Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Läsålder
Unga vuxna
Antal sidor
307
Utgivningsdatum
2013-09-16
Förlag
Månpocket
Översättare
Ylva Stålmarck
Originaltitel
The Fault in Our Stars
Dimensioner
180 x 110 x 20 mm
Vikt
164 g
SAB
uHce
ISBN
9789175032573
Förr eller senare exploderar jag (pocket)

Förr eller senare exploderar jag

(125 röster)  |  Läs 18 recensioner
Pocket,  Svenska, 2013-09-16
79

10% rabatt på allt med kod LUCIA23 i kassan

Gäller t.o.m. 13 december. Villkor

 • Skickas från oss inom 1-2 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Förr eller senare exploderar jag Kan levereras innan julafton
Finns även som
Visa alla 6 format & utgåvor
Hazel är 17 år och kommer aldrig att bli frisk igen. Det har hon vetat sedan dagen då hon fick sin cancerdiagnos för tre år sedan. Hazels mamma är orolig för att Hazel ska missbruka Americas Next Top Model och bli allt mer isolerad hemma vid teven. Depression är ju en vanlig bieffekt till cancer har hon läst (Hazel menar att det inte är cancern som gör henne deppig - det är vetskapen om att hon ska dö). Lösningen blir att anmäla Hazel till kyrkans stödgrupp för unga med cancer. Men mötena visar sig vara allt annat än uppiggande och följer ungefär samma mönster som ett AA-möte.Men en eftermiddag i den där stödgruppen förändras livet. Augustus Waters, friskförklarad från sin cancer, dyker upp. Hazel möter Augustus Waters blick och deras kärlekshistoria ska komma att bli en sådan som poeterna diktar om. E p i s k. Det här är en berättelse om cancer, visst, men det är framförallt en förkrossande vacker och gripande historia om livet, Hazel Grace och Gus. Om att vara ung och ändå stå med ena foten i graven. Om att tro att man aldrig mer kommer att bli glatt överraskade. Om att få sin sista önskan uppfylld.Att få beröras på så många sätt, skratta, komma till insikter och gråta, är litteratur när den är som allra bäst.Här kan du se John Green prata om det svenska omslaget: http://www.youtube.com/watch?v=coAa_HtrmNk"Jag älskade den här boken. Älskade! [...] Det här kan vara en av de bästa böckerna jag någonsin läst, faktiskt. Författaren Lisa Bjärbo, bloggen Onekligen
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Förr eller senare exploderar jag
 2. +
 3. Divergent

De som köpt den här boken har ofta också köpt Divergent av Veronica Roth (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Det finns 18 recensioner av Förr eller senare exploderar jag. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Helt underbar!
  Ida Saarinen (Katrineholm), 3 oktober 2019

  Denna bok var helt underbar att läsa. Den handlar om tre ungdomar och deras kamp emot cancer, den som man mest får följa är tjejen som heter Hazel Grace Lancaster och hur hon träffar sina nya kompisar.
  Man fastnade lätt i den och ville inte sluta läsa.
  Man för mycket intryck av den med många känslor, samtidigt som man blir ledsen för allt som händer, så får man sig många skratt också, men man får även några funderingar av den också.
  Men skulle varmt rekommendera denna bok till flera bokälskare.

 2. Bra!
  Aline, 22 maj 2017

  Tyckte boken va bra, romantisk och otroligt sorglig! Men kunde inte lägga ifrån mig den. Direkt efter ja läst ut den såg jag filmen :)

 3. Bok som borde läsas!
  ReadingMonster, 16 september 2016

  John Green är en så otroligt bra författare. Första gången jag läste boken tyckte jag den var helt okej men när jag läste om den såg jag allt från ett helt annat perspektiv. Det finns något vackert i historien, hur den berättas, hur verklig den här. Karaktärerna är väldigt bra skrivna, såsom resten av boken är. Sorglig, visst, men verkligen värd att läsa.

 4. Sorglig men lite seg emellanåt
  Johanna, 29 mars 2016

  Sorglig bok om unga människor och cancer. Faktiskt så sorglig att folk sneglade oroväckande på mig på planet när jag satt och snörvlade.

 5. John Green.
  Lia, 18 mars 2016

  Boken riktade sig till tonår/unga vuxna.
  Jag är snart 40 men älskar denna bok.
  Handlingen var bra & den höll hela
  vägen. Spännande från start till slut.
  Författaren är ny för mig men ska
  kolla in böckerna. Han kanske blir en
  Favis. Rek varmt

 6. Avfärda inte som ungdomsbok.
  Linda H, 25 september 2015

  Jag avfärdade denna lite som en ungdomsbok när jag fick den i mina händer. Tji fick jag!

  Boken tar upp ett otroligt tungt ämne, risken att dö alldeles för tidigt och alldeles för smärtsamt. Om kärlek, vänskap och att vara närstående - hur även det drabbar hårt.

  Samtidigt som jag uppskattade boken väldigt, kan jag känna att den kunde ha tagit upp mer av att vara närstående. Hur mår föräldrarna i handlingen? Nu gestaltas de lite glättigt i bakgrunden. Dock är det ju inte dem ... Läs hela recensionen

 7. Läs
  Shandie Hammelmos, 1 maj 2015

  Den här boken är så fantastisk att jag inte kunde lägga ifrån mig den. Jag tror aldrig jag har läst klart en bok så snabbt som jag läste denna! Bra skrivit och lätt läst.

 8. Bästa bok jag läst!
  Ofelia, 13 februari 2015

  Helt underbar och fantastisk bok! Skattade och grät genom hela boken! Det här är en sån bok man kan läsa om och om igen. Så välskriven och fångar läsaren redan vid första meningen! John Green ska ha en eloge för denna bok!

 9. Mycket spännande bok!
  Jenny , 10 januari 2015

  Denna bok är så fruktansvärt fantastisk! Har aldrig någonsin blivit så "fast" vid en bok som jag blev vid denna. Mycket spännande handling där man ena stunden skrattar och en minut senare gråter floder. Jag rekommenderar denna bok till alla åldrar, tror ingen kommer bli besviken.
  Kan även tillägga att när ni har läst boken så borde ni se filmen :-)

 10. Bästa boken ever!
  Caroline, 28 oktober 2014

  Jag tyckte att denna bok var helt fantastiskt. En bok som var svår att lägga ifrån sig. Det är en väldigt gripande bok och en riktig tankeställare man har inte mycket att klaga på här i världen. Man lever faktiska ett helt underbart liv och jag blir alldeles tagen över den styrka och mod dessa karaktärer har. Jag önskar att jom jag skulle råka ut för att få cancer så vill jag verkligen ha deras styrka. En bok som jag varm rekommenderar till andra. Alla borde läsa en sådan här bok. Älskar den verkligen.

 11. En modern Werther, eller...
  Rosetta, 15 oktober 2014

  Jag blev rekommenderad denna bok till en bokcirkel och öppnade den på en solig strand i Grekland på dagen två år efter min mans död. Jag tyckte att den var mycket obehaglig. De partier där den 16-åriga Hazel följer sin pojkväns dödskamp påminde alltför tydligt om de fem dagar jag vakade hos min man i väntan på att hans kropp skulle ge upp. Senare, när Hazel själv funderar över sin egen förestående död och vad som ska hända med hennes familj, tänkte jag att just så måste min knappt 40-årga kom... Läs hela recensionen

 12. Väldigt bra!
  Victoria Eliasson, 1 augusti 2014

  Den här boken är helt fantastisk! Den är väldigt sorglig men samtidigt har den med humor och mycket kärlek. Jag rekommenderar den varmt till alla som inte läst den!

 13. Bra för både ungdom och vuxen
  Klanna, 30 juli 2014

  Mycket bra skildring om hur det är att leva med cancer
  och tankar kring sjukdomen, döden och omgivningens
  reaktioner. Min dotter på elva år och jag 45 år uppskattade
  båda boken lika mycket.

 14. Alldeles fantastisk
  Anonym, 23 juni 2014

  Denna bok är alldeles fantastisk och sorglig samtidigt som den är skriven med humor. Varm och kärleksfull bok som gjord för sträckläsning.

 15. En dålig version utav A Walk To Remember
  fredrika johansson, 22 juni 2014

  En urtvättad och dålig version utav A Walk To Remember.

  Tyvärr en överreklamerad bok med massa klichee citat och karaktärer som helt saknar djup, det finns inga förklarainghar till deras ahandlingar utan allt bygger på att föra historien vidare på ett nästan forcerat sätt.
  Jag skulle inte rekomendera denna till någon.

 16. DETTA ÄR ETT MÅSTE FÖR ALLA!!
  Izabella Andrasic, 9 februari 2014

  Läse den här boken, den är fantastisk. Lås in dig någon stans, spelar ingen roll om det är i ditt rum eller på en toalet, se bara till att du blir ensam och bara njut! För det är det ända man kan göra till den här bok, njuta!

 17. Fantastisk!
  zara , 3 februari 2014

  läs den, dina kinder kommer inte vara torra en sekund! Boken framtvingar alla känslor, sorg, glädje, ilska, kärlek, lust, lycka! läs läs läs!

 18. Rekommenderas varmt! Insiktsfullt och humoristiskt tar...
  Adelin, 26 december 2013

  Rekommenderas varmt! Insiktsfullt och humoristiskt tar sig författare an de allra svåraste frågorna som vi människor brottas med. Resultatet är en smärtsam och samtidigt oändligt vacker berättelse. Den här boken kommer jag att läsa om och bära med mig länge.

Visa alla 18 recensioner

Fler böcker av John Green