Elva dagar i Berlin (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
363
Inläsare
Håkan Nesser
Utgivningsdatum
2016-03-17
Förlag
Månpocket
Medarbetare
Hagen, Karin (form)
Dimensioner
180 x 110 x 25 mm
Vikt
197 g
SAB
Hc
ISBN
9789175035260
Elva dagar i Berlin (pocket)

Elva dagar i Berlin

(53 röster)  |  Läs 4 recensioner
Pocket,  Svenska, 2016-03-17
79
 • Skickas från oss inom 1-2 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Elva dagar i Berlin Kan levereras innan julafton
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Det må vara att Arne Murberg inte är något nobelprisämne. Men han är en god människa och när hans far på sin dödsbädd ger honom ett uppdrag gör han sitt bästa för att ro det i land. En komplikation är att uppdraget hör hemma i Berlin; Arne är ingen van resenär och hans tyska kunde vara bättre. Han preparerar sig noga och ger sig så småningom iväg. Väl framme i den tyska huvudstaden tar han sig fram med karta och på Guds försyn, åtminstone till en början, men hans snirklande väg korsas av både onda och goda krafter. En galen professor och en ung kvinna i rullstol, till exempel. Och ett par gula skor. Och en häxprocess.

Elva dagar i Berlin är en saga för barn över arton år i Tage Danielssons och Astrid Lindgrens efterföljd. Boken är också den tredje delen i Håkan Nessers storstadstrilogi; de bägge inledande är Maskarna på Carmine Street (2009) och Himmel över London (2011).
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Elva dagar i Berlin
 2. +
 3. En främling knackar på din dörr : och två andra brottstycken från Maardam med omnejd

De som köpt den här boken har ofta också köpt En främling knackar på din dörr : och två andra... av Håkan Nesser (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Elva dagar i Berlin. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. spännande
  Helena Lundborg Svensson, 16 november 2017

  Det här var en ovanlig och lite konstig bok. Konstig på ett bra sätt. Det handlar om en svensk man som ger sig ut för att leta efter sin mamma i Berlin och är med om en massa konstiga saker på vägen. Konstigt på ett bra sätt. Svår att lägga ifrån sig.

 2. Enkel roande bok
  E, 10 juli 2016

  En ganska enkel men mänsklig bok. Det är inte det bästa Nesser har skrivit men bra "underhållning" med en human grundsyn. Absolut inte oundgänglig men bättre än mycket annan lätt litteratur.

 3. Ett lågvattenmärke
  Johan Nygren, 1 juli 2016

  Jag förstår mig inte riktigt på den här boken. Är det meningen att den ska vara rolig? Det är den inte. Berättelsen fångar inte mitt intresse och jag kommer på mig själv med att sitta och fundera på vad jag ska läsa härnäst.
  Nessers prosa är som alltid rik och klanderfri. Däremot kan jag tycka att det är en smula snobbigt att smyga in ord som jag misstänker att fler än jag behöver slå upp.
  Ska jag vara hård är detta Nessers minst lyckade bok hittills.

 4. Skröna
  Gunmaria, 1 juni 2016

  En varm och rolig skröna som utspelar sig i Berlin. Nesser i högform. Många galna infall, härliga personskildringar. Läs och njut!

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Håkan Nesser