Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Fabian Risk (del 1)
Antal sidor
591
Utgivningsdatum
2015-05-13
Förlag
Månpocket
Medarbetare
Olsson, Nils (form)
Dimensioner
180 x 110 x 37 mm
Vikt
316 g
SAB
Hc
ISBN
9789175034508

Offer utan ansikte

(95 röster)  |  Läs 12 recensioner
Pocket, Svenska, 2015-05-13
54 kr
Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige vid 99 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Vinnare av Crimetime Specsavers Award 2015 som bästa deckardebut

En träslöjdslärare hittas brutalt mördad i sin slöjdsal. Bredvid kroppen har mördaren placerat ett klassfoto från början av 1980-talet, med mordoffrets ansikte överkryssat.

Fabian Risk återvänder med sin familj till hemstaden Helsingborg efter att i många år ha varit verksam vid Stockholmspolisen. Knappt hinner de anlända till det nya huset förrän han blir inkallad att bistå i utredningen av mordfallet. Offret är en av hans gamla klasskamrater och snart står det klart att mördaren följer en minutiöst utarbetad plan, som långt ifrån är slutförd.

Fabian dras djupare och djupare ned i utredningen, som väcker minnen av förträngda tonårsförälskelser och brutal mobbning under skoltiden. Minnen han är allt annat än stolt över. Snart är han insnärjd i ett fall där inget riktigt är vad det tycks vara. Där jakten på en undanglidande mördare driver Fabian att ta allt större risker för att komma framåt i utredningen. Risker som får ödesdigra konsekvenser för både honom själv och hans omgivning.

I Offer utan ansikte tar den erfarne manusförfattaren Stefan Ahnhem den svenska spänningsromanen till nya höjder med ett intelligent kollage av psykologisk thriller, amerikansk seriemördaraction och skånsk deckartradition. En tät skildring av vad mobbning och utsatthet i barndomen kan göra med människor. Han vann Crimetime Specsavers Award 2015 med motiveringen: "Skarp, adrenalinstinn nagelbitarspänning! I 600 sidor hålls läsaren i ett nästan kusligt skickligt grepp i denna kriminalroman som inte väjer för det spektakulära. Författaren är med sina 20 år i manusbranschen en säker berättare och har alla förutsättningar för att bli nästa stora, svenska thrillerstjärna".

"Frapperande fabulöst bra ... En helt igenom lysande och mycket stringent kriminalroman. Som man avverkar i stora sjok och med mycket oroväckande hög puls."
Norrbottens-Kuriren
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Offer utan ansikte
 2. +
 3. Den nionde graven

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den nionde graven av Stefan Ahnhem (pocket).

Köp båda 2 för 108 kr

Kundrecensioner

Det finns 12 recensioner av Offer utan ansikte. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Kanonbra spänning
  Emma Madeleine Wiklund, 30 augusti 2017

  En riktigt sträck läsare helt klart en bok man har svårt att lägga ifrån sig. Stefan Ahnhem kan verkligen konsten att hålla spänningen vid liv.

 2. Tar över tronen efter Stig Larsson!
  Tommy Hansson, 8 juni 2017

  Först tveksam över att boken var för tjock, men efter halva boken önskade jag att den aldrig skulle ta slut!
  Korta kapitel där de olika berättelserna vävdes in i varandra för att slutligen sluta i en spännande final.
  Hoppas att boken kommer att bli underlag för en film framöver, men då kommer den i så fall att bli svår att göra den bättre än boken.

 3. Spännande
  Carin Folke, 22 september 2016

  En av de bättre thriller jag läst. I vissa avnitt riktigt otäck. Spänningen stiger och stiger och boken är svår att lägga ifrån sig. Jag skulle dock vilja veta mer om vad som händer med personerna i boken.
  Klart Läsvärd.

 4. Kunde inte sluta läsa!!
  Linda , 21 juni 2016

  Den är boken är otroligt bra och läskig. Författaren får ihop storyn väldigt bra. Jag ska läsa Den nionde graven snart, av samma författare, och jag kan knappt vänta!!!

 5. Sträckläsning
  Kristina Marcellano, 3 juni 2016

  Spännande, Ville inte att den inte skulle ta slut, en bok jag hade svårt att lägga ifrån mig. Kommer att kasta mig över nästa bok som kommer i höst.

 6. Offer utan ansikte
  Marie Welander, 19 april 2016

  Otroligt bra o gastktamande historia med många mord som blir förklarligt varför
  Omöjligt att sluta läsa om man tycker om riktigt otäcka thriller hemma i soffan
  Lika bra är Ahnhems bok Nionde graven.

 7. Bra men inte det bästa jag läst.
  Monami, 26 oktober 2015

  En deckare av medelklass, inte den bästa deckare som jag läst, nästan lite tråkig och händelser som enligt mig inte känns rätt.

 8. Sjukt bra, men otäck
  Tanttessan, 11 augusti 2015

  Det är sällan jag sover dåligt på grund av det jag läser, men detta var en bok som smög sig in under skinnet på mig. Fruktansvärt välskriven, och med en så spännande handling att man nästan höll andan... Man tror flera gånger att man vet vem som är mördaren, men i alla fall jag kom på skam. Det är spännande från första till sista sidan!!

 9. En riktig bladvändare!
  Emilia P, 10 augusti 2015

  Riktigt spännande och med den ena överraskningen efter den andra. Sträckläste den och kunde inte sluta när jag väl börjat. Språket är flytande och utan märkliga stakningar, jag hade lätt för att sätta mig in i handlingen och drogs med i svängarna. Denna bok seglar högt upp på min lista över bra böcker som jag kommer komma ihåg länge, jag ser fram emot uppföljaren!

 10. Bästa på länge!
  josefine holsby, 23 juli 2015

  Väldigt bra och spännande, välskriven med bra intrig; roligt också med alla beskrivningar från Helsingborg, är själv därifrån, och jag kände igen allt. Tur att jag har semester så att jag kunde sträckläsa boken! rekommenderas varmt; 5/5!

 11. Smörja
  Hans, 29 juni 2015

  Har sällan läst en bok så full av osannolika och omöjliga handelseförlopp. Ungefär lika dåligt som ett Wallander- eller Beckavsnitt, i vilka författaren tydligen också varit involverad.

 12. Deckare.

  Otroligt spännande.Korta kapitel som gör att man vill läsa ett till o ett till.....Lämnar ingen oberörd.....Läs den!!!!!! Du kan inte sluta!

Visa alla 12 recensioner

Bloggat om Offer utan ansikte