Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Malin Fors (del 7)
Antal sidor
285
Utgivningsdatum
2014-09-17
Förlag
Månpocket
Medarbetare
Lindblad, Niklas (form)
Dimensioner
180 x 110 x 10 mm
Vikt
157 g
SAB
Hc
ISBN
9789175033518

Vindsjälar

(127 röster)  |  Läs 3 recensioner
Pocket,  Svenska, 2014-09-17
89
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Luften vibrerar av hetta. En ovanlig sensommarstorm närmar sig Linköping och på ett vanskött äldreboende hittas den 79-årige Konrad Karlsson död, hängd i sladden till sin larmknapp.Det mesta tyder på självmord, men när Malin Fors och hennes kolleger talar med personer i hans omgivning vittnar alla om en man som trots sina krämpor var full av livsvilja. Omtyckt av personalen och ett slags extramorfar för Malins dotter Tove, som sommarjobbar på boendet. Misstankarna om att Konrad inte själv tog sitt liv förstärks vid obduktionen. En utredning inleds, men ingenting tycks gå ihop. Vem har något att vinna på en sjuk gammal mans död, ens i ett samhälle där kapitalet tycks stå över människovärdet?Den senaste tiden hade Konrad skrivit flera ilskna insändare om bristerna på äldreboendet och girigheten hos ägaren Hans Morelia. Kanske har någon velat tysta honom, nu när koncernen är på väg att säljas till ett amerikanskt riskkapitalbolag. Eller är det ett barmhärtighetsmord? Samtidigt känner sig Hans Morelia alltmer hotad. Någon verkar förfölja honom. Och trots att han försöker intala sig själv att allt bara är inbillning kan han inte värja sig. Insikten att hans miljoner inte kan skydda hans älskade nioåriga dotter föder en skräck större än någon han tidigare upplevt.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Vindsjälar
 2. +
 3. Jordstorm

De som köpt den här boken har ofta också köpt Jordstorm av Mons Kallentoft (pocket).

Köp båda 2 för 178 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Vindsjälar. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Mjaaa
  Marie-Louise Sjörén, 12 mars 2015

  Mjaaa
  Kallentoft är ju alltid Kallentoft Men kanske inte så bra som jag förväntat mig. Den var ju ändå intressant att läsa.

 2. Tunn historia
  Madicken, 29 oktober 2014

  Nu börjar det bli soppa på en spik! Önskar att Mons ville anstränga sig litet mer! Har läst alla tidigare i serien men det här var nog den sista!

 3. Håller intresset uppe-något sämre jfrt tidigare
  molkosaki, 20 oktober 2014

  Bra att författaren ger sig in i ett viktigt område - äldrevårdens villkor o kvalitet !! Bra Mons K med ytterligare en röst i detta! Om sen denna utgångspunkt i berättigad indignation gynnat läsupplevelsen som kriminalroman är jag inte lika säker på ?? Kan det vara så att detta - med känslomässigt inslag i samhällsdebatten - som finns där som del av berättelsen - kanske tunnat ut något i det som jag uppfattar som Kallentofts kännetecken - en lite feberaktig intensiv ,ångestladdad psykologisk ... Läs hela recensionen

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Mons Kallentoft