Skuggan av ett år (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
443
Utgivningsdatum
2016-06-16
Förlag
Månpocket
Översättare
Lisbet Holst
Originaltitel
Shadow years
Medarbetare
Lindeberg, Eva Design (form)
Dimensioner
185 x 115 x 30 mm
Vikt
240 g
SAB
Hce
ISBN
9789175035482

Skuggan av ett år

(69 röster)  |  Läs 4 recensioner
Pocket, Svenska, 2016-06-16
51 kr
Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige vid 99 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Laddad relationsroman om det förflutnas makt

En starkt fängslande berättelse om lögner, svek och kärlek, och hur man går vidare efter en tragedi.

Sommaren då de ska ta sin examen flyttar fem ungdomar in i en övergiven stuga på den engelska landsbygden. De vill ha ett sista gemensamt äventyr innan de påbörjar det riktiga vuxenlivet. Den isolerade och nergångna stugan blir en tillflyktsort för vännerna, en plats borta från världen utanför där de försöker leva på det som naturen har att ge. Men de kan inte fly från sina egna intriger och så småningom blir stämningen i gruppen alltmer spänd. När en oväntad gäst knackar på dörren förändras allt.

Trettio år senare får Lila ett anonymt brev skickat till sig med nyckeln till den avlägsna stugan. Efter en tragisk olycka och ett krisande äktenskap finner hon ro och ny mening i renoveringen av det förfallna huset. Hon känner en alldeles särskild samhörighet med den naturnära trakten. Men hon kan inte skaka av sig känslan att det är något med huset som inte stämmer. Varför har de som tidigare bodde där lämnat kvar alla sina ägodelar? Och varför känner hon att hon hör ihop med det här huset?

"Inte nog med att Skuggan av ett år är en smart och överraskande historia, den är också underbart skriven ... Den här boken kommer att hålla dig på tårna ända till slutet. Ett måste!" - Fabulous / Sun on Sunday

"En berättelse full av oväntade vändningar. Den är läsvänlig och spännande, med personer som känns äkta ... De olika lagren vävs skickligt samman, och Hannah Richell framstår som en helt klart kompetent författare; ett utmärkt sällskap en regnig dag." - Östgöta Correspondenten

"Välskriven och med många stråk av svärta i botten. ... Det är en alldeles speciell stämning i 'Skuggan av ett år', ibland varm och härlig, samtidigt med aningar om något olycksbådande." Aftonbladet
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Skuggan av ett år
 2. +
 3. Ett litet liv

De som köpt den här boken har ofta också köpt Ett litet liv av Hanya Yanagihara (pocket).

Köp båda 2 för 106 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Skuggan av ett år. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Förutsägbar och trist
  Malin, 21 februari 2017

  Oerhört förutsägbar och trist. Ingen av de 2 handligarna bjöd på några spänningsmoment eller överaskningar vilket var synd. Kan ej rekommenderas.

 2. En av de bästa böcker jag läst.
  Helena E., 15 september 2016

  En av de bästa böcker jag läst, otroligt välskriven och genomtänkt historia. Kunde inte sluta läsa! Lånat ut till flera vänner som tycker likadant.

 3. Skuggan av ett år
  Barbro Rickstrand, 9 augusti 2016

  En bok full av hemligheter med lagom korta kapitel som driver på handlingen, spännande underhållande en riktig bladvändare där man inte vet hela historien förrän sista sidan är läst. En bok helt i min smak.

 4. Spännande bok
  Catarina, 19 juli 2016

  Hannah Richell är mycket duktig att hantera 2 parallella historier för att till slut väva samman dem.
  Denna bok är bra och spännande men samtidigt sorglig.

Visa alla 4 recensioner

Bloggat om Skuggan av ett år