Arthur : gatuhunden som lämnade djungeln och hittade hem (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
254
Utgivningsdatum
2017-04-11
Förlag
Månpocket
Översättare
Katarina Jansson
Originaltitel
The dog who crossed the jungle to find a home
Medarbetare
Bergmark, Victoria (form)
Dimensioner
180 x 110 x 15 mm
Vikt
157 g
SAB
Qdfja,Lz Lindnord, Mikael
ISBN
9789175036410

Arthur : gatuhunden som lämnade djungeln och hittade hem

(32 röster)  |  Läs 6 recensioner
Pocket, Svenska, 2017-04-11
54 kr
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige vid 99 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Hunden som berörde en hel värld

Det här är den fantastiska berättelsen om Arthur - gatuhunden som lämnade djungeln och hittade hem. Hem till elitidrottaren Mikael Lindnord i Örnsköldsvik.

De utmattade svenska multisportarna befann sig mitt i regnskogen i Ecuador under VM. De skulle ha en kort vila innan nästa stenhårda pass tog vid - flera dagars löpning, cykling och forsränning i oländig terräng väntade härnäst. Leriga, trötta och hungriga började de tillaga sin måltid som bestod av köttbullar när landslagets ledare, Mikael Lindnord, fick syn på en tilltufsad vilsekommen hund. Han slängde åt hunden en köttbulle och tänkte inte mer på saken.

Det var först senare, under det närmare 700 kilometer långa loppet, som Mikael insåg att hunden följde efter dem och gav honom namnet Arthur. Uppför höga berg, över leriga fält och simmande i iskallt vatten kämpade Arthur vid sidan av laget. Utmärglad och skadad höll han jämna steg med de topptränade atleterna och vek inte en tum från deras sida. Till slut kunde ingen längre vara oberörd - allra minst Mikael som hade fått en vän för livet.

En otrolig och rörande historia om hunden som slog världen med häpnad. Om strapatser i djungeln och känsloladdade möten. Om multisportarnas tuffa tillvaro. Om kampen för att överleva och för att få ge Arthur ett nytt hem i Sverige.

"Denna läsvärda boken beskriver med inlevelse vilka strapatser multisportande på elitnivå innebär och vilka positiva följder omhändertagandet av Arthur fick." BTJ
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Arthur : gatuhunden som lämnade djungeln och hittade hem
 2. +
 3. En droppe midnatt

De som köpt den här boken har ofta också köpt En droppe midnatt av Jason Timbuktu Diakité (pocket).

Köp båda 2 för 108 kr

Kundrecensioner

Det finns 6 recensioner av Arthur : gatuhunden som lämnade djungeln och hittade hem. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Något trög början sen blir boken bättre

  För mycket om sporten han utövar i början på boken, lite långtråkig där var inte riktigt vad jag väntat mig, därefter blir boken bättre

 2. Fin historia

  En mycket fin historia om hur Gatuhunden Arthur blev en familjehund i Örnsköldsvik. Om mycket engagemang och media-intresse.

  Mycket läsvärd.

 3. Ett märkligt hundöde
  Rosba, 26 maj 2017

  En fantastisk historia om hunden som mot alla odds fick ett nytt liv och hem i en annan del av världen. Det är en underbar och positiv skildring om det starka bandet mellan hund och människa. Trots alla hinder, inte minst byråkratiska, slutar denna story väl. Måtte Arthur få leva i många år.

 4. Arthur
  jan-olof nilsson, 25 maj 2017

  Är man hundälskare, så är denna boken helt underbar.Sorgligt med alla hundar, som alla bara struntar i . MEN Arthur hade tur !!

 5. Underbar bok!
  NinaCarina, 23 maj 2017

  Underbar bok om gatuhunden Arthur och det unika bandet till hans nya ägare. Även mycket intressant och spännande att läsa om dessa beundransvärda och "galna" multisportande elitidrottsmän och kvinnor.

 6. två som hade lyckan att hitta varan
  Adalbert Schneider, 19 maj 2017

  En sådan kärlek och tillgivenhet kan bara djur ge. Har haft husdjur i 50 år och saknar alla fortfarande.
  Jag önskar att Arthur får leva många år till och att framtiden för Mikael och familjen förblir lycklig.

Visa alla 6 recensioner

Bloggat om Arthur : gatuhunden som lämnade djungeln ...