Öppnas i händelse av min död (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
345
Utgivningsdatum
2015-11-12
Förlag
Månpocket
Översättare
Eva Johansson
Originaltitel
The Husband's Secret
Medarbetare
Jojo Form AB (form)
Dimensioner
175 x 110 x 20 mm
Vikt
192 g
SAB
Hce
ISBN
9789175034881
Öppnas i händelse av min död (pocket)

Öppnas i händelse av min död

(285 röster)  |  Läs 20 recensioner
Pocket Svenska, 2015-11-12
59
Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 149 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Tänk dig att din man hade skrivit ett brev till dig, ett brev som bara får öppnas efter hans död. Föreställ dig också att brevet innehåller hans djupaste, mörkaste hemlighet. En hemlighet som kan förstöra inte bara det liv och den familj ni har byggt tillsammans, utan också andras. Tänk dig att du hittar det här brevet när din man fortfarande lever?Cecilia Fitzpatrick är en framgångsrik affärskvinna, en mycket älskad fru och mamma och omtyckt av många. Hennes liv är välordnat och det är också hennes hem. Hennes äktenskap med John-Paul är lyckligt, de har tre döttrar och bor i Sydney i Australien. En dag när hon är uppe på vinden ramlar en kartong ner från en hylla där hennes man sparar gamla kvitton. Ur kartongen faller ett förslutet kuvert. Brevet är till Cecilia från John-Paul, men får öppnas endast då han är död. John-Paul är på tjänsteresa men när han ringer berättar Cecilia om brevet, han avfärdar det och ber henne slänga det utan att läsa. Men Cecilia blir inte lugnad utan ännu mer förbryllad. Varför fanns brevet på vinden, i en obetydlig kartong? Ska hon trots allt öppna brevet och läsa, eller? Plötsligt har hennes liv tagit en helt ny vändning på grund av ett brev från hennes man, ett brev som innehåller något hon aldrig skulle kunna föreställa sig...Internationella succéförfattaren Liane Moriarty har skrivit en gripande, tankeväckande roman. Hon berättar om ett äktenskapsdrama med också om flera personers livsdramer. Den brännande frågan är: Hur väl känner vi egentligen den vi lever med?
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Öppnas i händelse av min död
 2. +
 3. En annan Alice

De som köpt den här boken har ofta också köpt En annan Alice av Liane Moriarty (pocket).

Köp båda 2 för 118 kr

Kundrecensioner

Det finns 20 recensioner av Öppnas i händelse av min död. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Öppnas i händelse av min död
  AH, 10 oktober 2018

  Jag förstår inte varför alla hyllar den här boken. Jag tyckte att den va väldigt förutsägbar och ganska tråkig. Men visst, den gick absolut att läsa.

 2. Listigt upplagd hisoria
  Marie (Norr), 26 juni 2018

  Som vanligt är Liane Moriartys historier sällsynt välarbetade och håller läsaren engagerad och i spänning hela tiden. Rekommenderas varmt som underhållande och lite tänkvärd läsning.

 3. Läsvärd!!

  Hade också lite svårt att komma in i boken till en början men sen gick det som en dans. Mycket läsvärd. Ska rekommendera den till alla jag känner. Fick själv rekommendationen genom min son. Kommer nog att läsa hennes andra böcker nu.

 4. Riktigt bra!
  läst mycket, 30 juli 2017

  En väldigt bra bok som det tog ett tag att komma in i men sedan kunde jag inte släppa den. Intressant med alla personer vars öden vävs in i varandras och ställer saker och ting på sin spets.
  Har läst fler böcker av Linné och de är alla väldigt bra! Rekommenderas verkligen !!

 5. Öppnas i händelse av min död
  Majlis Glindsjö, 20 februari 2017

  En väv av händelser där många människor lever ett gott liv. Under ytan spinns trådar som knyts ihop så nutid och dåtid får en ny mening.

 6. Ge boken tid
  Siri, 18 december 2016

  I början är boken lite knepig att komma in i då de olika kapitlen till en början går ut på att presentera personer som man inte vet om eller hur de har att göra med varandra. Det var svårt att förstå vem som var vem och vad den personen gjorde osv. Efter ett par kapitel blir boken så fängslande att jag ville sträckläsa mer än vad jag hade tid till. Jag blev helt inne i historien. Berättade för folk i min närhet om vilka spännande situationer som uppstått och vad jag trodde skulle hända. Har g... Läs hela recensionen

 7. Sicken twist!
  Aline, 27 september 2016

  Åh! Va nyfiken jag var och jag läste ut den på en dag för ja va tvungen att veta vem som gjorde vad! Tyckte den va skithärlig och mysig! Feelgood all over!

 8. Läsvärd
  E . K (Johanneshov), 26 september 2016

  Hade svårt att komma in i boken. Hängde inte med i början - tills allt föll på plats och sista halvan gick av bara farten. Fin bok.

 9. Förutsägbar men fin
  Katarina Linnea Molander, 20 september 2016

  En välskriven roman -- absolut -- men med en oerhört förutsägbar och tråkig handling. Speglar visserligen verkligheten och människors oförmåga att radera dåliga personer från sina liv, men det vill inte jag läsa om.

 10. Lever upp till förväntningarna
  Christine Ljungblad, 4 augusti 2016

  Jag var skeptisk till att läsa den bär boken då den blivit upphöjd till skyarna. Men jag blev positivt överraskad. Författarinnan lyckas förmedla alla de känslor som styr personerna i boken på ett mycket trovärdigt sätt. Jag älskar slutet.

 11. Bra i hängmattan
  kajsa, 8 juli 2016

  ganska tramsig och förutsägbar - men helt OK hängmatteläsning om man inte har annat för sig... Lite kul att läsa om livet i Australien

 12. inte som jag trott
  Gullinina, 19 maj 2016

  Den tog tid att komma in i, man följer inte bara Cecilia och hennes familj. Utan flera karaktärer kapitel efter kapitel och det är inte så att man blandar ihop dom men dom är har olika historier som sedan går ihop.
  Historien i sig är spännande och bra men den tog för mig tid att ta till sig.
  Många öden är eller blir drabbade i den här boken och det är många tänkt om scenarion. Hur det kunde blivit om de gjort si eller så i sina liv.
  Det var en bok som visade sig vara lite djupare än jag först trott

 13. Ruggigt bra
  Snyggo, 31 mars 2016

  Liane skriver med ett språk som bara svävar fram om tre kvinnors liv som sammanflätas av en mörk och hemsk händelse. Upplösningen är överraskande och frågan om rätt och fel ställs på ände.

 14. Ovanlig upplösning
  ymh, 8 mars 2016

  Inte vad man väntat sig och heller inte den upplösning man trott. Faktiskt var det svårt lista ut slutet ända till sista sidorna. Intressanta tankar och man kände igen sig själv i hur huvudpersonerna resonerade i olika sammanhang.

 15. SÅ bra!!
  CamillaW, 2 mars 2016

  Trots att titeln är lite förvirrande är denna bok sååå bra. Man blir lurad av att tro att storyn endast är om att frun hittar brevet trots att mannen fortfarande lever. Man får följa x antal människor i deras olika liv, alla med sina med- och motgångar, blev till och med lite lost i början då det är så många namn att hålla reda på. Men ju mer man lär känna karaktärerna och ser hur deras liv sakta men säkert flätas samman kan man inte annat än att älska denna bok. Härligt språk, ödmjuka karaktärer och en fantastiskt story. Rekommenderas starkt!

 16. Gastkramande
  Kerstin , 29 februari 2016

  Fantastiskt uppbyggd, man måste bara läsa vidare. Oväntad vändning, var inte väntad alls. Blev gastkramande spännande när jag minst anade det.

 17. Suverän!
  Bippsan, 15 februari 2016

  Jag läste så sidorna fladdrade. En spännande roman som flyter och är lätt att läsa. Läs den, du kommer inte att ångra dig! Jag kommer absolut att läsa mera av den här författaren. För mig som boende i Norden är det intressant också att läsa om årstiderna i Australien.

 18. Lovade mycket, men.......
  SuraK, 9 februari 2016

  ganska snabbt blev handlingen alltför den uppenbar. Det moraliska problemet löstes alltför lätt i mina ögon. An eye for an eye......
  Boken lovade mer än vad det blev.

 19. Bokklubb
  annika , 26 januari 2016

  I min bokklubb ger vi varandra en julklapp (bok) till jul, det här var mitt bidrag i år och den blev mycket uppskattade och lästes ut i ett huj!

 20. En må-bra-bok med tragisk underton
  Jill, 21 januari 2016

  En serie händelser som rycker tag och håller dig kvar. Som leder fram till oväntade upplösningar. Tonen i boken är den traditionella må-bra, men där finns också en realistisk och tragisk ton, som minner om hur livet faktiskt är.

Visa alla 20 recensioner

Bloggat om Öppnas i händelse av min död