Leona. Tärningen är kastad (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Leona (del 1)
Antal sidor
364
Utgivningsdatum
2015-02-18
Förlag
Månpocket
Medarbetare
Eriksson, Mikael (form)
Dimensioner
180 x 112 x 25 mm
Vikt
203 g
SAB
Hc
ISBN
9789175033921
Leona. Tärningen är kastad (pocket)

Leona. Tärningen är kastad

(51 röster)  |  Läs 7 recensioner
Pocket Svenska, 2015-02-18
75
 • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Jenny Rogneby, kriminolog: "Leona är polis, kvinna och mamma vilket gör att hon förväntas tänka och agera på ett visst sätt. När hon inte gör det uppstår inre och yttre konflikter som jag tycker är intressanta att skildra." En sjuårig flicka går naken och blodig mitt på blanka förmiddagen in på en bank i centrala Stockholm och lyckas få med sig ett miljonbelopp därifrån. Det osedvanliga rånet väcker snabbt stort uppseende. Den unga Leona Lindberg, brottsutredare vid Roteln för Grova Brott vid Citypolisen, får ärendet på sitt bord. Utredningen innehåller en rad märkliga omständigheter och spåren visar sig så småningom leda åt ett oväntat håll. Leona är erkänd för sin yrkesskicklighet och samtidigt en udda fågel inom poliskåren, en kontroversiell outsider och ensamvarg som inte drar sig för att ta till ibland rent våghalsigt oortodoxa metoder om de helgar hennes syften. LEONA - Tärningen är kastad är den första boken om Leona, en kriminalroman om att våga bryta normer, livsval och skamlös brottslighet i ett regntungt, ruggigt Stockholm.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Leona. Tärningen är kastad
 2. +
 3. Leona. Alla medel tillåtna

De som köpt den här boken har ofta också köpt Leona. Alla medel tillåtna av Jenny Rogneby (pocket).

Köp båda 2 för 144 kr

Kundrecensioner

Det finns 7 recensioner av Leona. Tärningen är kastad. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Recension av jonssonsbookworld.blogg.se

  Boken börjar olidligt spännande med flickan som på minst sagt ett ovanligt sätt rånar en bank. Sedan får vi lära känna huvudkaraktären Leona och jag fattar snabbt tycke för henne, äntligen en karaktär som går utanför normen i personlighet. Uppfriskande! Hon är spännande, skicklig och otroligt smart. Jag kan inte sätta fingret på vad det är, men Jennys miljö- och personbeskrivningar är ovanligt bra vilket gör att jag känner mig väldigt närvarande i händelserna, som om jag var där. Det är en st... Läs hela recensionen

 2. fantastiskt spännand
  mcm, 29 juli 2016

  En ny favoritförfattare. Hon skriver lättläst och mycket spännande och annorlunda med mycket oväntad handling. Roligt med något nytt och annorlunda.

 3. Jag kämpade mig igenom.
  Vespamannen, 26 juli 2016

  Detta var inte min bag. Behållningen är att Rogneby skriver mycket bra, tyvärr är historien som sådan dels inte speciellt trolig, men framför allt är boken uppbyggd på en huvudperson är helt skrupellös, och som gör den ena vidriga handlingen efter den andra. Efter ett tag tappar man lusten att följa historien. Trots detta kämpade jag mig igenom boken. Möjligen blir den bättre som film, då det kan klippas och tempot blir lite högre.
  Att läsa uppföljaren kommer inte på fråga. Däremot kan ja... Läs hela recensionen

 4. Kriminalhistoria
  214Joy , 1 juli 2016

  En fullkomligt osannolik berättelse som all saknar verklighetsförankring i modernt polisarbete.
  Det känns mer som en fiction och inte som en kriminalroman

 5. ojoj!
  Rebecca F, 30 maj 2016

  Boken är en frisk fläkt och tar flera oanade vändningar som gör den omöjlig att lägga ifrån sig! Det här är en historia med många överraskningar. Styrkan ligger i författarens skicklighet att ständigt skaka om mig. När jag tror att jag stakat ut storyn krälar den ur mitt grepp och muterar. Mänskligt beskrivet och inga bromsklossar uppstår.

 6. Både ja och nej
  Emilia P, 16 oktober 2015

  Jag vet inte riktigt vad jag känner för denna. Ena sidan gillade jag och ville läsa vidare, medan andra ville jag bara slita ut och aldrig titta på igen. Mot slutet var jag ändå sugen på att läsa en eventuell uppföljare, men jag kan inte direkt säga att den har satt sig i minnet och gör mig sugen på att läsa vidare nu nu nu (så som man önskar). Relativt lättläst och den går snabbt att beta sig igenom.

 7. Betyg: 4 av 5.
  Britt-Marie Kullin, 26 juli 2015

  (Den här boken var en av dom tretton böcker som jag läste under mina två semesterveckor i Turkiet. Skriver lite kortare och enklare omdömen på dessa böcker, mot vad jag brukar göra på dom recensionsböckerna som jag vanligtvis läser.)

  En mycket bra skriven deckare. Gillade verkligen den här boken. Den var inte riktigt som jag trodde från början, och det är alltid kul när det är lite oförutsägbart. Ser verkligen fram emot fler böcker om Leona.

  Rekommenderas absolut.

Visa alla 7 recensioner

Fler böcker av Jenny Rogneby