Simma med de drunknade (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
408
Utgivningsdatum
2016-03-17
Förlag
Månpocket
Översättare
Lotta Eklund
Originaltitel
Svøm med dem som drukner
Medarbetare
Liljemärker, Håkan (form)
Dimensioner
180 x 110 x 25 mm
Vikt
214 g
SAB
Hce
ISBN
9789175035284

Simma med de drunknade

(151 röster)  |  Läs 14 recensioner
Pocket,  Svenska, 2016-03-17
83
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Lars Mytting, författaren till succéboken Ved, har skrivit en spännande och underhållande släktkrönika om en föräldralös bondpojke som beger sig ut i världen för att finna sina rötter.

Hösten 1971 hittas ett norskt-franskt par döda i Frankrike. Deras tre år gamla son Edvard är spårlöst försvunnen men hittas fyra dagar senare på ett sjukhus tolv mil bort. Var Edvard har befunnit sig under tiden, och om det verkligen var en slump att hans föräldrar klev på en kvarglömd mina från första världskriget, förblir en gåta.

Edvard växer upp hos sin fåordige farfar på en potatisgård på norska landsbygden. Och det är när hans farfar dör i början på 90-talet, och det oväntat dyker upp en vackert snidad träkista från en släkting som Edvards tillvaro vänds upp och ner. Han beger sig ut i den stora världen för att finna svar på sitt livs frågor. Sökandet leder honom till Shetlandsöarna och tillbaka till Frankrike, där han tvingas gräva i de mörkaste hörnen av sin familjs historia. En historia som är nära sammanvävd med de stora tragedierna i Europa under 1900-talet.

Romanen fick det prestigefulla norska Bokhandlerprisen 2014.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 14 recensioner av Simma med de drunknade. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Helt okej men någonting saknas
  Fanny Elisabeth Ekberg, 29 januari 2019

  Jag vet inte riktigt vad jag tycker. Det är spännande och de historiska inslagen är slagkraftiga och engagerande, men karaktärerna är lite konstiga och jag hänger inte riktigt med i handlingen. Det är lite rörigt och slutet är lite platt. Jag liksom känner ingen författarglädje över denna roman. Den mest bara är. Kanske måste man läsa den minst två gånger för att uppskatta den?

 2. Spännande
  Lilian Ö, 6 december 2018

  Mycket bra och spännande bok som dock har för många trådar som inte helt genomförs och när han försöker få ihop alla trådar blir slutet lite väl krångligt. Fina natur, material och interiörbeskrivningar.

 3. Historia och naturskildringar
  Liselott Åström (Umeå), 1 november 2017

  En spännande roman som blickar bakåt och skildrar nutid i ett ovanligt grepp. Naturen och dess obevekliga krafter är en av huvudpersonerna, olika träslag bär viktiga teman. Mycket läsvärd!

 4. Verkligen läsvärd
  susan jirbrink, 24 augusti 2017

  En bok som verkligen fängslade mig, tyvärr vände det på slutet som kändes lite snopet. Synd att författaren inte skrivit fler böcker i samma genre.

 5. Bladvändare
  Indy , 31 maj 2017

  Varierad och fyllig språkdräkt skänker läsaren en behaglig vandring genom kapitel där fortsättningen ständigt frestar. Skildringar av historia i grannland och närtid samt känslosamma familjerelationer.

 6. Förra årets höjdare
  Vitsippan, 3 maj 2017

  Har läst denna spännande historia i rasande fart. Går nästan inte att lägga ifrån sig boken. Rekommenderas för långhelg eller semestern. Underbar!

 7. En spånningsroman
  Viveca Fjelkner, 8 februari 2017

  Författaren har ett mycket fint språk och en förmåga att beskriva så att man som läsare kan se allt framför sig.

 8. Ja, jag tycker du ska läsa den!
  Maja, 26 december 2016

  Jag har en ovana att på slutet av en bok, även om den är bra, räkna hur många sidor det är kvar tills jag får börja med en ny. Det gjorde jag inte med denna och det är högsta betyg från mig.

  Förutom att vara en intressant och fängslande historia lärde den mig om trä. särskilt flambjörk och valnöt och det tyckte jag också om.

  Jag ser fram emot att läsa mer av Lars Mytting.

 9. Bladvändare
  Lallybroch, 3 oktober 2016

  Författarens sätt att driva handlingen framåt genom att inte avslöja allt på en gång gjorde att det var svårt att lägga ifrån sig boken... Att följa spåren som huvudkaraktären får till sig och ändå inte veta var man hamnar. Tycker också att slutet var lite öppet... Mycket bra läsning!!

 10. Ett måste!
  Johanna, 26 september 2016

  När man ser att författaren tidigare har skrivit en bok om ved och att den sedan är ganska tråkig/seg i starten så tänker man att man vill ge upp! Det hämtades upp ganska snabbt och den blev mycket spännande!

 11. Fantastisk bok
  Lena Svensson, 16 september 2016

  Det var länge sedan jag läste en så bra bok. Inte spännande men fängslande och
  varm. Tänkvärd, pengar är inte allt, eller?

 12. Underbar bok!
  Madicken, 11 augusti 2016

  Jag kunde inte lägga den ifrån mig! Rekommenderas! Den börjar en aning segt men sedan händer det saker. Enda jag hakade upp mig på var att översättaren inte kunde skilja på mormor och farmor! Förstod inte varför mormor bodde med farfar fast det var ju förstås farmor det var.

 13. Bok att rekommendera!
  Heidi Kerstin Popper, 19 juli 2016

  En riktig bladvändare. En av de bästa böcker jag läst på länge. Jag väntar otåligt på Lars Myttings nästa bok!

 14. En bok att sluka
  Fru Hugg, 27 april 2016

  Lättläst, spännande och bra skriven. Kanske är jag lite tveksam till slutet. Det blev lite konstigt och rumphuggen. Men det är en intressant och läsvärd bok som jag gärna rekommenderar.

Visa alla 14 recensioner

Fler böcker av Lars Mytting