Introvert : den tysta revolutionen (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
243
Utgivningsdatum
2014-02-13
Förlag
Månpocket
Medarbetare
Wickholm, Pär (form)
Dimensioner
178 x 110 x 15 mm
Vikt
130 g
SAB
Doga
ISBN
9789175032986
Introvert : den tysta revolutionen (pocket)

Introvert : den tysta revolutionen

(177 röster)  |  Läs 33 recensioner
Pocket,  Svenska, 2014-02-13
89
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Tänker du först och talar sen eller talar du först och tänker sen? Blir du besvärad när expediter kommer fram till dig i affären eller tycker du bara att det är trevligt? Är du mest kreativ när du arbetar ensam eller när du arbetar i grupp?

I vår tid verkar "utåtriktad och flexibel" vara de mest eftersökta egenskaperna på arbetsmarknaden, social kompetens värderas högre än yrkeskompetens och den som skriker högst får oftast som den vill. Det är en tid där inåtriktade, eftertänksamma och stillsamma karaktärsdrag har klassats som mentala sjukdomstillstånd. En tid där introversion ofta förväxlas med blyghet, arrogans och asocialt beteende. Inget kunde vara mer fel.

Om vi är introverta eller extroverta är en biologiskt hårdkodad del av vår personlighet. Detta har varit känt och har undersökts av vetenskapen i mer än hundra år. Trots det tillkommer hela tiden ny kunskap i ämnet. Linus Jonkman tar med läsaren på en fascinerande resa genom den introverta världen. Han berättar om sina egna och andras upplevelser som introverta och förklarar skilnaderna på och likheten mellan extroverta och introverta människor. Mycket av den friktion vi upplever i våra liv, både i yrkeslivet och privat, har sin botten i motsättningar mellan dessa båda läggningar. Förståelsen för vad det innebär att vara introvert har ökat avsevärt på sistone. Men vi har ännu inte sett någon platsannons som efterfrågar introverta människor.

I en värld där allt går fortare och fortare och där bruset blir starkare för varje dag kan det rentav vara en fördel att vara introvert, och de som fått den gåvan kan skatta sig lyckliga.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Introvert : den tysta revolutionen
 2. +
 3. Handbok för introverta : karriären, familjen, relationerna

De som köpt den här boken har ofta också köpt Handbok för introverta : karriären, familjen, r... av Linus Jonkman (pocket).

Köp båda 2 för 178 kr

Kundrecensioner

Det finns 33 recensioner av Introvert : den tysta revolutionen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Äntligen förstår jag
  Helena, 13 juni 2021

  Denna bok ger mig större förståelse varför jag på studentfesterna alltid hamnade i köket och diskade tillsammans med de äldre kvinnorna i hushållet. Hahaha! Jag kände mig verkligen inte mobbad av mina klasskamrater - men det var ändå som att "det blev för mycket" när jag träffade så många samtidigt. Känner mig inte osocial eller asocial - men föredrar att träffa människor en och en och har stort behov av egen tid. Många gånger har jag grälat på mig själv och sagt åt mig att skärpa mig när det... Läs hela recensionen

 2. Lättläst och koncis
  Natalie Nordin, 16 mars 2018

  En bok som kombinerar lättlästhet med träffande beskrivningar på introversion. Vissa delar känns lite väl baserade på Caines bok "tyst" men jonkman bryter ned det och förklarar det ur en svenskare syn än Caines Amerikanska.

 3. Tack Linus!!
  Vendel Backlund, 5 mars 2018

  Tänk att det skall behöva ta ett helt liv, innan jag fick läsa en så bra redovisning om,
  varför jag är som jag är! Tack Linus Jonkman för den upplevelsen! Du är fantastisk!

 4. Rolig, lättläst och berikande ¿¿
  Liv Lejondotter, 14 november 2017

  Boken är fantastisk! Det finns ett test i den att göra för att se hur introvert du är. Denna boken hjälper mig att förstå sig på mig själv bättre och ökar förståelsen för andra människor.

  Med vänliga hälsningar från en mer ambivert än extravert (har alltid trott att jag är väldigt extravert (jo det heter så, läs gärna uppföljaren) men ack vad fel jag hade) 🙂

 5. Både för den intro och extroverta
  Fredrik Reichel, 31 oktober 2017

  Köpte boken som en sporadisk handling då jag umgås med en introvert person.
  Fann boken mycket intressant oavsett vem du är.
  Lärde mig lika mycket on min bekanta som om mig själv.
  Enkelt och underhållande.
  För mig blev det flera köp av denna som present och andra Linus Jonkman böcker.

 6. Lättsmält med bra poänger
  - (Uppsala), 8 juni 2017

  Lättläst och aningen tunn innehållsmässigt i mitt tycke eftersom all substans exemplifieras av allt för många exempel. Men bra tänkvärd information däremellan.

 7. Bra amalyser
  Greg, 19 april 2017

  Äntligen ett perspektiv som lyfter oss inåtvända! Mera sånt till folket!!
  Lite upprepningar sänker betyget något, men helheten är ändå helgjuten.

 8. Kom ut ur garderoben, våga visa vem du är.
  Ewa Andersson, 6 januari 2017

  Jag tänker på är att normen i vårt samhälle är att vara extrovert, att det premieras mer att vara utåtriktad och social, men kanske det är en liten förändring på gång, hoppas det. För att som barn i skolan få höra att man inte är tillräckligt framåt, att man pratar för lite vad sänder det för signaler? Einstein lär ha sagt: Om du bedömer en fisk genom dess förmåga att klättra i träd får du en fisk som tror den är oduglig. Som så många gånger funderar jag på varför ska man sträva efter att all... Läs hela recensionen

 9. Rolig och insiktsfull
  Lena Jarnryd, 3 november 2016

  Bra läsning för oss extroverta att vi med ålderns rätt får möjlighet till att bli mer introverta! Mångfald är vägen framåt!

 10. Bra med en svensk bok i ämnet
  Annika, 22 februari 2016

  Man känner igen sig i vissa exempel men inte i andra. Om jag skulle få ett erbjudande på jobbet i morgon att åka till Tokyo samma kväll så skulle jag jubla av glädje, till skillnad från författaren. Ämnet är superviktigt eftersom så många, utan att veta bättre, försöker förmå introverta att ändra på sin personlighet för att bli människotyper som de inte är. Förmodligen är det vanligare att extroverta försöker förmå introverta att ändra på sig, snarare vice versa. Det är väldigt svårt att ändra på sina gener som man är född med...

 11. Okunnigt, ostrukturerat och självcentrerat
  Martin, 6 februari 2016

  Den här recensionen kommer från två riktigt besvikna läsare.

  Författaren berättar själv att han råkade läsa en artikel, och i detta ögonblick förstod att han var introvert. Det verkar ha varit så spännande att han började skriva i samma stund. Utan att läsa in sig på området, och utan att planera eller strukturera innehållet.

  Då vi slängt den i soporna kan vi inte öppna den och titta efter, men känslan så här i efterhand är att väldigt många meningar började med "Jag...". D... Läs hela recensionen

 12. Ofta felaktig beskrivning av oss introverta
  lianto, 22 september 2015

  Susan Cains bok "Tyst" ger en mycket bättre bild av introverta! Jag gillar inte att Linus Jonkman utger sig för att hans bok handlar om hur "vi introverta" är. Hans beskrivningar av introverta är ofta så pinsamma att jag, som själv är introvert, hoppas att ingen annan kommer att läsa dem.

  "Vi socialiserar inte med andra människor, vi tolererar dem." Det låter ju hemskt och som något någon med en störning skulle kunna vräka ur sig. Absolut inte representativt för någon som är introve... Läs hela recensionen

 13. Väldigt bra
  Christer Westergård (Norrköping), 9 september 2015

  Jag köpte först boken bara för att fylla på lite på priset så att jag skulle få gratis frakt. Men den är definitivt en mycket läsvärd bok. Humoristisk och personlig liksom baserad på fakta.

 14. Äntligen!
  Sara, 19 augusti 2015

  Viktigt ämne och en välskriven bok. För mig och många andra som att läsa en instruktionsbok till sig själv. Många aha-upplevelser.

 15. Kommentar efter spännande läsning
  Dick Mathiasson, 17 augusti 2015

  Passade mig utmärkt i min egenanalys. Jag är både introvert och vänsterhänt. Jag kommer att läsa boken en gång till.
  Hälsningar!
  Dick

 16. Alla bör läsa!
  Maria, 29 juli 2015

  Alla bör läsa denna bok eftersom i dagens samhälle premieras de extroverta, i företag, på förskolor osv. Alla ska vara framåt men det är inte alla... Läs denna och du får en ny förståelse för hur olika människor fungerar.

 17. WOW
  PJ, 9 juni 2015

  Det är en skön känsla att läsa denna bok!
  Om du är (åtminstone lite) introvert så kommer du känna igen dig i mycket och få många aha-upplevelser.

  Läs den!

 18. Underhållande med igenkänning.
  Tall_man, 28 mars 2015

  När jag läser var och varannan sida ler jag igenkännande åt det som beskrivs. Visst är det generaliseringar och dramatiska överdrifter ibland men det gör inte så mycket.

 19. En bok för alla
  Johanna, 13 mars 2015

  Som många andra har skrivit så blev läsupplevelsen ett riktigt uppvaknade. Tror alla skulle behöva läsa den här boken. Helt plötsligt förstår man hur samhället är uppbyggt utifrån att extrovertas egenskaper är idealet och hur vi alla tycks försöka passa in. Tror särskilt människor i ledarpositioner kan använda den här vetskapen för att anpassa arbetsplatser & grupper till något där båda typers bästa egenskaper kan dras nytta av. För den enskilda personen tror jag det är viktigt att förstå att... Läs hela recensionen

 20. Viktig och tänkvärd
  D.N., 27 februari 2015

  Introvert vs extrovert är det personlighetsdrag som sitter djupast rotat i oss och som påverkar oss mest, ändå är det något det talas väldigt lite om. Ännu värre är att det är "fel" att vara introvert i dagens västvärld och att det på vissa håll anses vara snudd på en psykisk sjukdom (USA). Detta trots att allt talar för att båda sorterna behövs i samhället och att många av de historiska personer många beundrar var just introverta.

  Boken är personlig, men det finns gott om referenser... Läs hela recensionen

 21. Klar o tydlig
  anita råman, 16 januari 2015

  Boken är lättläst o tydlig i sin formulering.
  Boken intresserar nog mest introverta för då blir den igenkännande o den introverta behöver inte känna sig utanför utan blir en del av innehållet.

 22. Intressant bok om viktigt ämne
  Anna Lundqvist, 1 januari 2015

  Lite för ytligt skriven för min smak, men mkt intressant ämne och upplysande trots sin ytlighet. Jag har fått många aha-upplevelser!

 23. Aha
  J Gucco Sundelin, 29 december 2014

  En aha-upplevelse, den här boken skulle jag läst när jag var 19 och kände mig vilsen i en extrovert styrd miljö. Jag köpte ett ex till min son också, han är lik mig.

 24. Tänkvärd
  Kicki, 4 november 2014

  Klar och tydlig förklaring och diskussion av begreppen introvert vs extrovert. Får igång tankarna och ger ahaupplevelser när man funderar på olika situationer man varit med om.

 25. Linus egna påståenden
  Nedhal Pirababi, 3 november 2014

  Har läst halva boken. Han skriver om egna erfarenheter utan vetenskapligt stöd, men värd att fundera över och se saker och ting från ett annat perspektiv.

 26. tankeväckande klicheer
  Samuel E, 23 oktober 2014

  Intressant bok om något som tyvärr blivit mode. Helt plötsligt är det chict att vara introvert, känna sig lite lagom utanför, och den här boken servar det behovet rätt väl. Själv kände jag igen mig i beskrivningen av den introverte, vilket borde innebära att jag inte skriver den här recensionen?

  Bortom beskrivningen av den 'lagoma' introversionen finner man dock inte så mycket stöd, men underhållande är det, och många träffande beskrivningar finner man ska erkännas. Som helhet någ... Läs hela recensionen

 27. Mycket bra
  Karin, 21 augusti 2014

  En bok som jag väntat på, utan att veta om det. För mig var det otroligt hög igenkänningsfaktor i den här boken. Den är lättsamt skriven med lagom långa stycken och många talande exempel. Det gör att den är lättläst och ger många aha-upplevelser. Det känns också otroligt skönt att veta att man inte är ensam om att till exempel avsky mingelfester.

 28. Mycket givande!
  Ann Hillevi Gummeson, 18 augusti 2014

  Intressant och lärorik bok.
  Intressant för mig personligen (japp, introvert) samt i mitt arbete som kompetensutvecklare för chefer och ledningsgrupper.
  Ökar förståelsen och ger konkreta råd och tips

 29. Lättsam och intressant ögonöppnare
  Anni, 23 juni 2014

  Författaren blottlägger på ett lättsamt och humoristiskt sätt skillnaderna mellan introvert och extrovert. Jag köpte denna bok till min introverte man, som uppskattade den. Nu har även jag, hans extroverta fru, läst den. Jag skrattade mycket och fick otaliga aha-upplevelser. För mig var den här boken en riktig ögonöppnare. Och även om jag inser att mina extroverta drag dominerar starkt så saknar jag inte heller introverta. Författaren hänvisar till en del internationella studier, men utgår än... Läs hela recensionen

 30. Läsvärt
  alicja dahlin, 7 maj 2014

  Man får lära känna hur en introvert person fungerar. Har lånat ut boken till mina kollegor på arbetsplatsen. Boken fick positiv respons.

 31. Introvert bok
  Anders Berg, 29 april 2014

  Intressant bok som dock inte skall sträckläsas. Kan ge insikter i det egna livet med aha-upplevelser. Är jag introvert eller extrovert??

 32. Sträckläste!
  Emelie Larsson, 17 april 2014

  Väldigt bra och välskriven! Obehagligt hur mycket man faktiskt känner igen sig i mycket av det han beskriver. Livet som introvert. Det har varit lite en aha-upplevelse för mig och jag har lärt mig mycket om mig ska och andra av den. Alla borde läsa den för att få mer förståelse för olika personlighetstyper! Mycket bra!

 33. Läsvärd bok
  Martin, 20 mars 2014

  Visste väldigt lite om ämnet när jag började läsa. Blev förskräckt när boken påstår att Världshälsoorganisationen ser introversion som ett mentalt hälsoproblem. Det är där problemet med boken uppstår. Det finns ingen källförteckning. Var har författaren hittat den uppgiften?
  Det kan i och för sig vara så att det är författarens egna upplevelser av tillståndet introversion som beskrivs och då har han lyckats men om det är en faktabok så krävs det lite mer för att den ska platsa bland genre... Läs hela recensionen

Visa alla 33 recensioner

Fler böcker av Linus Jonkman