Aggression : ett nytt och farligt tabu (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
144
Utgivningsdatum
2014-06-12
Förlag
Månpocket
Översättare
Ulrika Junker Miranda
Originaltitel
Aggression!
Dimensioner
178 x 111 x 10 mm
Vikt
80 g
SAB
Dofa
ISBN
9789175033266

Aggression : ett nytt och farligt tabu

(6 röster)  |   Läs 2 recensioner
Pocket,  Svenska, 2014-06-12

Slutsåld

Det har blivit tabu att vara arg, och det drabbar i första hand våra barn och ungdomar. Det menar Jesper Juul, välkänd och hyllad familjeterapeut, och han är orolig över konsekvenserna. Vi tenderar att i allt större utsträckning lägga locket på de yviga känslorna och istället premiera de snälla, glada och lätthanterliga sidorna hos såväl barn som vuxna. Men är det hållbart? Hur gör man som förälder till ett argt barn? Vad är egentligen aggression, och varifrån kommer de aggressiva känslorna? Jesper Juul pläderar för jämlikhet mellan barn och vuxna i ett brandtal för barns rätt - att vara arga.

Jesper Juul, född 1948, har tidigare hyllats för böcker som Ditt kompetenta barn (såld i över 100 000 exemplar) och Här är jag! Vem är du?. Aggression - ett nytt och farligt tabu? Är hans trettonde bok på svenska.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Aggression : ett nytt och farligt tabu. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. VIKTIG!
  Liza Maria Johansson, 20 december 2016

  En bok som alla föräldrar, mor & farföräldrar borde läsa för att förstå barnen på bästa sätt. Jesper Juul är en klok man!

 2. Avdramatiserar arghet
  Fia, 3 september 2014

  Bra bok med skön avdramatisering av arghet och ilska. Mot slutet av boken tyckte jag dock att den blev väl inriktad mot vård/ behandlingspersonal.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Jesper Juul