fick finna sig i att kliva av, att vila.

Efter två år är Erik Winter tillbaka i tjänst, någorlunda återställd men med en obotlig tinnitus som ständigt sällskap. Aneta Djanali är där, Fredrik Halders är där, Bertil Ringmar är där, allt är nästan som vanligt. Och knappt har han hunnit börja jobba igen förrän det där alltför bekanta obehaget kryper sig in i hans tankar.

För det första fall han får är ett synnerligen obehagligt mordfall nära Stora Amundön i södra Göteborg. En kvinna och hennes två små barn hittas brutalt knivmördade i ett hus på ön, i ett hus vid världens ände. Men mirakulöst nog hittar man också ett spädbarn vid liv i ett av rummen i husen, medtaget av uttorkning men oskadat.

Vem mördade familjen så besinningslöst? Och varför skonades babyn? Var det för att barnet skulle få leva eller för att det skulle dö en utdragen plågsam död?

"Han har en bra historiasom vanligt, spännande ända in på sista sidan. Hans nästan poetiska, vemodiga stil gör sig utmärkt i det kalla och själsligt karga landskap som det vintriga Göteborg bjuder på, både bildligt och bokstavligt. Hans medkänsla är aldrig att ta fel på. Den bjuder in läsaren och gör det uthärdligt att ta del av det outhärdliga i brotten. Det kan låta som en sliten klyscha men Åke Edwardson kan man läsa bara för hans suveräna språkbehandling." Uppsala Nya Tidning
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Hus vid världens ände
 2. +
 3. Möt mig i Estepona

De som köpt den här boken har ofta också köpt Möt mig i Estepona av Åke Edwardson (inbunden).

Köp båda 2 för 249 kr

Kundrecensioner

Det finns 7 recensioner av Hus vid världens ände. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Svårläst.
  Kurt Gustafsson, 7 februari 2014

  Mycket dålig. Länge sedan jag läst något så tråkigt. Ska inte läsa fler böcker av denna författare. Händer för lite.

 2. Gillar man relationer och skönlitterära historier
  kristin, 3 februari 2014

  Ja då är detta en bok väl värd att läsa. Det är ju en spänningsroman men med så mycket mer. Åke Edvardsson anser jag vara en av Sveriges bästa författare, han blandar och ger och om man som jag är matintresserad så får man inspiration i köket dessutom.

 3. Åke Edwardsson har gjort det igen med Huset vid...
  Susanne, 9 december 2013

  Åke Edwardsson har gjort det igen med Huset vid världens ände. Bra bok i sann Winteranda. Gillar man Erik Winter så är det bara att läsa :)

 4. Åke Edwardson är tillbaka med en spännande och...
  Solnasnackar'n, 29 november 2013

  Åke Edwardson är tillbaka med en spännande och välskriven återkomst av kommissarie Winter. Tycker att "Hus vid världens ände" är en av de bättre i Winter-sviten.

 5. Är inta bra på detta. Den är lika bra som de tidigare...
  Harriet Lindblom (Tullinge), 26 november 2013

  Är inta bra på detta.
  Den är lika bra som de tidigare 10 böckerna.
  Hoppas att slutet är bra också.

 6. Välskriven bra deckare med trovärdiga dialoger. Det...
  molkosaki, 24 oktober 2013

  Välskriven bra deckare med trovärdiga dialoger. Det blir 3+ i betyg. Konstaterar dock att mat och musik kan ge färg åt en skildring,och även en person...men en sida med uppräknad gormetmat tillför inte läsaren något(såvida han inte gillar matbeskrivningar speciellt-för mig blir det tradigt. Det tillfredställer nog mer nåt författarens behov av att visa sig gourmet-bevandrad, än det ger berättelsen något, tycker jag.

 7. Jag tyckte den var mycket tråkig. Det var länge sedan...
  Renate Rita Lang, 22 oktober 2013

  Jag tyckte den var mycket tråkig. Det var länge sedan att jag ha läst en så dålig bok. Kommer inte att köpa fler böcker av Åke Edwardson.

Visa alla 7 recensioner

Bloggat om Hus vid världens ände