Gökens rop (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Cormoran Strike (del 1)
Antal sidor
497
Utgivningsdatum
2014-11-13
Upplaga
1
Förlag
Månpocket
Översättare
Charlotte Hjukström
Originaltitel
The Cuckoo's Calling
Medarbetare
Timrén, Anders (form)
Dimensioner
178 x 110 x 30 mm
Vikt
273 g
SAB
Hce
ISBN
9789175033723
Gökens rop (pocket)

Gökens rop

(20 röster)  |  Läs 5 recensioner
Pocket Svenska, 2014-11-13

Slutsåld

Gökens rop är J.K Rowlings hyllade deckardebut under pseudonymen Robert Galbraith. När en både firad och skandalomsusad fotomodell faller mot sin död från en balkong i Mayfair, London tror man är det är självmord. Det är bara hennes adoptivbror som misstänker att ett brott har begåtts och han kontaktar därför privatdetektiv Cormoran Strike. Den enbente Afghanistanveteranen Cormorans liv är i spillror och hans enda glädje på senare tid är den nya ovanligt driftiga och pigga assistenten Robin. Tyvärr finns det inte pengar att behålla henne. Fotomodellen Lolas tragiska död blir räddningen för Strikes neddekade detektivbyrå. Men ju mer Cormoran och Robin gräver i den unga modellens komplicerade värld med kändisar, nerknarkade pojkvänner och udda familjemedlemmar desto mörkare blir det. Från eleganta fasader i Mayfair till bakgator i East End är Gökens rop fast förankrad i nutida London. Det är den första deckaren i en serie om detektiven Cormoran Strike.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Gökens rop. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Segt och unket
  A Johansson, 9 juli 2018

  Tyvärr måste jag säga att jag är besviken. Hade högre förhoppningar efter att ha sett tv-serien som bygger på böckerna, C B Strike.

  Det som framförallt är sämre i boken är två saker enligt mig. Dels är tempot långsammare och segare. Dels är de otroligt sunkiga könsrollerna framträdande i boken på ett sätt som inte märks i tv-serien. Jag roade mig med att leka en lek: "hitta en kvinnlig karaktär som inte har problem med sitt psyke på något sätt". Det var inte lätt, tror inte jag hitta... Läs hela recensionen

 2. Bladvändare
  Skallen196 , 26 september 2016

  Man är fast ifrån första kapitlet, man vill bara läsa vidare o se hur det slutar. Rekommenderar varmt denna bok o kommer med förväntan läsa nästa bok i denna serie

 3. Svår att lägga ifrån sig
  Lars Gustavsson, 17 maj 2016

  En lite annorlunda deckare som ger sig tid till både ingående person- och miljöbeskrivningar, på ett sätt som gör att man lär känna mordgåtans inblandade. Trots ett lite långsamt tempo, med många dialoger blir boken aldrig tråkig, utan är tvärtom svår att lägga ifrån sig.
  Jag ser fram mot fortsatt bekantskap med huvudpersonen privatdetektiven Corcoran Strike.

 4. Ett bra sömnpiller
  Hans E, 3 mars 2015

  Mycket text och upprepande långrandiga passager. Rowling bör nog hållas sig till Harry Potter. Och var fanns den ropande göken?

 5. Bra och spännande
  Lilozoo (Uppsala), 15 februari 2015

  Man får kämpa på med läsandet den är en inte spännande förrän mot slutet. Den är ok, men bberättelsen griper inte ta i en från början, och det känns segt.

Visa alla 5 recensioner

Fler böcker av Robert Galbraith